XCT - Разглобяване ???

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

XCT - Разглобяване ???

Мнениеот Koko_Drummer » Чет Сеп 13, 2007 3:01 pm

Та значи ситуацията е следната:
Имам две вилки XCT, едната normal size, другата over size, на over-a му е скапан механизма за стягане на пружината - изтърва и просто стои на max меко. На normal size всичко си му работи.
Та въпросът ми е как да сложа пружината и всичко от normal size на over size така, че в крайна сметка да имам нормално работещо XCT over size ???

Или по-просто - Как да разглобя горната част на вилката след като махна ботушите ??? :dunno:

Пробвах, но нещо не успях. Възможно ли е изобщо??? Или тази горната част с пружината просто е капсулована ???

Благодаря и живи и здрави
Аватар
Koko_Drummer

Рейтинг: 1200

Мнениеот Black cat » Чет Сеп 13, 2007 3:17 pm

Ако е за това което си мисля ,ще ти трябва специално ключе за тапите, без него ще трябва да развиеш тапите чрез някакво тъпо длето и чук.

eдит: щом си от София бягай до някой сервиз
Аватар
Black cat

Рейтинг: 1960

Мнениеот ClImBeR4Oo » Чет Сеп 13, 2007 4:10 pm

тапите на вилката могат да се развият с шублер но трябвя да ги развиеш много внимателно за да не поразиш тапите
Аватар
ClImBeR4Oo

Рейтинг: 1115

Мнениеот Koko_Drummer » Чет Сеп 13, 2007 4:45 pm

Благодаря много :bowdown:

Точно тапите са проблем м...а им ще пробвам с шублер :^:
Аватар
Koko_Drummer

Рейтинг: 1200

Мнениеот x3mbiker » Вто Яну 08, 2008 7:35 am

Лявата там не е на резба по простата причина че тя е сложена да пази д ане се се напълни вилката. И та единия начин да се махне е с отверка и повишено внимание да не се дере короната както и тапичката, А другия е да свалиш ботушите и да развиеш долната част на пръта и да го бутнеш и след тва ръгаш некво тънко желязо за да я избуткаш. :D
Ада идва на земята, и пристига сатаната. Дявола зловещо псува, само ХАУСА ще царува!!! skype: borislav_s90
Аватар
x3mbiker

Рейтинг: 1207

Назад към Веломеханик