[quote="bikerider"]
[quote="xtr"]
@bikerider
Като цитираш цени извън БГ защо не цитираш евопейски източници? Наясно си как стоят нещата относно usa.
Не твърдя, че някой е глупав или подобно, но в случая просто не сте наясно как стоят нещата.
[/quote]
Не ти прави чест. Такива обвинение и намеци за незаконен дъмпинг идващи от балканския DH вицешампион и неговия личен фотограф по отношение на конкурентна на спонсора им фирма са неморални, неетични и на всичкото отгоре НЕЗАКОННИ.
Спирам да коментирам кой е в час и кой е наясно, и кой какво алабала-ела-ме-ритни и цитирам законите на Република България.
В тази тема има два неоспорими момента:
1. AgentOrange е на ръба да наруши Закона за конкуренцията, чрез намеците си за незаконни практики на конкуренцията и в качеството си на представител на БАС. Цитирам действащия [url=http://www.cpc.bg/zakons_list.php?type=0]Закон за конкуренцията[/url]:
[i] Чл. 31., т.1. Забранява се увреждането на доброто име и доверието към конкурентите, както и на предлаганите от тях стоки или услуги [u][b]чрез твърдение или разпространяване на неверни сведения, както и чрез представяне на факти в изопачен вид[/b][/u].
т.2. Забранява се приписването чрез реклама или по друг начин на несъществуващи качества на стоки или услуги при сравняване със стоките или услугите на конкурентите, [u][b]както и приписване на несъществуващи недостатъци на стоките или услугите на конкурентите.[/b][/u][/i]
2. От страната на Веломания, какво казва закона:
[i] Чл. 34, т.7: Забраняват се продажбите на вътрешния пазар на значителни количества стоки за продължително време по цени, [u][b]по-ниски от разходите за производството и реализацията им, с цел нелоялно привличане на клиенти.[/b][/u][/i]
Вие ги обвинявате че нарушават този член, тоест че продават под себестойността. По все още действащата в българското законодателство презумпция за невинност ВИЕ ТРЯБВА ДА ДОКАЖЕТЕ твърденията си. Иначе попадате под ударите на член 31, т.1
А ако не ги обвинявате, че продават под себестойността на продукта, а само че продават по-евтино от вас... давайте още в тоя дух, забивайте си пироните в ковчега...
Аз приключих с тази тема, каквото имаше да се казва се каза. Закона е категоричен. Останалото са паранои за световни заговори на некомпетентни/арогантни хора с явен уклон към манипулации.
[/quote]
а аз пък май скоро ще приключа с темата BAS (или по-точно Bike-Lab-а) след като днес за пореден път се убедих що за хора са...
май не трябваше да го пиша т'ва, ама то... истината си е истина.
а имам една идея...

що не карате малко повече