Купувам шосейно колело + questions

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Купувам шосейно колело + questions

Мнениеот nightbuster » Сря Юли 25, 2007 8:31 pm

Така първо да кажа че съм съвсем нов в цялата работа колоездене. Наскоро много се позарибих по шосейното колоездене. Дали заради тура icon_smile_big.gif дали зарад това че не съм карал колело отдавна. Търся да си купя евтино шосейно колело (около 400 -500) лв . Другото което искам да питам е , както знам има значение във височината, да ми дадете малко акъл по тая насока какво да търся. Висок съм 195см. Освен това като ме насочите към колело ако сте така добри може и да ми кажете от къде да си го купя. Продължавам с въпросите. Има ли в София къде мога да си намеря треньор по колоездене, има ли клуб. Тренирал съм футбол няколко години. Преди съм карал доста колело така че като влезна във форма надявам се няма да имам проблем с физиката за сега. Другото което е колело по магистрала може ли да се кара? Аз мисля че е позволено но все пак питам.

ПП: Знам че тука не е мястото за тая тема но все пак кажете по въпросите ми.. ако искате де
nightbuster

Рейтинг: 1200

Мнениеот Grash » Сря Юли 25, 2007 9:03 pm

Здравей. За колело в този ценови клас мога да препоръчам Drag Blade, какъвто карам и аз, но за съжаление най-големия размер рамка е 56 см, а за твоя ръст при всички положения трябва да е над 60 см. Може да се обърнеш и към Веломания, но се съмнявам да може да се измисли Blade с по-голяма рамка. Даже като гледам изобщо няма модел на Drag с рамка по-голяма от 57см, което е за ръст до 180см максимум(ако не се лъжа). Разбира се при тези размери има значение и конкретната конфигурация на човека (дължина на краката и тн..), но в твоя случай ще трябва да е минимум 60 см. Може да провериш за Sprint евентуално, но не знам с какво разполагат. В този случай май ще трябва да се разходиш до Пловдив. Друго за тази цена може да е само нещо на старо. До колкото знам в София има колоездачен клуб ЦСКА, които се събират на Червено знаме, ако не се лъжа. По магистралата е забранено придвижването с велосипед. Това е от мен, успех в начинанието :agree:
Аватар
Grash

Рейтинг: 2000

Мнениеот todor todorov » Сря Юли 25, 2007 9:22 pm

Намирането на колело с правилния размер (на рамката + компонентите) ще ти спести доста болки. Предимнов раменете, гърба и кръста. Както и дискомфорта от карането. Линка, който виждаш можеш да използваш, за да намериш подходящият размер. Трябва ти английски и време за четене, за да разбереш и да си сигурен в това, което искаш.
Мисля, че с твоя ръст е най-добре да си търсиш колело на старо - то и за по-среден размер хора ;) няма голямо предлагане и избор... .
Късмет.

Иначе и аз мисля, че рамка под 60 см ще е авантюра. Болезнена.
todor todorov

Рейтинг: 1680

Мнениеот todor todorov » Сря Юли 25, 2007 9:25 pm

Че се сетих за магистралата....

Странно е да те влече да караш там. Хубавото на шосейното колелое да отидеш на пътчета, по които минават много рядко коли. Тогава е наистина хубаво.
Магистралата.....любопитно
todor todorov

Мнениеот Grash » Сря Юли 25, 2007 9:30 pm

todor todorov написа:Че се сетих за магистралата....

Странно е да те влече да караш там. Хубавото на шосейното колелое да отидеш на пътчета, по които минават много рядко коли. Тогава е наистина хубаво.

:agree: Така е, горещо ти препоръчвам пътя до Белмекен през Сестримо и като се качиш горе да се спуснеш към Юндола.... просто приказка, ако ми беше близко всеки ден щях да го минавам.

DstupidBastarD написа:Що, бе, бате, на обратния път кво му е? Аз днеска чертах некви схеми тука, маршрути разни и ебати кви уродщини се получиха, явно ше требва да си купа каска, че в събота си паднах и на главата, и изобщо ... абе, мани! :bigeyes:

Нищо му няма, просто гореспоменатото изкачване и спускане са ми били най-приятните мигове на колелото...
Последна промяна Grash на Сря Юли 25, 2007 9:38 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юли 25, 2007 9:36 pm

Grash написа:
todor todorov написа:Че се сетих за магистралата....

:agree: Така е, горещо ти препоръчвам пътя до Белмекен през Сестримо и като се качиш горе да се спуснеш към Юндола.... просто приказка, ако ми беше близко всеки ден щях да го минавам.

Що, бе, бате, на обратния път кво му е? Аз днеска чертах некви схеми тука, маршрути разни и ебати кви уродщини се получиха, явно ше требва да си купа каска, че в събота си паднах и на главата, и изобщо ... абе, мани! :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот nightbuster » Сря Юли 25, 2007 9:49 pm

благодаря ви за информацията.. а къде мога да видя колелата на Sprint?
nightbuster

Мнениеот Grash » Сря Юли 25, 2007 9:51 pm

http://sprintmaxcom.com/ На този сайт само се вижда на картинка, че имат такива колела, но в каталога и e-shop-а им ги няма. Аз преди време се допитах до тях по e-mail и ми отговориха, че ги имат колелата и че мога да ги видя в магазина им в Пловдив.
Аватар
Grash

Мнениеот obelia » Чет Юли 26, 2007 8:36 pm

todor todorov написа:Намирането на колело с правилния размер (на рамката + компонентите) ще ти спести доста болки. Предимнов раменете, гърба и кръста. Както и дискомфорта от карането. Линка, който виждаш можеш да използваш, за да намериш подходящият размер. Трябва ти английски и време за четене, за да разбереш и да си сигурен в това, което искаш.
Мисля, че с твоя ръст е най-добре да си търсиш колело на старо - то и за по-среден размер хора ;) няма голямо предлагане и избор... .
Късмет.

