Обиколката на Плана - 21 и 22.08.2004

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Обиколката на Плана - 21 и 22.08.2004

Мнениеот _5v » Пет Юли 23, 2004 7:40 pm

Коло-походът е традиционен за нашето туристическо дружество "Урвич" , тъй като се минава точно покрай развалините на старата крепост Урвич. Напоследък се носят разни слухове,че мястото е приватизирано (не знам дали е истина), затова може и да не ни пуснат точно до крепостта. Може да направим почивката до паметника на трудовака.
Планирано е да се прави за два дена, с преспиване на Белчин бани на палатки
:D:D:DА някой знае ли дали работи басейна? Ходил ли е там?
Тръгването ще бъде на 21.08.2004(събота) около 10ч. от стадион "Раковски"

Първи ден: ст."Раковски" - кв.Симеоново - с.Бистрица - с.Железница - вилна зона "Ярема"
с.Ковачевци - с.Поповяне - с.Белчин бани

Втори ден: с.Белчин бани - гр.Самоков - вилна зона "Мечката" - къмпинг "Щъркелово гнездо"
с.Долни Пасарел - крепостта Урвич - с.Кокаляне - с.Панчарево - кв.Горубляне

:thumb: Чувствайте се поканени !!! и направете [url=mailto:[email protected]]заявка[/url]

За повече подробности посещавайте редовно календарния план на туристическо дружество "Урвич" - гр.София.
Страничката, посветена на коло-похода, е все още "в процес на изграждане". Обсъждаме някои подробности относно превоза на личния багаж,палатките и други неща.
_5v

Рейтинг: 1200

Мнениеот bestbg » Пет Юли 23, 2004 8:20 pm

тогава точно май ще съм на море , но ако съм в СФ идвам
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот mih » Пет Юли 30, 2004 9:05 am

И аз така!
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот axelmax » Пет Юли 30, 2004 11:45 am

преватизирана е ,от некои самозабрависе човек ,а този които му е дал да купи сграда с такова историцческо значение ,е пълен боклук за ,там некви пари ,деба идиота ,и ако иам начин да му направа несто ,на драго сърце,ама нема да му хареса

и аз бих дошъл вапреки ,че селото ми е на 8 км от самоков и там си карам често
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот _5v » Пет Авг 20, 2004 4:08 pm

Утре срещата е в 9:00 на стадион "Раковски".
Таксата е 2лв. - има осигурен микробус за багажа.
:)
_5v

Мнениеот _5v » Вто Авг 24, 2004 4:58 pm

:D:D:D
Коло-походът за повечето от участниците премина успешно.Както споменах срещата беше в 9ч. на стадион "Раковски",но докато се съберем и се запишем за участие стана 10ч.Общо се събрахме около 25 човека от 5 града. Имаше представители от "Кайлъшка долина"-Плевен, "Стратеш"-Ловеч,"Аспарухов хълм"-Лом, Попово и "Урвич"-София.
След като се записахме, имаше крос индивидуално по часовник, а след това майсторско каране. За тези две състезания участниците бяха разделени на възрастови групи,като за всяка възрастова група имаше осигурени награди и грамоти. Та докато започне същинския коло-поход, то си стана 13ч.

Първи ден: ст."Раковски" - кв.Бояна - кв.Драгалевци - кв.Симеоново - с.Бистрица - с.Железница - вилна зона "Ярема" - с.Ковачевци - с.Поповяне - с.Белчин бани

Тръгнахме по бул."България", като се разбрахме да се движим в пакет поне до Бояна.Отпред имаше водеща кола, а отзад камьончето с багажа. Доктор ни беше Пламен (Доктора)от Попово. Някои от вас може и да го знаят,тъй като миналата година е учавствал в маратона Париж-Брест-Париж. Между околовръстното и Бояна асфалта така се беше напекъл,че едвам качих нанагорното. Чуха се и реплики "Абе ние не сме ли мазохисти да караме в това време?" След като свихме и направихме почивката преди киноцентъра, аз с ужас установих, че задната ми външна гума се е напукала, а не си бях взел резервна. Сами се досещате, че повечето от участниците бяха с шосейни бегачи и аз в един момент се оказах на опашката в участъка между Симеоново и Бистрица. При спускането в с.Бистрица се случи онова, което очаквах да се случи - спуках гума. В крайна сметка не исках да се ядосвам за глупости и седнах в ресторанта на центъра да обядвам заедно с другите. Там направихме една дълга почивка около един час и всеки яде и пи кой каквото му е на сърцето. Както и да е, на Железница вече ги бях застигнал. Участъка между с.Железница и Ярема според мен беше един от най-трудните. Удивих се на две 16-17 годишни девойки, на шосейни бегачи,които караха точно пред мен и не спряха нито един път да почиват. На Ярема направихме кратка почивка и от там надолу е лудо спускане чак до с.Поповяне. След това е абсолютно равно чак до р.Просени дол,следва кратък стръмен участък и отново равно, дори с лек наклон чак до с.Белчин бани. Там си устроихме палатковия лагер точно зад плажа. Е,който си няма палатка срещу 7-10 лв. може да преспи и в хотела.

:D:D:DА басейна си работеше и беше луд купон. Какво му плащаш - 2лв.

Втори ден: с.Белчин бани - с.Рельово - гр.Самоков - вилна зона "Мечката" - къмпинг "Щъркелово гнездо" - с.Долни Пасарел - крепостта Урвич - с.Кокаляне - с.Панчарево - околовръстен път - стадион "Раковски"

Тръгнахме чак към обяд,за да използваме хубавото време за плаж и да съберем палатките. Пътят от с.Белчин бани до София е идеален за шосейно колоездене, само първите няколко километра са малко разбити. Понеже беше неделя следобед и софиянци се прибират от село:D:D:Dпътят от Самоков до София беше много натоварен, затова ни бяха дадени указания да се движим по-бавно и в група с цел да не пречим на движението. Това естествено изнерви всички участници, но трябваше да се съобразяваме с обстановката. Направихме една голяма почивка на "Стената", а след това не сме спирали чак до паметника на трудовака. Там имаше награждаване за активност. Пламен(Доктора)от Попово беше награден, а също и един състезател от Лом. Двете девойки също получиха награди и то съвсем заслужено-караха много добре. Не сме ходили чак до крепостта, тъй като трябваше да наваксваме пропуснатото време заради "Стената". :(!: Аз пак си имах ядове и то съвсем накрая след детелината на Бояна.

Благодаря на всички, които учавстваха в коло-похода, и дано да успеем и догодина да го организираме!!! :D:D:D

Посещавайте редовно сайта на туристическо дружество "Урвич"-гр.София!

[url]http://www.geocities.com/td_urvich[/url]
_5v

Мнениеот Moon » Сря Авг 25, 2004 10:33 am

Eeeh ako sam znaela po-rano... Vse pak veche znam i dogodina zivot i zdrave moze da vzema uchastie
Moon

Мнениеот _5v » Сря Авг 25, 2004 8:02 pm

[quote="Moon"]

Eeeh ako sam znaela po-rano... Vse pak veche znam i dogodina zivot i zdrave moze da vzema uchastie
[/quote]

:D:D:D
Все още не е късно обаче за Националния коло-поход:
[url]http://www.geocities.com/td_urvich/Kolo_probeg_2004.htm[/url]
Ако чувстваш, че имаш сили за това, защо не?:8D:
Аз лично за себе си знам, че няма да мога да участвам, тъй като няма кой да ми разреши отпуск за толкова дълго време а и няма кой да ме замества.
_5v

Назад към Архив