PtD написа:Aз пък не мога да разбера от кого искат разрешение да си вдигат цените? Нали са частно притежавани компании, да ги вдигат колкото си искат.
Вчера един ме хвана за канарче да ми обяснява колко било евтино таксито и как той бил на нафта, пък тя била по 2 лева, значи той трябвало да кара на минимум левче. Освен това никак не го притесняваше, че при предлаганата повишена цена няма да има клиенти. Наблюдаваше се пълна липса на пазарно мислене, с други думи.
Мен единствено ме вълнува държавата да не позволи скрито споразумение между компаниите за минимална цена, иначе ако искат и по 10 лева да си сложат за километър.
kibikoff написа:http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2763§ionid=2&id=0000599
оня ден откри басейн
сега велоалея
утре писта за самолети
избори идват явно
bluskanie написа:Споразумението за минимална такса не е скрито. Има наредба за това. Те затова бучат шоферите.
Иначе това, което ти е казал бакшото не е поради липса на мислене. Човека е абсолютно прав за себе си. Ще му се намали работата, но не и дохода. Това е ясно за всеки. Такситата имат повече работа, отколкото могат да свършат.
PtD написа:bluskanie написа:Споразумението за минимална такса не е скрито. Има наредба за това. Те затова бучат шоферите.
Е какво искаш да ми кажеш, че в момента няма фирми дето да возят за 1.50 ли? Има и още как.
PtD написа:bluskanie написа:Иначе това, което ти е казал бакшото не е поради липса на мислене. Човека е абсолютно прав за себе си. Ще му се намали работата, но не и дохода. Това е ясно за всеки. Такситата имат повече работа, отколкото могат да свършат.
Пълна липса на пазарно мислене. Навсякъде целят снижаване на цената с цел разширяване на целевата група, само бакшите искат да возят на цената на кило злато. Ама не може. На кило злато да ходят да возят в Доха. Тук доходите са други и съответно и цената която е навит да плаща клиентът е друга.
Моят офис е сравнително близо, 8 км. Плащам по 5 лева в едната посока. След увеличението ще е 12.50. Ако заплатата ти е 1000 лева, возенето до офиса и обратно с такси излиза 25 лева, което е половината от дневния доход. Кажи сега, каква част от населението ще си даде половината пари за да се превози до офиса? А ако живееш по-далеч? А ако взимаш по-малко?
bluskanie написа:Сериозно питах... и въпросът не е дали някой може да си го позволи, а дали някой го прави, защото не виждам смисъл.
bluskanie написа:... и затова си ходиш с такси...
PtD написа:Да, защото мястото за паркиране излиза по-скъпо от таксито. Разбира се, не говорим за София.
PtD написа:bluskanie написа:... и затова си ходиш с такси...
Да, защото мястото за паркиране излиза по-скъпо от таксито. Разбира се, не говорим за София.
Alpina написа:Hint: Отивате в Mall Sofia, паркирате и си взимате билет за най-евтиния филм. За 5 лева получавате 4 часа престой, ако имате е хлапе поне да използва билета - супер направо.
Поне аз така съм си решил проблема с паркирането в този район, още повече че до 2 часа престоя е безплатен
bluskanie написа:и некак си ми е странно да имаш кола и да не я караш, щото е много скъп паркинга, а да даваш луди пари за таксита. Нема логика, но ти настояваш...
HepBeH_XaMcTep написа:http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1099286
NovemberCharlie написа:В раздела за авиация победиха учени от университета Куилмс в Аржентина, които установили, че виаграта позволява на хамстерите да се възстановят по-добре след дълги полети.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта