Дългоочакваната Banshee Legend MK1

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот jivkonik » Пон Ное 12, 2007 1:59 pm

ramam написа:Банши отново показват, че са с една глава по нависоко.

Споко, не е революция някаква това, преди време четох в каталога на NICOLAI, и там използват тези втулки, и то не от вчера!
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот ddevil » Пон Ное 12, 2007 2:01 pm

ramam написа:Holzfeller педалите са от едната страна с фтулка а от другата сменях лагера сами си направете извода.

Пф...ти да не би да ги вземаш за висок клас или нещо подобно. Едни обикновени ВП-та на конуси са в пъти по-добре от тези разлуфтящи се метални блокчета :)
ramam написа:И да не забравяме че пирамидите са направени именно с използване на плъзгане (не с лагери).

Надали са имали точно идеята и качествата на втулките в предвид. Крайният резултат и на двата метода е един и същ - цилиндрично тяло=>се върти. Откъде накъде намеси пирамидите :D
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Мнениеот did » Пон Ное 12, 2007 2:02 pm

ddevil написа:Крайният резултат и на двата метода е един и същ - цилиндрично тяло=>се върти. Откъде накъде намеси пирамидите :D

е как? ти цилиндрични пирамиди на втулки не си ли виждал?
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Пон Ное 12, 2007 8:09 pm

ramam написа:Holzfeller педалите са от едната страна с фтулка а от другата сменях лагера сами си направете извода.

Абе ти правиш ли разлика между малко лагерче с 1мм сачми и голям широк триещ лагер? Сигурно има разлика в устойчивостта им а? Сигурно има значение отстоянието от курбела по оста на педала, а? Говориш глупости - основното предимството на споменатите по-горе триещи лагери е в цената, теглото им и че не искат смазване.

ramam написа:А фтулките на Крос и другите български "марки" само ме карат да се замисля.

Неграмотнико, първо на първо - пише се Втулка. И второ, научи разликата между втулка и триещ лагер.

@NC: опа, опа, чакай сега. А масления филм под налягане къде го остави? Не ти е коректна аналогията...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот flex » Пон Ное 12, 2007 10:21 pm

Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Ное 13, 2007 10:33 am

bikerider написа:@NC: опа, опа, чакай сега. А масления филм под налягане къде го остави? Не ти е коректна аналогията...
Не е задължително да е под налягане. А самосмазващи се триещи лагери има отдавна. Аз лично си спомням от времето, когато учех в ТУ за метални сплави способни да задържат масло и по този начин да се самосмазват. Като се има предвид, че веригата, въпреки условията в които работи, издържа достатъчно дълго, то едни добре защитени плъзгащи се лагери биха могли да има значително по-дълъг живот.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Вто Ное 13, 2007 10:35 am

Ooo това несъмнено е така. На мен все повече ми харесват тия лагери...при всички положения няма да е по-зле с такива. Но понеже не съм вникнал достатъчно в материята се питам доколко ще са издръжливи на радиални натоварвания, щото там при главната става не е шега работа...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Вто Ное 13, 2007 11:33 am

http://www.igus.de/wpck/default.aspx?Pa ... idur_intro - нещо такова ще да са новите "фтулки".
Аватар
did

Мнениеот ramam » Пет Ное 23, 2007 6:05 pm

bikerider твоят коментар няма нищо общо с това което аз си мисля. А има за цел да плюеш по мен, още повече, че много добре са ми известни цитираните от теб факти . Само незнам кое те кара да си мислиш, че ако втулката е с дължина 1мм няма да е по здрава от 1мм сачми лагер. А за синтактичната грешка прощавай беше неволно.
ramam

Рейтинг: 1125

Мнениеот ramam » Пет Ное 23, 2007 6:07 pm

jivkonik аз говорех като цяло за рамката, че са я направили не за "революция"
ddevil като незнаеш как е възможно и още не е намерено по-добро решение от плъзгането за придвижване на онези огромни каменни блокове по добре не се изказвай така.
Здравината е най-определяшото за да се използват втулките поне според мен.
ramam

