За велоклуб MTB-BG.com

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

За велоклуб MTB-BG.com

Мнениеот Sky_Knight » Чет Ное 22, 2007 3:09 pm

Тъй като от една друга тема стана въпрос за това (аз си го повдигнах), пускам тази тема, в която всеки може да остави своите предложения.

Ето линк и към тема с анкетата относно клуба: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=30637

Като начална точка на разговорите, предлагам да се организират големи ежемесечни или пък 4 пъти в годината срещи на всички членове на клуба от цялата страна. :)

Иначе сериозно предлагам това да бъде клуб, който ще допълва форума и сайта във всяко едно отношение. Как - оставям на вас за момента ;)
?
Аватар
Sky_Knight

Рейтинг: 1849

Мнениеот did » Чет Ное 22, 2007 3:12 pm

пращиш от ентусиазъм, личи ти :beer:

само дето не знам защо пусна една анкета и една тема в Общ за едно и също нещо. Ще стане обърквация, да знаеш!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Sky_Knight » Чет Ное 22, 2007 3:14 pm

:D Пращя, точно заради велоклуба във Варна, бях малък, романтика - готино беше. И ми се иска пак... А пуснах и анкетата, за да се гласува там - тук не мога да пусна анкета. Затова моля никой да не коментира в темата на анкетата - а тук. :beer:
?
Аватар
Sky_Knight

Мнениеот FireFoXa » Чет Ное 22, 2007 3:34 pm

Sky_Knight написа::D Пращя, точно заради велоклуба във Варна, бях малък, романтика - готино беше.

За какво точно става въпрос, че ми стана интересно :^: Ако питаш мен, по-добре дай линк в анкетата за тази тема ;)
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Ное 22, 2007 3:38 pm

Не зная дали ти е известно, но в София има място, където се срещата голяма част от колоездачите - през лятото това е Баба Яга в градинката срещу стадион Васил Левски, а през зимата - където се намери подходящо място. Срещите обикновено са в сряда от 19:00 часа. На практика това си е клуб и там се обсъждат и организират всички неща, които предлагаш.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Sky_Knight » Чет Ное 22, 2007 4:11 pm

В анкетата си писал, че всеки може да стане член на Байкария срещу 20 лв. Мога да кажа само едно - страхотно.

Разликата между Байкария и клубът, който аз визирам, е тази, че този клуб ще бъде свързан с форума. Акцентът е точно върху това, защото форумът се е утвърдил като сборна точка на всички любители на планинското колоездене и колоезденето като цяло в национален мащаб. Едва ли има друга медия, която да е такъв притегателен център. Ето защото логичната еволюционна стъпка е създаването на клуб MTB-BG.com от създателите и от хората, които стоят зад форума и сайта. Казвайки това съзнавам, че даже не съм ги питал искат ли, но все пак това е само една идея...

Изхождайки от тази гледна точка, този клуб е логично да бъде обединяващ за всички клубове в страната. Защото ако наистина някой ден искаме велоалеи, красиви планини и подобряване на условията за нашия спорт, трябва всички да се обединят. А този форум е мястото, където се срещат всички. Мисля, че достатъчно ясно изложих тезата си.

Следващата стъпка - всички клубове в страната. Ако са просто клубове - просто стават едно - всички членове на Байкария например, стават членове на новия клуб. (Няма да зачеквам финансовата част - там има решение, важното е хората да са разбрани, а и тя не е предмет на обсъждане тук. Това искам да стане ясно още сега. Защото парите бързо могат да скарат хората.) Името си остава, но ще е ясно, че това е Пловдивската част на клуба. Във всеки голям град, където има повече от 1 членове, ще има регионален организатор.

Ще се организират ежемесечни срещи на регионално ниво и 2-3-4 на национално ниво. Големи събирания... :)

Дотук с организационната част.

Членството:
- След като си плати членския внос, всеки получава под ника си във форума, надпис - Член на клуба или нещо в този дух.
- При учреждаването на клуба ще се изготви устав (тъпо звучи, но е така) - след съвместно обсъждане. Този устав се подписва от всеки член на клуба.

