weekendwarrior написа:koned написа: 1. с байк - 200%
2. - 180%
Как мислите, дали се оценявам реално!
Здравей koned,
Аз съм със смесени чувства по въпроса. От една страна ми се ще да се пробвам, от друга - защо да си разбивам илюзиите.
Не искам да разбивам твоите, но щом питаш, рано или късно ще го направиш и сам. Смятам, че по равен терен можеш да постигнеш и по-добро време от 180%, дори със MTB. Лошото е, че заради нелинейността на аеродинамичното съпротивление, 180% означава 80% по-слаб резултат. С други думи, тия които гледаш по телевизията карат с 370% по-голяма мощност т.е. са 4.7 пъти по-добри колоездачи.
Стана ми интересно. Защо да ми се разбиват илюзиите, аз нямав такива. Просто обичам колоезденето, карам сутрин и вечер по 21 км., съчетавам полезното с приятното и считам, че имам голяма полза от това.
Когато видя пред себе си друг колоездач, нещо ме кара да се опитам да го настигна, идва ми отвътре и съм почти сигурен, че и вас е така.
Не звая как точно се измерва мощноста и дали тя е единствения критерий за качествата на даден колоездач.
Кои са по-мощни:
1. Спринтьорите - тези които печелят етапите, когато се движат в група на финала
2. Часовникарите
3. Катерачите
4. Армсронг или Улрих
Защо някои са родени за победители, а други никога няма да станат такива - този въпрос е малко риторичен. И все пак всичко ли е само ген, или и стечението на обстоятелсва има дял.
Какво става ако тези 50 км. са само изкачване / примерно 6% - теоретично /, при същия наклон половината изкачване и после спускане.
Попътен вятър 3 m/s, страничен вятър със същата сила, насрещен вятър.
Ако вятъра е 5m\s.
Предполагам, че ще ме препратите някъде. Аз разбира се няма да го направя, едва ли ще го разбера, пък и съм мързелив и не виждам смисъл.
Иначе ми е интересно как тази система велосипед-човек може да се направи по-бърза и как да се държи при различните условия.
При карането в планина повечето от тези въпроси са безсмислени, там нещата са в много голяма степен различни.
Ако не беше последния пост нямаше да се обадя, но се почуствах провокиран.
Все пак това ми е поне толкова интересно, колкота дали Манша ходи с Бойка, или пък дали вярваме в инзвънземни.