Без да се обиждате, ама защо толкова бързате с изводите. Днес е първият ден от работата на системата и всеки е надъхан да гласува, някои и да пишат. Включително и аз. Нормално е. Но след ден, два, три работата отново ще вземе връх, първоначалното трупане на капитал, така де, на рейтинг, ще е позаглъхнало и нещата ще се поуспокоят, а едва след по-дълъг период ще може да се каже имала ли е наистина успех системата или не.
Да, системата е демократична, доколкото мога да си представя това в един форум. Не виждам нищо лошо в това. NC, от какво заключи, че "тълпата" ще взима всички важни решения? Кои са тези важни решения?
Защото на практика "тълпата" ще взима само едно решение и то е какъв да е обликът на форума - като поведение на участниците, като качество на информацията. Няма смисъл да потретям, че аз точно това искам и точно това смятам за нормално.
И все пак, ще те помоля преди да говориш за "тълпа" да отидеш в секцията "потребители" и да ги сортираш по рейтинг. Обърни внимание колко и кои хора са получили начален рейтинг за гласуване. Критерият го обясних, ако някой си е направил труда да го прочете. Със сигурност ще има хора, които ти не би сложил там, но идеята не е била аз или ти да ги слагаме. Смея да твърдя, че чрез обективни признаци бе направена извадка, която е доста далеч от определението "тълпа". Напротив, налице са всички възможности за това "елитът" на форума да вземе "важното решение". Разбира се, това решение не се взима веднъж и завинаги
Не виждам нищо лошо в това авторът на темата, ако има достатъчно висок рейтинг да гласува, да оценява мненията според това дали са му полезни или не. Не забравяй, че един новорегистриран неграмотно пишещ чатър няма право на глас и 400 точки го делят от него.
@4getcredo
Един от дефектите на еднократното гласуване е, че максималният/минималният възможен рейтинг зависи от големия брой постове, т.е. колкото повече постове, толкова по-висок/по-нисък рейтинг можеш да получиш... Например, казвам голям брой 'безобидно положителни мнения' и рейтингът ми се качва доста, казвам 'едно уникално умно нещо', което в годините се прочита n-брой пъти и просветлява четни и нечетни байкърчета, но рейтингът ми остава същия (увеличен само с 20)
За мен това не е дефект, а преимущество на системата. Обаче умишлено няма да обяснявам защо мисля така, освен на по чаша бира, разбира се