Примери, за това какво може да се организира от такъв клуб:

- договаряне на различни отстъпки от желаещите да участват магазини, асемблери и т.н.
- договаряне на отстъпки при ползване на лифтовете в различните части на страната (тук визирам най-вече София, но има и други).

Такъв клуб ще може на национално ниво да подкрепя идеите за развитие и подобряване условията за придвижване с велосипед в градовете.

Подпомагане и развитие на дейността на Байкария, като се привличат спонсори по най-различни начини.

Клуб от национален мащаб е способен на много неща, стига да има желанието и подкрепата на хората, които го образуват. А това можем да бъдем всички ние. Не ви агитирам, просто изразявам моето виждане...

Други неща - списанията:

Подчертах, че това ще е клуб, който е непосредствено свързан с форума и сайта. Сега представете си, че издателите на списанията преглеждат форума (което правят ест.) и сайта (също), но например направят рубрики - "Маршрути" и направят маршрути от сайта във формат, готов да си го изрежеш и да си го вземеш в планината. (Не всички имат или пък обичат GPS-ите ;) ). Или избират някоя тема и я публикуват в някой раздел.

Друго - издателите ще могат да предложат веднага списанието си на членовете на клуба и предварително да имат поръчка за определени бройки. Изобщо много неща са... Всичко зависи от това, дали едни хора имат времето и желанието да се занимават с това.

@Admin - ти си на ход ;)
?
Аватар
Sky_Knight

Мнениеот jivkonik » Чет Ное 22, 2007 4:23 pm

Sky_Knight идеите ти не са нови, в БГ има примери за подобдни клубни сдружения - например клуба на WWW.RENAULT-BG.COM . Там има членски внос, получават се клубни карти, тези карти носят отстъпки в определени сервизи и магазини. Там обаче аудиторията е много по-голяма като обем от тук, т.е. приходната част от членски внос е едно добро перо от бюджета на организатора на клуба, т.е. това на него предполагам му е приличен бизнес, от който печели. Освен това обема членска маса гарантира обем оборот на сервизите и магазините, които имат договори с клуба и за това се правят въпросните отстъпки.
Не мисля, че тук сме стигнали "критичната маса" подобни потребители, готови да платят членски внос, постоянно пазаруващи в група магазини и гарантиращи им нужния оборот, за да дадат отстъпки.
Пример за песимизма ми е и скромното бизнес начинание на Симо и Onedistribution в опита си да наложат на скромния ни пазар едно списание, и то на много конкурентна цена (коричната му цена по спомен е 3.50- 4 паунда, т.е. те почти не печелят от обявената тук цена от 10 лв).
Колкото и да ни е криво - още няма "критичната маса" потребители, които биха оправдали подобно начинание, а с това начинание трябва да се заеме човек, който само това да прави (обема организационна работа, преговори с магазини и т.н. хич не е малък!), т.е. той трябва да печели и да се издържа с това си занимание. :agree:
Аватар
jivkonik

Мнениеот did » Чет Ное 22, 2007 4:57 pm

Sky_Knight, може да не ти се вярва, но това въобще не е нова идея. Още преди няколко години имаше едни теми за стикери. Те тръгнаха именно с ентусиазъм като твоя в момента.

После имаше разни местни клубове, като "Крива спица" в Пловдив или варненския, като хората си направиха трикота с емблемите на клуба, имаше даже отстъпки по някои магазини уж... В София също се случват подобни неща... Много от състезанията се организираха (а и сега се организират) от хора, които малко или повече се държат като неформални клубове.

По същото време имаше и един куп мераклии да ни "обединяват" централно, да ни защищават интересите и т.н. Потърси с търсачката по ключова дума "АПК" и ще ти излезнат някои интересни теми (1,2,3), които сега е любопитно да се четат от дистанцията на времето.

След толкова опити някой да ни организира, обединява, да ни защищава (не знам от какво), да ни прави мероприятие (все едно сами не можем) и т.н., доста народ тук сме малко или повече имунизирани срещу подобен централизиран подход. Затова и аз гласувах с "не" в анкетата ти.