За кой линк става въпрос , че не разбрах ?
Аватар
obelia

Мнениеот todor todorov » Чет Юли 26, 2007 8:50 pm

obelia написа:
todor todorov написа:Намирането на колело с правилния размер (на рамката + компонентите) ще ти спести доста болки. Предимнов раменете, гърба и кръста. Както и дискомфорта от карането. Линка, който виждаш можеш да използваш, за да намериш подходящият размер. Трябва ти английски и време за четене, за да разбереш и да си сигурен в това, което искаш.
Късмет.

За кой линк става въпрос , че не разбрах ?

Извинете! Ето го:
http://www.competitivecyclist.com/za/CC ... ATOR_INTRO
todor todorov

Мнениеот nightbuster » Пет Юли 27, 2007 12:24 am

доколкото изчислих ми трябва рамка най-малко 59 см
nightbuster

Мнениеот nightbuster » Пет Юли 27, 2007 12:25 am

nightbuster написа:доколкото изчислих ми трябва рамка най-малко 59 см
. а доколкото разбрах scott продават шосейни колела в бг. . а колко пари са горе долу знаете ли?
nightbuster

Мнениеот Grash » Пет Юли 27, 2007 12:52 am

Аватар
Grash

Мнениеот nightbuster » Съб Юли 28, 2007 12:16 pm

рабрах че в Младост 1 на пътеките имало някакъв магазин за колела където имало всякакви. Случайно някой да знае за него на коя фирма е?
nightbuster

Мнениеот TOYAGA » Съб Юли 28, 2007 12:24 pm

Вероятно за Байкцентъра става дума. Продават се велосипеди Drag, RAM, Scott и Sprint. Имат и сайт
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот nightbuster » Съб Юли 28, 2007 6:04 pm

а добре това че немога да си намеря достатъчно голяма рамка може ли да се компенсира някак и какви са последствията?
nightbuster

Мнениеот sstefanov » Съб Юли 28, 2007 6:14 pm

nightbuster написа:а добре това че немога да си намеря достатъчно голяма рамка може ли да се компенсира някак и какви са последствията?

Има неща, които могат да се направят (по-дълга лапа, по-дълго колче и т.н.), но всички са компромиси. Моят съвет, е ако няма на българсия пазар колело - купи си от чужбина. Компромис с размера и геометрията на рамката са последното нещо, което трябва да се прави.

Ето няколко сайта, където изпращат до БГ на приемливи цени и има горе долу в твоя ценови клас колело:

http://www.bikestore.cc/index.php
http://www.chainreactioncycles.com/

Със сигурност има и други магазини, но за тези се сещам сега.

Успех,
Стефан

Стефан
sstefanov

Рейтинг: 1745

Мнениеот nightbuster » Съб Юли 28, 2007 7:22 pm

а харесах си това колело -> http://www.bikestore.cc/product_info.php/products_id/8439.html

сега ако можеш и да ми обясниш от къде да му видя характеристиките и как да поръчам и разбира се колко пари струва услугата. Благодаря предварително!

едит: не ме бива в немския :/.. а да и какви са последствията от каране с по малка рамка..
nightbuster

Мнениеот TOYAGA » Съб Юли 28, 2007 7:45 pm

Това, което си харесал, е рамка. Не велосипед. :) И по принцип Австрия е едно доста куцо място за купуване на каквото и да било...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот nightbuster » Съб Юли 28, 2007 7:47 pm

:D:D:D май ше трее си търса колело на старо или Драг Блейд с компромисите
nightbuster

Мнениеот PtD » Съб Юли 28, 2007 10:57 pm

TOYAGA написа:И по принцип Австрия е едно доста куцо място за купуване на каквото и да било...

<off-topic> Щоoo? </off-topic>
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот TOYAGA » Съб Юли 28, 2007 11:09 pm

Ми щото въпросното нещо най-често можеш да го купиш с по-добро качество, по-добро обслужване и по-добри цени някъде другаде. Изключение правят някои дялове на Алпите, които са неповторими. И непродаваеми :)
Аватар
TOYAGA

lusi 1974

Мнениеот lussi1974 » Пон Авг 13, 2007 11:19 am

в младост 1 може да си порьчаш голяма рамка но ще почакаш тькмо да посьбереш още пари щото за 500-600лв нищо свясно и ново няма да вземеш-нито ще е карбон да е леко нито ще е дуал контрол читав или пьк приличен монтаж(shimano105,ultegra,dura ace,campagnolo record,c-record).
lussi1974

Re: lusi 1974

Мнениеот Grash » Пон Авг 13, 2007 11:33 am

lussi1974 написа:в младост 1 може да си порьчаш голяма рамка но ще почакаш тькмо да посьбереш още пари щото за 500-600лв нищо свясно и ново няма да вземеш-нито ще е карбон да е леко нито ще е дуал контрол читав или пьк приличен монтаж(shimano105,ultegra,dura ace,campagnolo record,c-record).

Хмм... интересно. А какви марки могат да се поръчат, знаеш ли? Иначе мойта шосейка е 500-600лв, има читав Dual Control, Sora монтаж(непълен де) и тежи малко под 10кг... За сравнение висок клас карбонова шосейка тежи 7-8 кг... са за 2-3 кг проблем ли ша праим? :rofl:
Изображение
Аватар
Grash

Назад към Други видове колоездене