бегемотска рамка?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот Cveti » Пет Сеп 05, 2003 8:20 am

Какво по-сериозно бихте препоръчали като рамка,за да стане колело с двойно окачване,което да става главно за freeride?
Cveti

Рейтинг: 1700

Мнениеот rough » Пет Сеп 05, 2003 8:41 am

S dvoino okachvane si zemi ramka Climber+amortesiorno kolche za sedalkata:)
Имам тарикатско колело...със дискови и централен ресор!
А ти?
rough

Рейтинг: 1199

Мнениеот korlitz » Пет Сеп 05, 2003 8:56 am

K2 Tirade 6.0 - imashe statia tuka niakyde, inache RAM AC
[quote="Cveti"]

Какво по-сериозно бихте препоръчали като рамка,за да стане колело с двойно окачване,което да става главно за freeride?
[/quote]
korlitz

Рейтинг: 1200

Мнениеот MOD » Пет Сеп 05, 2003 9:21 am

Koi prodava Climber, a i s kakva garancia e ramkata?
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот MOD » Пет Сеп 05, 2003 9:22 am

a, i grubo kolko pari e?

MOD

Мнениеот tailor » Пет Сеп 05, 2003 10:26 am

[quote="MOD"]

Koi prodava Climber, a i s kakva garancia e ramkata?
[/quote]

http://www.mtb-bg.com/velomania_newproducts.htm

www.velomania-bg.com
Аватар
tailor

Рейтинг: 2000

Мнениеот Cveti » Пет Сеп 05, 2003 1:12 pm

Егати...сега вече тотално се хвърлих в размишления!:(!:
Под 16 кг колело звучи много примамливо,въпреки че не съм фен на рамката на f-4,но за сметка на това този вариант има 1 голямо предимство-мога да си го позволя,а ще ми улесни карането...
От друга страна пък тия готините рамки дето ги видях,ех...
Cveti

Мнениеот screamBoy » Съб Сеп 06, 2003 10:40 pm

ot edna strana ako minalata godina imashe F4 sega nqmashe da karam towa, ot druga strana i negowata ramka ne e chereshkata na wyrha na tortata, ot treta strana e okolo 270lw, lekichka, zazdrawqwaniq kydeto si trqbwa.
Ako chaaak tolkowa ti e pisnala twoqta ramka hwyrli se na tazi, na neq weche [u]bi trqbwalo[/u] bezproblemno da prehwyrlish wsichko. No pak shte poluchish kolelo ot syshtiq klas, samo che s ~2kg po-leko (ewentualno). A twoqta ramka ako q prodadesh za 80lw shte e otlichno t.e. inwesticiqta si e minimum 200lw ! Nqkoj da se e meraklisal za twoeto kolelo ? To e mnogo troshi-ustojchiwo, za nqkoj deto tepyrwa se uchi da kara na wsqkakwi tereni e dobyr izbor !!!

[url=http://www.freevibe.com/headsup/lowdown_index.shtml][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Tanuco » Нед Сеп 07, 2003 8:55 am

I ima li smisyl da dade 200lw, za da smykne tegloto s 2kg?!
Tanuco

Рейтинг: 1653

Мнениеот Cveti » Нед Сеп 07, 2003 3:10 pm

Тейлър казва,че с тази рамка колелото ми ще тежи около16 кг,което значи,че теглото ще се смъкне не с 2 кг!!Моето в момента определено не тежи 18,а доста повече.Но и аз още усилено мисля по въпроса,още повече идва зима,и може да се наема да си купя хубава рамка и през зимата лека полека да си спретна едно добро колело,а с това да закрия сезона и после да го продам.
Cveti

Мнениеот uha_rampage » Нед Сеп 07, 2003 9:21 pm

cveti tova e dobra ideq ;)

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.uha-mtb.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Мнениеот MOD » Пон Сеп 08, 2003 11:36 am

Cveti, no ramkata na Bombata i mai cyalata Bomba si e mnogo zdrava .. az se pretrepah vednaj s nego, no na koleloto mu nyamashe nishto ... :8D: zdravo jelyazo e ...
I si absolutno prava , 4e razlikata v kilogramite shte sa ne samo 2 :), minimum okolo 5-6 po moya precenka...
A i dobri hora, prez zimata ne e li po izgodno da se sglobyava kolelo, nyama li namaleniya, kakvito ima po beliya svyat?