Рейтинг: 1125

Мнениеот bikerider » Пет Ное 23, 2007 6:46 pm

Самия факт, че продължаваш да говориш за втулки, ме отказва от какъвто и да е коментар по поста ти.
Аватар
bikerider

Мнениеот jivkonik » Пет Ное 23, 2007 7:28 pm

ramam написа:jivkonik аз говорех като цяло за рамката, че са я направили не за "революция"
ddevil като незнаеш как е възможно и още не е намерено по-добро решение от плъзгането за придвижване на онези огромни каменни блокове по добре не се изказвай така.
Здравината е най-определяшото за да се използват втулките поне според мен.

НЕ се прехласвай и по здравината и износоустойчивостта на тези IGUS нещица, моите в педалите отвориха луфт за година ползване! А вътре в педала имам и класичеко капсуловано лагерче, което не мръднало!
Тук целта е лесната подмяна и консумативната им цена, съчетано с подходящия размер, водещ до изпълнене на целите и техническите съображения на конструкторите. Предполагам.... ;)
Аватар
jivkonik

Мнениеот flex » Чет Мар 13, 2008 11:31 am

http://bansheebikes.blogspot.com/search/label/Legend

Прототипа е претърпял доста изменения, снимките от изработката на отделните детайли си струва да се видят - малко е нехарактерен за повечето рамки.
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 13, 2008 12:07 pm

Тез Банши се чудя от какво печелят. Вероятно залагат на новия модел да сцепи пазара, когато излезе... 2010 някъде :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот flex » Чет Мар 13, 2008 3:57 pm

bluskanie написа:.... от какво печелят

От каквото винаги са печелили. Всяка такава фирма си заделя някакви пари от печалбата за иновации.
Аватар
flex

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 13, 2008 8:09 pm

flex написа:
bluskanie написа:.... от какво печелят

От каквото винаги са печелили. Всяка такава фирма си заделя някакви пари от печалбата за иновации.

Аз това питах, откъде имат печалби, след като 2 години правят прототип на рамка ;)

Евала, щом имат кинти :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пет Мар 14, 2008 9:25 am

bluskanie написа:Аз това питах, откъде имат печалби, след като 2 години правят прототип на рамка ;)

Може би от други хубави рамки? :idea:
Аватар
bikerider

Мнениеот caspar » Пет Мар 14, 2008 9:55 am

Рамката ми харесва, само ме дразнят "квадратчетата" по нея. Много са ми горзни, някак кичозни и излишни. :crap:
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот slaveiko » Пет Мар 14, 2008 10:15 am

{оффтопик}
caspar написа:Рамката ми харесва, само ме дразнят "квадратчетата" по нея. Много са ми горзни, някак кичозни и излишни. :crap:

Някак позьорщината пак те влече... :crap:
"Виждат ли ми се найлончетата?"
ха-ха
slaveiko

Рейтинг: 1238

Мнениеот flex » Пет Мар 14, 2008 2:39 pm

bluskanie написа:.. откъде имат печалби, след като 2 години правят прототип на рамка ;)

Те доста фирми работят по нещо TOP SECRET което е с очакване за следващ хит, само че тук в случая не демонстрират комерсиализъм и са решили да споделят удовлетворението от работата си, което е очевадно. Tака приобщават oще повече хора към едно голямо семейство, което не е никак лошо и е доста добра тактика, за разлика от една друга фирма , дебнеща да извлачи от където може и при сериозна конкуренция вади огнемета и мобилизира армията си от адвокати.
Аватар
flex

Мнениеот flex » Съб Мар 15, 2008 4:57 pm

Аватар
flex

Мнениеот flex » Вто Окт 21, 2008 8:53 pm

Малко резултати от тестове:

http://bansheebikes.blogspot.com/2008/1 ... ycles.html
http://bansheebikes.blogspot.com/2008/1 ... tight.html

Евала за дизайна на втулките.
Аватар
flex

Предишна

Назад към Общ форум