Все пак, ентусиазмът ти е радващ :beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Sky_Knight » Чет Ное 22, 2007 5:32 pm

@jivkonik Аз бях член на клуб Рено и все още морално съм. От там давам и идеята.

С което искам да подчертая, че наистина не си мисля, че предлагам нещо ново и съм далеч от мисълта, че откривам топлата вода. Но все пак, не идеите са тези, които ще направят нещо - а хората, които стоят зад тях.

По същото време имаше и един куп мераклии да ни "обединяват" централно, да ни защищават интересите и т.н. Потърси с търсачката по ключова дума "АПК"

Няма нужда да търся ;) Както и да е. Ключовият момент е "да ни обединяват". Никой не може да ни обедини, ако самите не го искаме, нали? Затова и неформалните групи са най-устойчиви. Но ние тук имаме вече една неформална група, защо просто да не й придадем "форма". Всички заедно. Но естествено трябва да има лидери, но да са хора, които се ползват с респект в тукашните среди. А това са хора като Admin & Co. и макар те да си имат собствена неформална група, смятам, че няма да е лошо да се опитат, заедно с нашето съгласие, да ни обединят. Но много фактори са неясни естествено - дали имат желание, време и т.н.

Защото ще е меко казано, наивно, ако сега аз тръгна да създавам клуб, нали?

Аз например искам да ме обединяват хора, на които бих се доверил. Затова, ако някой от горепосочените реши и вземе тази идея сериозно и присърце, аз ще го подкрепя, а смятам и още доста сериозно количество съфорумци.

Така, че относно моят ентусиазъм - вярвам, че има хора, които мога да променят нещата. Вярвам, че въпреки песимизмът, който всички имат относно ставащото в нашата държава и хората в нея, ще се намери и малко желание да направим нещо хубаво за самите нас. Заедно.
?
Аватар
Sky_Knight

Мнениеот bikerider » Чет Ное 22, 2007 5:49 pm

Споделям мнението на did. Гласувах отрицателно.
Имам въпрос към Sky_Night: тъй като ти приключи с организационната част, искам да попитам - на кого оставяш реализацията? Или това са подробности? С други думи, кой точно ще се грижи за организацията и само от членски внос ли ще се издържа тази му дейност?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Чет Ное 22, 2007 5:54 pm

bikerider написа:искам да попитам - на кого оставяш реализацията? ... С други думи, кой точно ще се грижи за организацията ...?

Sky_Knight написа:това са хора като Admin & Co.

Сега очакваме ферман от Admin :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот lacho_m » Чет Ное 22, 2007 6:06 pm

@Sky_Knight, какво точно визираш като цели и идеи за създаването на подобен клуб? Може би, ако седнеш внимателно и избистиш за себе си това, което питам (най добре го направи в писменна форма с точки и както си му е реда), ще си дадеш сметка, че в настоящия момент едва ли е необходимо да се свързва такова начинание именно с mtb-bg.com. Клуба не е само да се съберем на по бира и да си побъбрим глупости... Клуба е и отговорност! Кой според теб трябва да я носи тази отговорност? Любо ли? Едва ли гори от желание, а ако беше така клуба отдавна да е факт! Ти самия знаеш ли (или поне поинтересувал ли си се) как се регистрира или управлява клуб?

И още... казваш хора, на които да се довериш... ами я погледни в пазара, колко оплаквания по различни поводи има. На тях ли ще се довериш? Не е ли достатъчно, че има място където да се споделят идеи и където можем просто да се уговорим да караме заедно и все пак не чак толкова ангажиращо...

Ако все пак ти се иска да работиш за каузата по популизирането на вело-спорта, мисля че към момента има не малко организации, които могат да ти помогнат в това начинание, стига наистина да си сериозен. Ти сам спомена една... има и други... Наистина е въпрос на желание!

Колкото до анкетата, дори не съм гласувал!
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот bikerider » Чет Ное 22, 2007 6:18 pm

did написа:
bikerider написа:искам да попитам - на кого оставяш реализацията? ... С други думи, кой точно ще се грижи за организацията ...?

Sky_Knight написа:това са хора като Admin & Co.

Сега очакваме ферман от Admin :D

Чудя се на Admin как не му е писнало да отговаря на такива ентусиазирани предложения. Не, че нещо не одобрявам ентусиазма на Sky_Night, но не е първия, който гледа отвисоко без да мисли за реализацията и съответно нещата изглеждат лесни, благородни и обещаващи. Няма и да е последния де...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Sp3c7r3 » Чет Ное 22, 2007 6:29 pm

:offtopic: Все повече се отказвам да пиша във този форум, просто няма смисъл. Освен ако bikerider не спре да пише точно моите мнения, при това с бая подобрения ;) :bowdown: :bowdown: :bowdown:

А по темата - Sky_Knight не мисля, че идеята има реализация... като се видим ще ти обясня и защо :agree:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот PtD » Чет Ное 22, 2007 6:35 pm

Освен цели, на този клуб липсва потенциална членска маса (според мен). Първо, самата група планински колоездачи все още е сравнително малка и второ, състои се предимно от българи, което значи, че всеки трима искат да си правят собствена организация... А ако случайно се съберат четирима, непременно единият ще се отцепи. Виждал съм го да се случва не веднъж и дваж.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот BikeArea » Чет Ное 22, 2007 6:42 pm

Аз смятам, че идеята няма почва тук.
Защо?
Останал съм с впечатлението, че доста от хората са твърде разединени и неприятелски настроени един към друг, често се нападат и заяждат и т.н. Разбира се дано е само във форума, но това няма как да разбера.

Аз също ще дам един пример на подобно сдружение реализирано в автомобилните среди.
А именно Шкода форума.
Там се организират събори през известно време, определя се място на срещата и някой (най-често собственика на форума) прави резервация в близкия хотел. Пълнят се резервоарите с бензин и всички са там.
Няма членски внос (или поне аз не съм разбрал за такъв).
Без обединения или нещо подобно. Решава се, хората отиват, прекарват си хубаво и тъй.
Е, разбира се има си стикери на Шкода-клуба, който всеки член трябва да има, които са в размер на 1-2 лева (алтернатива на членски внос, еднокраен).
Имат си чести регионални срещи във Варна, Пловдив и София...

Та, на фона на описаните от колегата идеи моя пример е малко скромен, но смятам, че изпълва основния замисъл.

@PtD
:agree: :bowdown:

А относно групата планински колездачи - тя е напълно достатъчна.
Все пак митинги на Атака няма да правим.
От кол и въже стотина човека все ще се съберем, ама дето викаш...
100 човека това са си 30 отделни организации...
Your bike, your way !
Аватар
BikeArea

Рейтинг: 1507

Мнениеот Admin » Чет Ное 22, 2007 7:07 pm

Ето го и "фермана" на Admin:
1.Нямам възможности и време да правя клуб и да поема отговорност за него. Това си е сериозно нещо, не е като сбирките в сряда. (Те също са сериозно нещо, ама самоорганизиращо се :D )
2.Не виждам и особена причина да го правя, което е по-важното в случая. Човек като прави нещо, трябва да има ясни цели, в които вярва и затова е готов да ги преследва. В случая този момент ми се губи, на мен лично.
3.Не виждам причина хората да бъдат обединявани ей така, заради принципа. Ако има конкретна кауза, да. Ако ти имаш такава, организирай съмишленици, направете клуб, преследвайте си целите.

С други думи, аз не мога към момента да се занимавам с клуб и да застана с името MTB-BG.com зад или пред него. Разбира се, законът не поставя никаква пречка ти да организираш такъв клуб и да го кръстиш примерно "Клуб на читателите на MTB-BG.com" или каквото друго ти хрумне :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Sky_Knight » Чет Ное 22, 2007 8:19 pm

Всъщност няма смисъл да пиша, тъй като Admin вече каза какво мисли по въпроса. Но:

@bikerider Първо - никът ми не е Небесна нощ - а Небесен рицар - Sky_Knight. Знам, че лесно се бъркат.