MOD

Мнениеот Cveti » Пон Сеп 08, 2003 4:27 pm

Съгласна съм,че е много здраво.И изобщо аз се чувствам много комфортно на него при спусканията и по равно.Много ме кефи при неравни терени и когато караш по поляни с бубуни и дупки.Ако не беше толкова тежко не бих му намерила друг недостатък-поне съобразно моите възможности.
Сега се разговорих с Мите и Любо докато карахме и нещата надделяха към събиране на праи за хубава рамка,да речем около Коледа,пък после каквото мога ще сложа по нея и останалите части като се скапват ще си взимам по-добри.
Cveti

Мнениеот 4ovekut » Пон Сеп 08, 2003 4:39 pm

kolko e hoda na taq bomba i evntyalno kolko 6te izdarji na seriozen dh
4ovekut

Мнениеот Cveti » Пон Сеп 08, 2003 8:05 pm

[quote="4ovekut"]

kolko e hoda na taq bomba i evntyalno kolko 6te izdarji na seriozen dh
[/quote]

Ne znam kakvo razbora6 pod seriozen dh...tova maj za vseki e razli4no.Moeto dosega se e predstavilo dobre na golemite vito6ki kamani po platoto,njakolko pati ve4e otse4kata ot Kokaljanski manastir nadolu,koeto spored men e tip trase ot tija deto naj-mnogo tro6at kolelata.Oswen tova az tam se naslajdavam na dvojnoto oka4vane i minavam napravo prez kamanite.Sa6to taka se e predstavilo dobre i pri drugi spuskanija po naj-razli4en teren.Ne vijdam pri4ini da ne izdarji i po-seriozen downhill.Za sega seriozni padanija s nego njamam,ta ot taja gledna to4ka ne moga da se izkaja...
Cveti

Мнениеот zazu » Пон Сеп 08, 2003 8:54 pm

Ot taia "bomba" iamam baia loshi spomeni, no i strashno mnoo sam se kefil s neia :xx(: Okolo 1 godina sam go karal(okolo 3000km) kato nai-veche ot kraia na zimata ta dori i sega iz grada jitkam s nego ot vreme na vreme...Samo che na vsiako karane triabva po nesto da se opravia:}):
Ta za vremeto kogato go karah activno po vitosha nai-veche... koleloto se darjeshe sravnitelno dobre prez parvia polovin chas karane(kato novo!). Sled tova(moze i az da imam seriozna vina:o)) po4na da traka ot vsiakade...Ta sled izvestno vreme(30mins) mu padna prednata guma(s okolo 30km/h)!!! A tia ot magazina ush mu stegnaha si4ko:}):(az ot magazina naprao na vitosha se kachih:8D:)Ta za prebivkata da ne govoria ama sled padaneto koleloto beshe sas puknat kurbel(tam kadeto vliza pedala)...ta sled parvoto karane osven ujulvaniata triabvashe da mu smeniam kurbela:( Ta ot togava 3 obtegacha sam smenil kato vednaj bolta koito go darji se izkarti[:0]:(!:Sled vsiako spuskane go karah da mu izpraviat kaplite, regulirat skorostite i spirachkite(veche pochti se nauchih sam da go pravia tui)...Ta osven ramkata ne vizdam drugo zdravo po tva kolelo...a btw samata vilka(Zoom 621) v nachaloto si imashe okolo 55mm hod(po danni-60mm) ama sled tova parvo pochna mnoo da potava i da se chuva nekav udar (pone 65-70mm) a sega se vtvardi(okolo 45-50mm)...
Malko dalgo pisah ma tva sa mi vpechatleniata nakratko:V:
Kolkoto do tegloto-super tajko e ma na momenti imam chuvstvoto che pri pesakliv teren nagore kateri sravnitelno lesno(za sravnenite RAM AC)
zazu

