kosiani написа:Очаквам коментари от съботната
група към Бедеците.Ботройт как е Скота,издържа ли?
Нямаше такава група, само аз бях, другите двама се отказаха. Тръгнах сам, благодарение на Скота с лекота изкачих билото, където слънцето здраво ме напече и загубих поне два часа из дремуцане по поляни и зяпане на Розовата долина отвисоко. Жегата беше невероятна, дори и на почти 1500 м. височина. Изкачих с бутане Атовото падало, че наклона си е голям, оттам вълнуващо спускане до Копривската могила, въобще по тия била е яко за надолу, щот терена е твърд и без камъни. Оттам покарах малко по пътя за Енина, с хубаво колело става емоционално каране там и се вдигат големи скорости като за планина. Върнах се по пътя до х.Младост, където направих голяма грешка, не видях маркировката и табелата и вместо на север, поех по другия път на изток, където след часове каране се забих в джендема на Енинската река и след безплодно лутане из разни дърварски пътища, внезапно осъзнах, че не трябваше да слизам от билото, а трябваше да карам по него. Ядосах се и малко остана да се пусна до Енина по пътя край дерето, но проявих благоразумие и се върнах на билото, щото иначе си беше авантюра, заради която можеше да замръкна нейде. Междувременно беше станало късен следобед и за никакво каране до Бедек, камо ли Кръстец, не можеше да става дума и се върнах през любимия ни проход Потока, където "отпуснах юздите" на колелото, вследствие на което се метнах като лъв и хубавичко се нажулих по камънаците :( Прибрах се вкъщи да си ближа раните и осъзнах че карането с истински планински бегач, не е шега работа и се иска максимална концентрация и отговорност, защото само за един миг невнимание, може да се пребиеш като нищо. С шосейка или обикновен MTB твърдак рисковете са драстично по-малки, защото караш бавничко, пазиш си главините, рамката, китките, въобще с такива колела се кара на сигурно, а не на юруш :) Както и да е вече съм наясно с нещата и следващия път Бедеците няма да ми се изплъзнат :] Планината те тегли към себе си и независимо от премеждията които си имал, пак отиваш при нея ;)