Второ - аз съм написал точно и ясно:

Sky_Knight каза:
Но много фактори са неясни естествено - дали имат желание, време и т.н.

Защото ще е меко казано, наивно, ако сега аз тръгна да създавам клуб, нали?

Това мисля отговаря на въпроса ти. Аз съм никой във велосредите. А понеже всички хора имат някакъв опит (къде от работата си, къде от образованието си), предполагам и организационен и си задават много въпроси, на които не съм дал отговор, започват само да чоплят в тази насока. Не казвам, че това не е най-важното. Но тази тема се дискутира в тесен кръг и то само след като е взето решение, че ще се прави нещо.

@did Сигурен съм, че ако се започне нещо такова, ще го подкрепиш.

@lacho_m - няма да ти отговарям, защото не смятам, че си ме разбрал изцяло. Прочети отново мненията ми, виж какво съм написал. Достатъчно ясно се изразявам.

@bikerider отново - не съм Sky_Night ... :(!: Моля те, поправи си постовете. Може би наистина не съм първия, който предлага нещо такова. Но да кажеш, че не мисля за реализацията е несериозно. Наистина несериозно. Тази тема е от днес следобяд - и е само една тема с "мнения и предложения". Е, аз такива не виждам. Само виждам една малка група от хора, които по типичен за нашите краища начин правят следното:

В Ада един от новодошлите видял, че покрай всички казани стоят по 3 дявола и бучката всеки, който се опитвал да излезе, обаче до един от казаните нямало нито един дявол. Отишъл той до един дявол и попитал: "Абе, защо до онзи казан никой не пази?" Дяволът пренебрежително махнал с ръка "А, това е казанът на българите. Един пробва да излезе, а те отдолу трима от неговите го дърпат..."

И нещата, са всичко друго, но не и лесни. И смятам, че точно в по-горното си мнение посочих това.

@Sp3c7r3 Не, идеята има реализация, но няма да е в тази Вселена. Не и с хора като нас.

@PtD Няма да коментирам за целите. А потенциалната членска маса - виж какво е написал BikeAreа малко по-надолу :agree: За отцепването - ето точно това е нещото, което може да бъде изкоренено, но хората трябва да го искат - насила не става.

@BikeAria Убеден съм, че ако някой ден ни се пресрещнат пътеките - ще се разберем. Това, което аз описах е по-скоро като нещо към което да се стреми един "малък" клуб. Нещо като недостижим идеал. Защото ми е пределно ясно, че за 1-2 години няма да стане. Но тук се иска упорство и желание - и не на последно място, разбирателство между хората. Затова си прав, както и PtD. Но ми се искаше да бъркате...

@Admin
Няма да коментирам твоето мнение. :agree: И нека да отбележа - ако аз имах финансовата независимост да издържам себе си и близките си, и разполагах дори и с малко повече свободно време, нямаше да се замисля и щях да стартирам такъв тип начинание. Но една птичка пролет не прави, както и един байкър в гора от отсечени ръце - клуб не основава.

А да и, ако някой ден се появи друг "ентусиаст" - ще станем двама.

:beer:
?
Аватар
Sky_Knight

Мнениеот Admin » Чет Ное 22, 2007 8:43 pm

@Sky_Knight
Надявам се, че няма да останеш от тази дискусия много огорчен (защото имам чувството, че долавям такива нотки). Никой от писалите не е проявил лошо чувство, просто всеки се е опитал да сподели реалистичната за него позиция.
Ще поясня допълнително моята. Ако приемем, че поискам да направя клуб MTБ-БГ, предвид целите на самия сайт, той би имал твърде широко поле на дейност, което би изисквало много сериозен организационен ресурс. А без него подобен клуб ще се превърне в едно ненужно упражнение или дори по-лошо, ще се провали. Ако идеята е клубът да има за цел просто организиране на разни хора за съвместни начинания като пиене на бира, каране и други такива, то това е много по-лесно постижимо с неформален подход, какъвто се използва и в момента. А пък ако се прави клуб с някакви конкретни и по-тясно определени цели, би имало смисъл, но тогава името МТБ-БГ би било неподходящо за него, тъй като е много общо.
Пак го омотах доста, ама се надявам, че си ме разбрал :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Sky_Knight » Чет Ное 22, 2007 8:53 pm