Мнениеот Jacket » Пон Сеп 08, 2003 10:37 pm

Бомбата не беше ли с някакъв двукоронен Logan?
Аватар
Jacket

Мнениеот Cveti » Вто Сеп 09, 2003 5:32 am

[quote="zazu"]

Ot taia "bomba" iamam baia loshi spomeni, no i strashno mnoo sam se kefil s neia :xx(: Okolo 1 godina sam go karal(okolo 3000km) kato nai-veche ot kraia na zimata ta dori i sega iz grada jitkam s nego ot vreme na vreme...Samo che na vsiako karane triabva po nesto da se opravia:}):
Ta za vremeto kogato go karah activno po vitosha nai-veche... koleloto se darjeshe sravnitelno dobre prez parvia polovin chas karane(kato novo!). Sled tova(moze i az da imam seriozna vina:o)) po4na da traka ot vsiakade...Ta sled izvestno vreme(30mins) mu padna prednata guma(s okolo 30km/h)!!! A tia ot magazina ush mu stegnaha si4ko:}):(az ot magazina naprao na vitosha se kachih:8D:)Ta za prebivkata da ne govoria ama sled padaneto koleloto beshe sas puknat kurbel(tam kadeto vliza pedala)...ta sled parvoto karane osven ujulvaniata triabvashe da mu smeniam kurbela:( Ta ot togava 3 obtegacha sam smenil kato vednaj bolta koito go darji se izkarti[:0]:(!:Sled vsiako spuskane go karah da mu izpraviat kaplite, regulirat skorostite i spirachkite(veche pochti se nauchih sam da go pravia tui)...Ta osven ramkata ne vizdam drugo zdravo po tva kolelo...a btw samata vilka(Zoom 621) v nachaloto si imashe okolo 55mm hod(po danni-60mm) ama sled tova parvo pochna mnoo da potava i da se chuva nekav udar (pone 65-70mm) a sega se vtvardi(okolo 45-50mm)...
Malko dalgo pisah ma tva sa mi vpechatleniata nakratko:V:
Kolkoto do tegloto-super tajko e ma na momenti imam chuvstvoto che pri pesakliv teren nagore kateri sravnitelno lesno(za sravnenite RAM AC)
[/quote]

:DНаправо ме убиваш!!Как така ти падна гумата?Сериозно,аз още не съм имала такива проблеми.Каплите ми също не са мръднали.Ега ти!:xx(:
Cveti

Мнениеот Admin » Вто Сеп 09, 2003 10:58 pm

[quote="Cveti"]

Съгласна съм,че е много здраво.И изобщо аз се чувствам много комфортно на него при спусканията и по равно.Много ме кефи при неравни терени и когато караш по поляни с бубуни и дупки.Ако не беше толкова тежко не бих му намерила друг недостатък-поне съобразно моите възможности.
Сега се разговорих с Мите и Любо докато карахме и нещата надделяха към събиране на праи за хубава рамка,да речем около Коледа,пък после каквото мога ще сложа по нея и останалите части като се скапват ще си взимам по-добри.
[/quote]

Cveti, с Митко днес гледахме в БАС ето такава рамка:
[img]http://www.mtb-bg.com/news00100_ram_fr.jpg[/img]
за 360лв. Тя е с 10 см ход, не е най-леката, но е здрава, с маслен амортисьор е. Проблемът в твоя случай е, че тази е с интегрирани чашки, т.е. ще трябва да си купиш и такива. Ако искаш разходи се да я огледаш сама :8D:

Животът е кратък, карай бързо!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот uha_rampage » Вто Сеп 09, 2003 11:54 pm

taz ramka mejdu drugoto e mnoo dobra! ;)

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.uha-mtb.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Мнениеот bgurov » Сря Сеп 10, 2003 10:00 am

Cveti, Zazu, не знам дали това е така за Бомбата, ама много фирми, (вкл. Веломания) всяка година променят компонентите които слагат на колелата, но запазват името на модела
Напр.
Моя дървен Крос Паралакс е със скорости които не са Шимано (казаха ми че са френски някакви) и едностенни шини Вуелта. Гледам в момента модела Паралакс няма нищо общо с моя- рамката можеби, но монтажа е шимано (некво Ц май) шините са двустенни и т.н
Същото за Драг Онтарио - миналата година беше с твърда вилка, едностенни шини... сега това не е така. Даже мисля че и монтажа е по-горен клас
Така че нищо чудно ако Zazu е купил Бомбата по-рано, всъщност да става дума за коренно различен велосипед от тоя на Цвети.

Мисля това е обяснението

Поздрави
bgurov

Мнениеот Cveti » Сря Сеп 10, 2003 10:28 am

[quote="Admin"]

[quote="Cveti"]

[/quote]

Cveti, с Митко днес гледахме в БАС ето такава рамка:
[img]http://www.mtb-bg.com/news00100_ram_fr.jpg[/img]
за 360лв. Тя е с 10 см ход, не е най-леката, но е здрава, с маслен амортисьор е. Проблемът в твоя случай е, че тази е с интегрирани чашки, т.е. ще трябва да си купиш и такива. Ако искаш разходи се да я огледаш сама :8D:

Животът е кратък, карай бързо!
[/quote]

Тази рамка наистина е точно по мой вкус...Мерси!
Cveti

Мнениеот zazu » Сря Сеп 10, 2003 11:15 am

[quote="bgurov"]

Cveti, Zazu, не знам дали това е така за Бомбата, ама много фирми, (вкл. Веломания) всяка година променят компонентите които слагат на колелата, но запазват името на модела
Напр.
Моя дървен Крос Паралакс е със скорости които не са Шимано (казаха ми че са френски някакви) и едностенни шини Вуелта. Гледам в момента модела Паралакс няма нищо общо с моя- рамката можеби, но монтажа е шимано (некво Ц май) шините са двустенни и т.н
Същото за Драг Онтарио - миналата година беше с твърда вилка, едностенни шини... сега това не е така. Даже мисля че и монтажа е по-горен клас
Така че нищо чудно ако Zazu е купил Бомбата по-рано, всъщност да става дума за коренно различен велосипед от тоя на Цвети.

Мисля това е обяснението

Поздрави
[/quote]

Tova do goliama stepen e viarno, no specialno za bombata, korenni razlichia dokolkoto znam niama. Vilkata znam che e razlichna, za montaja-ne znam. Moiat e krasten Shimano Rapid Rise(po spomen). No sigurno ima i drugi razlichia shtoto moia mnoo se chupi a cveti niama takiva problemi:xx(: A i btw az moia go zeh za okolo 400, a sega struva okolo 360:V: Ta i pri bikovete moze da stane kato pri komputrite-cenite da padat, komponentite da se podobriavat sas seki sledvasht model[:p] Taka sled 20na godini si4ki shte karat super bikove za po 100lv;)
zazu

Мнениеот MOD » Сря Сеп 10, 2003 1:17 pm

Tova tryabva da e logi4noto obyasnenie za tezi problemi, koito si imal
Na moyata Bomba i nyama nishto, na okolo 2 meseca i 750 km e ve4e.. hodil sam 4 pati na Vitosha s neya, imam i edno padane s okolo 42 km/h:(!: - koleloto e zdravo.. ne e mradnalo.
I mejdu drugoto, snimkata vav saita na Velomania e bez predna diskova spira4ka, a ve4e mai vsi4ki Bombi imat standartno mehani4na diskova spira4ka M475... tova e razlika samo ot parvi pogled [:p]

