от THEZOGGO » Чет Авг 16, 2007 11:56 pm
Не искам да се хваля искам само да ви разкажа. Та:
Когато бях на 17г. тренирах шосейно колоездене за около 1 година в ЦСКА, случи се веднъж че с момчетата отивахме на тренировка (трябваше да отидем до Нови Хан) и малко преди караулката на изхода на София по посока Пловдив ни задмина един ТИР с 2 ремаркета, мислихме около 15 секунди и решихме да го настигнем и да караме зад него, мързеше ни да въртим и искахме да стигнем по бързо за да почиваме повече, тоя ненормалник след като подмина куките, от локалното мина направо в скоростната лента, без мигач без нищо, явно много бързаше, за една бройка да го изпуснем, както и да е, успяхме да го настигнем и трима човека се лепнахме зад него, бях с обороти 53 на 13, някъде на половината разтояние между караулката и разклона за Нови Хан, извиках на колегата от дясно с колко се движим тъй като аз нямах километраж и той ми каза "Точно с 80 км/ч." Начи тоя ТИР така здраво ни цепеше въздушната струя, че може би ако най малкия ми оборот отзад беше примерно 11 - ка или 10 - ка сигурно можеше и по голяма скорост да развия, но за нещастие не ми стигнаха предавателните числа така да се каже и трябваше да се отделя, мойте колеги продължиха разбира се (най малкия оборот и на двамата май беше 11), и след като илязох извън въздушната струя на ТИРа така ме блъсна насрешния вятър, общо с колелото бях някъде към 80 килограма и за една бройка щеше да ме отвее. Та на равното толкова - 80 км/ч.
За максимална скорост - 92 км/ч . От Козница, по посока Клисура надолу по мостовете, отново бях с шосейката. Естествено с лек попътен вятър, и голяма доза късмет, по времето на цялото спускане до Клисура карах на максимума на възможностите си (не бих го повторил, поумнях - страх ме е)
76 км/ч - от с. Горни Лозен по посока околовръстното шосе - надолу
С байка, рекорда ми е 68 км/ч - от бул. Черни връх, посока НДК.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer