did написа:а няма ли филтър за такива като axlrmc и bobiracing059, които им отговарят в темите?
пример: http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t ... highlight=
(вероятно линкът скоро няма да е валиден. някой модератор ще го отнесе като куцо пиле - домат)
ЕДИТ:
След като този филтър се разпространи, трябва да очакваме ново поколение ботове, които с първият си пост правят анализ на системите на амортизация от последно поколение, с втория - организират тридневно каране в планината за група от 40 човека, а чак с третия рекламират виагра

outfaced написа:a повечето форуми при регистрация изискват да разчетеш някава крива картинка с букви и цифри ...
тя не е ли точно срещу ботове
мисля работи добре

alxrmc написа:АlxrmcИ незнаех , че са ботове ...

Alpina написа:alxrmc написа:АlxrmcИ незнаех , че са ботове ...
А уж тези, от една порода, се подушвали

Ми не винаги - факт
  Ми не винаги - факт  

Presize написа:Има един код който го въвеждаш при регистрацията от картинка,така ботовете не могат да пишат
bobeca написа:Presize написа:Има един код който го въвеждаш при регистрацията от картинка,така ботовете не могат да пишат
Могат, могат!

MpaBka ABuaTop написа:bobeca написа:Presize написа:Има един код който го въвеждаш при регистрацията от картинка,така ботовете не могат да пишат
Могат, могат!
Не, не могат!

Явно трябва по-завъртяна картинка. Има такива, че и човек трудно ги разчита, а сегашната е сравнително проста.Brave написа:За съжаление ботовете имат начини да заобикалят този вид защита, практиката го показва.
Вакрва се от някое време насам.MpaBka ABuaTop написа:А при регистрация в нашия форум вкарва ли се такъв код? -НЕ Следователно има ботове.

bdz43r написа:Вакрва се от някое време насам.
 Аз такъв код не съм писал
 Аз такъв код не съм писал

Трябва да си писал. Май беше въведен при смяната на форумната система миналата година по това време.MpaBka ABuaTop написа:Е, това не го знаехАз такъв код не съм писал

bdz43r написа:Трябва да си писал. Май беше въведен при смяната на форумната система миналата година по това време.MpaBka ABuaTop написа:Е, това не го знаехАз такъв код не съм писал

bdz43r написа:Явно трябва по-завъртяна картинка. Има такива, че и човек трудно ги разчита, а сегашната е сравнително проста.

jivkonik написа:....

MpaBka ABuaTop написа:jivkonik написа:....
Добра идея, но на практика невъзможна. Щеше да бъде, ако имаше по-голям брой администратори със здрави нерви

bikerider написа:http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=464628
така и така се работи върху рейтинг, мисля че това е разумно допълнение. дори и да не работи с phpbb версията на mtb-bg мисля, че е доста разумно решение. праг от 2 поста ще отсее моментално спам-ботовете.

Alpina написа:И аз съм се сетил за същото, но е къртовски труд да се направи. Всъщност, ако 1200-точки рейтинг ги получаваш след няколко дена, автоматично (когато на бота ще му се е отщяло да пише, може би) пак не е решение за потребителите, които се регистрират и искат да питат нещо, а можеби е и добра идея, защото така, преди да почнат да пишат да имат възможноста да поразгледат тук-там и да си отговорят сами

Първо, не искам, няма да ми е приятно аз да определям кой да бъде приет във форума и кой не. Ако исках подобен тип регулация, рейтингите (които се обсъждат разпалено в съседната тема) нямаше да имат смисъл. Второ, това ще увеличи много работата по форума, а повярвайте, до момента тя не беше никак малко и всички досегашни промени (преструктурирането, промените в пазара, рейтингите) имат за цел и тово да направят поддържането на тази немалка съвкупност от хора по-лесно и по-оптимизирано. Така че специално за ботовете ще се търси някакъв автоматизиран вариант за преборване. Brave навремето ми беше дал една идея, има и други, ще видим коя точно ще проработи.
 Първо, не искам, няма да ми е приятно аз да определям кой да бъде приет във форума и кой не. Ако исках подобен тип регулация, рейтингите (които се обсъждат разпалено в съседната тема) нямаше да имат смисъл. Второ, това ще увеличи много работата по форума, а повярвайте, до момента тя не беше никак малко и всички досегашни промени (преструктурирането, промените в пазара, рейтингите) имат за цел и тово да направят поддържането на тази немалка съвкупност от хора по-лесно и по-оптимизирано. Така че специално за ботовете ще се търси някакъв автоматизиран вариант за преборване. Brave навремето ми беше дал една идея, има и други, ще видим коя точно ще проработи. 

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 19 госта