MOD

Мнениеот Cveti » Сря Сеп 10, 2003 1:29 pm

Единственото,което се налага да пипам след каране в планината са скоростите-разбъзикват се,но настройката е елементарна и дори аз мога да си ги регулирам сама.
Cveti

Мнениеот zazu » Сря Сеп 10, 2003 2:08 pm

[quote="MOD"]

I mejdu drugoto, snimkata vav saita na Velomania e bez predna diskova spira4ka, a ve4e mai vsi4ki Bombi imat standartno mehani4na diskova spira4ka M475... tova e razlika samo ot parvi pogled [:p]

[/quote]

Bombite ot predi godina sashto sa s takava spirachka(pone moeto). Niakoi da znae kakav e montaja na segashnite???
Drugoto logichno obiasnenie za sadbata na moeto e che v nachaloto go karah kato selianin;)Vaobshte ne go shtadiah, ama iavno i segashnite modeli sa si po-dobri de:o)
zazu

Мнениеот Blazarov » Сря Сеп 10, 2003 6:25 pm

Abe taja Bomba neshto v nachaltot kato ja vidjah ne mi haresa mnogo, ama kato vi slusham pochna da me kefi :). Ja kajete s kakyv montaj e, i ako znaete na kakva cena e v momenta... A i oshte neshto - az misleh da si vzimam Sprint Appolo dogodina, ama neshto se razkolebah sega s taja Bomba - ta koe shte mi preporychate (nai-veche za XC s elementi na DH)

Mersi predvaritelno
Blazarov

Мнениеот Cveti » Сря Сеп 10, 2003 7:57 pm

[quote="Blazarov"]

Abe taja Bomba neshto v nachaltot kato ja vidjah ne mi haresa mnogo, ama kato vi slusham pochna da me kefi :). Ja kajete s kakyv montaj e, i ako znaete na kakva cena e v momenta... A i oshte neshto - az misleh da si vzimam Sprint Appolo dogodina, ama neshto se razkolebah sega s taja Bomba - ta koe shte mi preporychate (nai-veche za XC s elementi na DH)

Mersi predvaritelno
[/quote]

Е,за XC бомбата ще ти тежи,но при спускането определено е с предимство!Най-добре намери някой приятел с аполо,покарай го,виж как се чувстваш,после същото с бомба и си реши.Цената и е 360 лв.
Cveti

Мнениеот bikezilla » Сря Сеп 10, 2003 8:32 pm

[quote="Blazarov"]

Mersi predvaritelno
[/quote]

лично аз бих ти препоръчал аполото, щом ще е ХС. аз минах от един танк с двойно окачване (крос един смешен) на аполон, разликата е невероятна, твърдата задница дава много повече контрол в/у байка, особено като катериш, + това хардтайл имат по-добре разположен център на тежестта (в повечето случаи).
за теглото няма никакъв спор - бомба &gt;20, аполо&lt;16.
а за елементите на ДН - мисля че с аполото ще получиш по-хубава вилка (с повече ход поне) , и по-хубав монтаж.
Аватар
bikezilla

Мнениеот Blazarov » Сря Сеп 10, 2003 9:09 pm

Bikezilla, mai si prav, shtoto az nai-veche XC karam, pyk neshto perspektivata da dvija 20+ kila ne me vyudoshevjava. Ama za moment me poblazni idejata za dvoino okachane na niska cena.. Anche Cveti i tvoja syvet shte posledvam, samo da namerja njakoi s Bomba nablizo. Az gledah v sait-a na Velomanija i tam pone na kartinkata pishe C50 mintaj, a pyk Appolto vse pak e s Acera..Mai nego shte vzema, blagodarja vse pak i na dvamata!
Blazarov

ПредишнаСледваща

Назад към Архив