Имах в мен голяма (правоъгълна) сръвнително твърда лепенка за вътрешна гума и с нея закърпих положението, гумата ме вози цял ден без проблем и ме прибра до вкъщи. Понеже е прилично нова (около 2000 км), има доста живот още в нея, не е много ефтина и си мисля варианти да я постегна и да продължа да я ползвам. Може да видите на снимките, че временното решение с лепенката за вътрешна гума не е много читаво (опасявам се при спиране и силово въртене на педалите да не се доразцепи, а и да не се бодне пак нещо в голямата дупка от разворената цепнатина, която се получава от налягането).
До тук колеги съфорумци ме посъветваха за следните варианти:
1. Шиене с "капронов" конец на самото място, после подлепяне отвътре с лепенка. Този конец се използва за шиене в хирургията, търсих по "човешките" аптеки да си купя - няма, пратиха ме във ветеринарните. Здрава рибарска корда дали няма да е по-добре?!

2. Изрязване на голямо парче дънков плат, големичко, да стигне чак до бордовете на гумата. Подлепяне с него отвътре на мястото на среза и зашиване на краищата му към теловете на бордовете.
3. Вулканизатор.
Понеже нямам идеи кое е най-ефикасно ми се ще да се допитам до вас (ако някой е правил подобни експерименти). За сега съм я свалил да не я доразцепя и карам с друга.... Отворен съм и за други напълно различни идеи, стига да са тествани в практиката и работещи!
Снимките...