[quote="did"]
Ами хайдушкия елемент се състои в това да си откраднеш агне и да не те хванат. Следва:
1. Гътваш го, одираш то, почистваш го... стандартната процедура.
2. Копаеш ров, дълбок поне 1 метър
3. Палиш голям огън, в който слагаш повечко букови и дъбови дебели клони, за да стане повечко жива жар. Трябва много добре да се разгори!
4. Овиваш агнето в собствената му кожа, като преди това го посоляваш, добавяш туй-онуй...
5. На дъното на рова слагаш поне 20-30см жар, докато още е разпалена, после съвсеееем малко пръст (само се поръсва), буфкаш отгоре агнето, пак мъъничко пръст, още 20-30см жар и заравяш добре!
6. Следващите 7-8 часа са много мъчителни. Освен да си гълташ слюнките, трябва да трепеш другите хайдуци, които ще искат да участват в етапи 10 и 11.
7. Изравяш агнето
8. На някоя сянка постилаш 20-30см орехова шума и постилаш отгоре мушама или найлон (не знам откъде са ги намирали тия неща хайдутите)
9. Отвиваш агнето от кожата му и го пускаш рязко от метър-два върху шумата. Костите падат отдолу, а месото се отделя и остава отгоре.
10. Вадиш бирата от съседното поточе и ...
11. ООООООООххххххххххххх!
Какво е студена бира да обяснявам ли?
[/quote]
:bowdown::bowdown::bowdown::bowdown::bowdown::bowdown::bowdown::bowdown::bowdown::bowdown::bowdown::bowdown::bowdown:
стига че ми изтекоха лигите...
:D:D:D:D
и малко гарнитура с повечко пресен лук... ох...
:D:D:D:D