Admin написа:@Sky_Knight
Надявам се, че няма да останеш от тази дискусия много огорчен (защото имам чувството, че долавям такива нотки). Никой от писалите не е проявил лошо чувство, просто всеки се е опитал да сподели реалистичната за него позиция.
Ще поясня допълнително моята. Ако приемем, че поискам да направя клуб MTБ-БГ, предвид целите на самия сайт, той би имал твърде широко поле на дейност, което би изисквало много сериозен организационен ресурс. ........
Пак го омотах доста, ама се надявам, че си ме разбрал :D

Съвсем малко в интерес на истината се разочаровах, но не е като да не го очаквах :) Нещата никъде не стават на принципа "давай да даваме". А аз визирах/визирам точно такъв клуб, но както казах сериозният организационен ресурс е кът и затова идеята ще остане, когато такъв се появи.

Та, с две думи - разбрах те :D
?
Аватар
Sky_Knight

Мнениеот BikeArea » Чет Ное 22, 2007 9:15 pm

@Sky_Knight
Съветвам те да се сближиш и сприятелиш с кръг от хора (в частност велосипедисти), толкова на брой, че като ги потърсиш поне 2-3ма да се отзоват на поканата ти и да отидете да карате.
И същевременно всички да се събирате на по бира (кока-кола от моя гледна точка, вече) през известен период от време.
Това е отчасти изпълнение на амбициите ти в по-дребен мащаб.

Смятам, че това беше/е идеята на клуба "Крива спица", за която спомена did.
На нас като "последователи" на горепосочения ни е много весело, приятно и т.н. да правим това, което те посъветвах. ;)

(в пълна степен добавено с порядъчно количество печива, изгорели мръвки върху жарта и други от сорта)

Успех! :beer:

П.П.:
Понеже стана дума за правопис на никовете по горе.
Моя е BikeArea ! ;)
Последна промяна BikeArea на Чет Ное 22, 2007 9:38 pm, променена общо 1 път
Your bike, your way !
Аватар
BikeArea

Рейтинг: 1507

Мнениеот Sky_Knight » Чет Ное 22, 2007 9:28 pm

@BikeAria

ъъъ - аз сам не карам :)
А докато бях във Варна беше супер, защото не бяха само двама трима души, ами винаги поне 4-5 ;) Но това беше отдавна. А сега тези хора, които ме съветваш да намеря са на линия. Не знам какво те наведе на мисълта, че трябва да ги търся? И амбициите ми са малко по-различни. Това, което ти спомена би било бонус за добро изпълнение на тези амбиции. :agree:

Иначе сме се зарекли, че на пролет ще ви дойдем на гости в Пловдив :) Че може да не е само веднъж :D
?
Аватар
Sky_Knight

Мнениеот MpaBka ABuaTop » Пет Ное 23, 2007 10:57 am

И какво? В крайна сметка нищо не стана. Мисля, че и никой не е очаквал да стане нещо по-различно, само сляпата надежда на Sky Knight си остана :)
"...Soul is shit! I sold my Soul for Rock'n Roll, Beach!"
Аватар
MpaBka ABuaTop

Рейтинг: 1677

Мнениеот Shady™ » Пет Ное 23, 2007 11:44 am

Aз реално бих членувал, но ако има някаква "файда" осен че имам членска карта и се виждам на по бира с приятели.
Ако парите или клуба участват активно (поне 1-2 дена в седмицата) за правенето на трасе/съуражения за каране - супер. Но това е доста сложно за координация и т.н. Както и стана дума в други теми - няма тук в БГ толкова развита култура, за подобни неща, в случая учреждение.
Аз занпаред съм планирал - да ходя с приятели двата ми дена в седмциата някъде от ра но сутрин до късно вечер и да правим поне по едно нещо(съоръжение) на ден и да си караме на него. Така капка по капа вир - много места и много каране. А да не говорим че като се види че сме сериозни и постоянни - и други хора ще идвват помагат и ще се получи...
Сам си прави изводите - дали да има такъв Клуб сега....
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот Alien » Пет Ное 23, 2007 12:35 pm

Освен идеята за намаления и отстъпки в магазини, аз не виждам НИКАКВА полза от тоя клуб. А такива вече има, както се написа. Така че кво говорим? Първо се организирайте повече от трима да направите някоя пътечка за КАРАНЕ (щото уж това ни събира), пък после се захващайте с безумни организации.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Sky_Knight » Пет Ное 23, 2007 1:16 pm

Повтаряте се... Всичките... Четете внимателно, моля. Това да не е тема - дайте да оплюем тоя дето предлага да обсъдим нещо?!? Абе нз... Въпреки всичко, вижте анкетата... Хайде сега да си представим, че Байкария се разрастне. Основната идея е да няма много и различни клубове, а един. Независимо дали ще е Байкария, МТБ-БГ или Крива спица, или Верижна реакция или който и да е друг клуб - важното е да сме заедно под една шапка. И като седнете тука да ми коментирате идеите за велоалеи в София или друг град - да има кой да застане зад вас, а не само да плюете, че нямало алеи и т.н. На кой му пука за велосипедистчетата, на никой, щото са малко и се лапетии, пък и нямат ни организация, ни нищо (цитат от административните среди). Но я да изскочи клуб от национален мащаб с поне хиляда души регистрирани (че и с фирми зад себе си), тогава дали няма различно да погледнат на нещата? Не казвам, че това може да стане от днес за утре или за догодина, но това е важната цел...

Иначе сте си прави за себе си - ба си тъпия клуб дето ще е. Аз и без него мога да ходя да си карам и да си се организирам.... Ама нейсе.
?
Аватар
Sky_Knight

Мнениеот did » Пет Ное 23, 2007 1:19 pm

Sky_Knight написа:Основната идея е да няма много и различни клубове, а един.

Аз пък предлагам да няма само един клуб, а много и различни :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот lacho_m » Пет Ное 23, 2007 1:45 pm

@did :agree:

@Sky_Knight, добре изчетох постовете ти и разбирам "романтизма" ти. И пак казвам, въпреки изчетеното, никъде не видях кратко описани и ясни - цели и идеи. Видях само - "Хайде да направим клуб, ще е много яко"... Без това, не вярвам да привлечеш каквито и да е сериозни съмишленици!

@All... Незнам защо, но на мен ми се струва, че доста от участниците в тази дискусия, виждат в идеята за съществуването на клуб, само намаление в разни магазини... Никой ли не се замисля за отговорността от това да членуваш в такъв тип организация? За това, че членсвото води до определен тип ангажименти, които малко или много се поемат доброволно? :confused:
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот kotka12 » Пет Ное 23, 2007 2:09 pm

@lacho_m
абсолютно съгласен в идеята за отговорностите

за съжаление
много голяма част от хората
които имат умствения потенциал и способността да организират нещо
са заети с прекалено много неща
за да могат да отделят достатъчно време за организация на клуб
колкото до сбирките - който иска ходи
аз когато съм в софия се старая да се засека и да се видя
с тоя-оня
и да намина на сбирките да понахраня някой /@Crimson :D :beer: /
иначе всеки е свободен да основе собствен клуб
но нека не забравяме ОТГОВОРНОСТИТЕ
защото аман от хора само с права :nono:

напълно разбирам Admin в неговото нежелание да се занимава
с подобно начинание
просто на този етап си е ...утопия
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот did » Пет Ное 23, 2007 2:13 pm

kotka12 написа:просто на този етап си е ...утопия

Не е просто утопия. то е ВРЕДНО!

Тъпо е да се опитваш да обединяваш ВСИЧКИ в ЕДИН клуб, че и пари за това да им искаш.

Не ми се обяснява защо.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Следваща

Назад към Общ форум