Луцетам, Фитин and so on...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Луцетам, Фитин and so on...

Мнениеот ddevil » Нед Окт 07, 2007 3:05 pm

Чудно ми е някой от съфорумниците използва ли някое от горните ноотропни* лекарства и какви са впечатленията им от тях(ако използва други, нека ги цитира) или нещо подобно със същият ефект.
След консултация с фармацевт,аз си купих това -
Луцетам(800мг)
Изображение
, но още не съм започнал да го използвам, затова и не мога да дам конкретни впечатления от него за момента. Цената му бе ~8лв за 30 таблетки/800мг в зависимост от аптеките.

*"ноотропни средства - вещества, които подобряват паметта, асоциативните възможности и способността за обучение; тяхното действие е меко и, за разлика от стимулантите, то се проявява само при продължително приемане; типичен пример за ноотропно средство е пирацетамът."

Disclaimer:Btw да не си помислите, че това са лекарства, които след като изпиеш и вече ставаш гений :D :nono: Това само би трябвало да ви помага да се концетрирате и евентуално да мислите по-"бързо". Поне така пише в интернет/упътването :) Не злоупотребявайте!
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Рейтинг: 2000

Мнениеот XEK » Нед Окт 07, 2007 3:07 pm

гинкобилобата също била страшна, не се сещам за името на препарата, в който се съдържа
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Мнениеот Nymphetamine » Нед Окт 07, 2007 3:22 pm

Гинкоприм е препарата... Глупости на таркалета са тва с гинко билобата...
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот did » Нед Окт 07, 2007 3:28 pm

Nymphetamine написа:Глупости на таркалета са тва с гинко билобата...

що? не можа ли да поумнееш?

ъъъ, да не би да си пил гинкоприм по същото време, когато се разписваше редовно в темата за пияндета?
Аватар
did

Мнениеот ddevil » Нед Окт 07, 2007 4:30 pm

Не съм ползвал Гинко билоба, но на мен ми препоръчаха Луцетам. Гинко билобата водила често до главоболия заради това, че повишава кръвният поток към мозъка.А Луцетама увеличава обмяната на веществата на нервните клетки,възстановява структурата и функцията на клетъчните мембрани, поради което подобрява обмяната на информация м/у тях и има благоприятни ефекти в/у мозъчното кръвообръщение и обмяна на веществата.
Поне фармацевта се позова върху този довод, че Луцетам било за предпочитане пред Гинко билобата в този случай.
Аватар
ddevil

Мнениеот Nymphetamine » Нед Окт 07, 2007 7:05 pm

did написа:
Nymphetamine написа:Глупости на таркалета са тва с гинко билобата...

що? не можа ли да поумнееш?

ъъъ, да не би да си пил гинкоприм по същото време, когато се разписваше редовно в темата за пияндета?

Не.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот bikerider » Пон Окт 08, 2007 10:03 am

@ddevil: интересно ми е защо мислиш, че имаш нужда от ноoтропни стимуланти?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот ddevil » Пон Окт 08, 2007 3:09 pm

bikerider написа:@ddevil: интересно ми е защо мислиш, че имаш нужда от ноoтропни стимуланти?

Хах..ами като цяло и аз се колебая все още дали въобще има толкова смисъл от това, затова и пуснах темата - да разбера някой ползвал ли е нещо подобно и дали си заслужава въобще такъв тип стимуланти.
Идеята ми беше да използвам лекарството най-вероятно ~месец преди изпит,а не постоянно. Не знам дали ще помогне, но надали ще навреди(поне така ми казаха от аптеката).

А ако говорим за безсмислие на темата - има далеееч по-ТЪПА тема от тази, която се приема с голям интерес за жалост - и по-точно онази с гениалната идея "напий се и затапи другите "задръстеняци" с това колко си зле(буквално и преносно)..."
Аватар
ddevil

Мнениеот bikerider » Пон Окт 08, 2007 5:21 pm

ddevil написа:Идеята ми беше да използвам лекарството най-вероятно ~месец преди изпит,а не постоянно. Не знам дали ще помогне, но надали ще навреди(поне така ми казаха от аптеката).

Е ти какво очакваш да ти кажат в аптеката :rofl:
Не знам, предположих, че за някакъв изпит си мислиш, явно съм познал, ма се чудя какво искаш да си спестиш с това хапче? Паметта няма да ти стане по-дълговременна, нито ще осмислиш материала за изпита, че да не трябва да четеш, така че... де да знам :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот ddevil » Пон Окт 08, 2007 6:52 pm

Хаха...да...прав си може би за аптеките :)
Иначе и аз не съм още напълно убеден в качествата на този тип стимуланти...това ми беше и идеята на темата - дали въобще си заслужават вниманието този тип лекарства или си е грубо казано "рекламен трик" това... Има време до изпитите, така че до тогава има доста време да се убеждавам/разубеждавам :D
Аватар
ddevil

Мнениеот Antares » Пон Окт 08, 2007 8:00 pm

Надявам се лекарите да не си взимат изпитите по този начин...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот rarekin » Пон Окт 08, 2007 11:07 pm

Ако се съди по компетентността на общопрактикуващите лекари, с които аз съм си имал работа......
rarekin

Мнениеот Nymphetamine » Вто Окт 09, 2007 7:42 pm

ЕВдинствения начин да разбереш е да пробваш. При мен Гинкоприма определено не бачкаше. Комплекса Мента + Глог + Валериана също не бачкаше. Мисля си да пробвам от това за концентрация покрай сесията, но съм песимистично настроен.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот shaggy86 » Сря Окт 17, 2007 8:47 am

Аз съм на гуарана с черен шоколад преди изпити, а най-доброто е да се спортува когато нямам време да карам ходя да плувам поне 2 пъти в седмицата,още миналия семестър видях ,че само с учене без движение идва един момент в който мозъка не може да приема повече.
Аватар
shaggy86

Рейтинг: 1745

Назад към Други