Alpina написа:Вижте, преди 2 седмици ме спряха с 130, при ограничение 90, казаха ми каква е глобата - едим месец без книжка, 150 лева, за точки не помня, обаче ме пуснаха без да им дам пари.
Alpina написа:Хайде да престанем с този манталитет всички са еднакви.
Секунди преди трагичния инцидент Стависки бил спрян от полицейски патрул и бил предупреден да не кара рисково и да не застрашава движението по пътя, научи още БГНЕС.
Alpina написа:Защо не се тръби така за тях, защо не се сещаме за катастрофата на тракия преди месец, за сумати още случай. А сега, още няма каквото и да е съдебно решение и вече сме оплюли всико в него.
jivkonik написа:Най-срамното е, че беше и лице на кампанията "Ако си пил - слез, искам да стигна жив!"Срамота!
Admin написа:... би трябвало да го осъдят на лишаване от свобода между 3 и 10 години (чл.343, ал.3 във връзка с ал.1 и с чл.342), което пък автоматично изключва възможността за условна присъда. В закона не се коментира дали е под или над 1,2 промила - там е казано "ако е управлявал в пияно състояние", което би трябвало да означава повече от 0,5 промила. Това за границата от 1,2 някой си го е измислил, най-вероятно на базата на другия текст (чл.343б), който засяга случаите, когато са те хванали пиян, но без никакви други последици, т.е. при проверка.
bluskanie написа:Е странно, в такъв случай, как още не е станало известно, че взетата на Стависки проба е сгрешена, и че всъщност реалната е 0,4...
Alpina написа::Само да спомена, че аз не се движа според ограниченията на скороста, ами според условията на пътя.
did написа:bluskanie написа:Е странно, в такъв случай, как още не е станало известно, че взетата на Стависки проба е сгрешена, и че всъщност реалната е 0,4...
и това ще стане ясно
http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0001101
Alpina написа:Както и факта, че катастрофите са в по-голямата си част именно с по-лоши автомобили, макар хубавите да нарушават правилата много по-често.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта