Проблем с предна вилка...Logan ?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с предна вилка...Logan ?

Мнениеот Snyder » Пет Ное 09, 2007 2:12 pm

Прочетох доста в ЧЗВ,но май нощо не открих точно за моя проблем
Първо се озадачих,че вилката се смазвала с грес та аз 7 гидуни си мажа с по малко масалце тръбата която се движи и всичко е точно...

Сега проблема нема да обяснявам как но в единия крак на вилката от горе през тапата имам налято двутактово масло... :D В началато никакви проблеми и днес вилгата дървена...

И като се натиснеш на нея от горе между тръбата и там кадето се движи изхвърля маслото... е по друсах се докато изхвърли маслото и сега уж всичко е наред.Но вилката ми се вижда малко по мека и малко седи като и се натиснеш мекичка и добра апак в движение май не прави кой знае какво...

Е кажете ми има ли проблем.... :confused: :confused:
Sprint Safary 2000г.
Аватар
Snyder

Рейтинг: 1200

Мнениеот Alpina » Пет Ное 09, 2007 2:26 pm

Разглоби я, изчисти я, сложи грес и я сглоби. Масло не наливай никъде, защото единственото което постигаш, е да правиш една каша вътре. Тя има само една пружина и толкова, сети се какво се получава вътре, след като наливаш масло, а там влиза и яко мърсотия ;) Сигурно няма много място вече и за мърсотия вътре де.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Пет Ное 09, 2007 6:38 pm

Предполагам, че вилката ти отвътре има само пружини и еластомери, т.е. няма маслено смекчаване. Ако е така, наливането на масло може и да помогне за малко по-добро мазане, но е по-вероятно да допринесе за пълно мазало. А пък за този тип вилки в студено и влажно време е нормално да се одървят, а пък като добавиш и въздействието на кал и мръсотия, може да стане съвсем плачевно положението, ама... няма кой знае какво да се направи, освен по-честа поддръжка и профилактика.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот did » Пет Ное 09, 2007 7:15 pm

Admin написа:няма кой знае какво да се направи, освен по-честа поддръжка и профилактика...

... като профилактиката включва разглобяване, почистване и смазване с подходяща грес ВЪТРЕ, при втулките, а не мазане на тръбите отвън с грес, както е правил Snyder през последните 7 години :)

Направо съм изумен,че има хора, които полагат грижи за седем годишен Logan. Евалла!
Аватар
did

Мнениеот V » Пон Ное 12, 2007 4:55 pm

не съм сигурен дали изобщо се разглобяват тези вилки...и аз карам един лоуган,но така и не намерих начин да го разглобя :dunno:
V

Рейтинг: 1185

Мнениеот NOO_BLES » Пон Ное 12, 2007 5:35 pm

V написа:не съм сигурен дали изобщо се разглобяват тези вилки...и аз карам един лоуган,но така и не намерих начин да го разглобя :dunno:
еми то и аз имам една такава кадето неможе да се разглоби еи такава е http://sprintmaxcom.com/e-shop/?step=mo ... rch=flash&
кво ли не правих струвах неможах да я разглобя
NOO_BLES

Мнениеот klmn » Вто Ное 13, 2007 12:03 am

Фърли я тая вилка,не знам как няма страшен луфт,защото обикновено са с пластмасови втулки логан-ите.
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот NOO_BLES » Вто Ное 13, 2007 12:40 am

klmn написа:Фърли я тая вилка,не знам как няма страшен луфт,защото обикновено са с пластмасови втулки логан-ите.
абе незнам ама от бая време несам я карал а я бях огънал доста здраво преди да я оставя
NOO_BLES

Назад към Веломеханик