Pr3d4t0R написа:toxiciti написа:Pr3d4t0R написа:Teodor40 написа:Лостчето е близо 50% от определящите фактори, дали спирачката ще ти спира. ББ7-цата, както и другите механики искат повече поддръжка което е огромен минус, ако нямаш време да се занимаваш с колелото редовно. То все нещо изниква, но при механиките това "нещо" е доста често. Ако си пич, резни си лявото лостче на комбинираните команди и взимай едно хидравлично деоре. После сума си време няма да се занимаваш освен да сменяш накладки. За ХС тази спирачка е перфектна комбинация цена-качество-спираемост.
Ето ти конкретен отговор
И стига с тия В-брейкове отпреде, че ми става лошо. Малко да завали, да закаля, да се кривне шината и си извън играта.
Може ли да обясниш по-подробно, поради каква причина една механика изисква повече поддръжка от хидравлика

(при положение, че хидравликата трябва да се обезвъздушава, да и се сменя хидравличната течност и др.)
ами например след едно "кално" каране трябва да си погледнеш жилото и бронята щото влизат вода и мръсотии и започва да връща трудно при хидравличната няма проблеми

По мои наблюдения при Авид ББ5 няма подобни проблеми, при цял ден кално каране.... но не знам, при другите механики сигурно е както ти казваш....

Абе вие карате ли въобще? Късам ми се нервите от хора, който карат по веднъж в седмицтата някакви леки трасенца и си мислят, че правят нещо.
Една хидравлика може и повече от година да не се наложи обезвъздушаване!
Механиката трябва за да работи нормално:
1. да се смазват броните/жилата
2. да се занимаваш с настройка на тъпите буталца, като на някой модели няма врътки от двете страни
3. да затягаш периодично жилото
Има и други шитни т.е. това са само основните
Плюсовете на хидравликата
1. по-лесна настройка
2. не се занимаваш с брони, жила и т.н.
3. няма вероятност жилото да ти се скъса както си караш надолу
4. по-добре се охлаждат
5. по-добра модулация
Не бих минал на механика ако ще и пари да ми дават! А специално ББ5 съм карал и не ми я хвалете хич. Спира, да а настройки няма никакви! За задна е компромис някакъв.
За малко пари, качествено с лесна поддръжка- ДЕОРЕ хидравлика цял комплект готов за монтаж!
airborneone@, ако имаш нещо да кажеш заповядай. Иначе се скрии някъде щото дразниш!