За велоклуб MTB-BG.com

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот kotka12 » Пет Ное 23, 2007 2:16 pm

реших да не съм чак толкова краен в изказването си
:D
иначе си `псолютно прав :agree:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот bikerider » Пет Ное 23, 2007 7:50 pm

@Sky_Knight: моля, приеми извиненията ми за неволната грешка. В никакъв случай не е било умишлено, разполагах с половин минута за поста си.

При всички случаи, обаче, съм съгласен с did. Не видях да си дефинирал ясна цел пред този клуб, освен самоцелта да го има и да събира членски внос.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Antares » Пет Ное 23, 2007 8:58 pm

Идеи и цели винаги ще се намерят. И на мен ми е хрумвало, като концепция.
Както спомена котката по-горе - хората с повечко багаж обикновено са заети, но бих добавил и друго - виждат малко над членския внос и намалението по магазините, виждат отговорностите, които ще са свързани с тази инициатива. Защото се гласува законопроект: "хайде да си направим пътека", първо половината ще се окаже, че са заети, кои по обективни причини, кои по субективни, кои пък въобще няма да присъстват на гласуването. А хората с оправданията доста често ще изхождат от логиката "защо да се бъхтя и да копам, нали плащам членски внос" и кога съзнателно, кога несъзнателно... в личната система с приоритетите онова чистене на избата, дето се отлагаше от половин година изведнъж стана първи приоритет - дори преди клуба и отговорностите към него.
Второ, опасявам се, че който и да е прецедател на клуба, при едно евентуално позитивно развитие на клуба е доста възможно да се комерсиализира, тоест да наблегне повече на личните облаги, отколкото на общите. Работел съм в синдикална организация и съм видял доста там... Идея си нямате (добре де, доста от вас си нямат) как се променя човека, когато вижда как ентусиазма му и алтруистичната, първоначално, идея започват да му носят солидни приходи... И започва да си мисли как да увеличи приходите на клуба, а това е първата стъпка. И тук комисионна, там комисионна и къде след време е възможно общите интереси да идат на кино. Видях до къде стигна и на къде продължава г-н Стефан Боснов, шефа на таксиметровия синдикат.
Искам да кажа, че дори и да се събере достатъчна членска маса, няма да са много тези, които споделят ентусиазма от сегашния идеолог, или няма да запазят този ентусиазъм за дълго. Съжалявам, песимист съм, но все повече си мисля, че българите сме изявени индивидуалисти и не ни бива в колективните мероприятия и организации. Съдя и по себе си - да, такъв съм. Предпочитам да се съобразявам с мен и не искам други хора да зависят от мен...

П.П. Извинявам се за многословието си ;]
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот BikeArea » Съб Ное 24, 2007 12:57 am

Убийте го с камъни!
Викаше народа!

Хора, спрете се малко.
Sky_Knight дойде с оптимизъм и самочувствие за начинанието си, а вие - всички изтъкват недостатъци и невъзможности за реализиране!

Добре, идеята му не е ошлайфана, но защо да се пресича отсега.

Нека пробва да направи нещо, пък и да не стане поне знае, че е опитал.
Your bike, your way !
Аватар
BikeArea

Рейтинг: 1507

Мнениеот PtD » Съб Ное 24, 2007 1:23 am

Той пита - ние отговаряме. Никой не го спира да направи каквото му наум дойде! Шапка му свалям на оптимизма, също така обаче смятам, че ще се излекува с времето, уви.

Сумарно: действай Sky_Knight, прави клуб, пък каквото сабя покаже ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Sky_Knight » Съб Ное 24, 2007 2:36 am

@All Тъй като ми е късничко да отговарям на всеки поотделно :) - Само накратко - аз просто хвърлих идеята, която ми хрумна съвсем спонтанно от темата за пръстта, земята и всичко останало ... Не е нещо, което от години обмислям или мечтая. Та в този спонтанен момент ми хрумна, че ако Admin реши да прави нещо такова, ще е наистина изключително добра идея и начинание. Интересно ми беше дали някой друг случайно не мисли така. Благодаря за пожеланията и последвалото поощряване. Но първо - не знам дали имам необходимия умствен багаж за да организирам това, но и както подчертах в единия от постовете - нямам нито финансовата независимост, нито времето, което изисква едно такова начинание. Също така никъде не исках да се обсъжда членски внос и други финансови подробности, а точно цели и идеи на клуба, защото смятам, че те трябва да предшестват организация от такъв мащаб или по-скоро не трябва да се занимават редовите членове на клуба с точно тези аспекти на нещата, защото парите създават само проблеми, спорове, излишни пререкания и други неприятни неща между членовете вътре в клуба. Казвам го от личен опит. Тъй като това важи не само за клубовете, а изобщо за отношенията между хората - особено, когато говорим за държави с нисък стандарт като нашата.

Затова не очаквайте да тръгна да създавам клуб. По-скоро ще се присъединя към такъв и ще се опитам да помогна с каквото мога, стига да имат нужда естествено.

В допълнение, това което казва Antares е абсолютно вярно! Но аз твърдо вярвам, че хората могат да се променят.

@bikerider - Приема се извинението - бях напушил малко снощи и затова така... :agree: (на втория път си помислих, че нарочно го пишеш и се изнервих всъщност - моя грешка! )

@lacho_m - Малко си посмекчи тона тоя път, но още не си уцелил съвсем точно какъв съм и за какво се боря ;) :agree: (Аз просто искам да обера паричките от членски внос и да си купя карбонова шосейка :D )

@kotka12 - същото важи и за теб :) иначе си си прав както всички останали

@BikeArea - смятам точно към едноименния клуб да се присъединя, само дето пребивавам постоянно в София (от Варна съм си по принцип).

Пффффууу... е вече стана прекалено дълго - отново... Съжалявам за което. Благодаря на всички, които си направиха труда да прочетат този пост до края. :beer: Ааа, относно сбирките - просто сме си срамежливи компанията тука - питайте Маша :D
?
Аватар
Sky_Knight

Рейтинг: 1849

Мнениеот kotka12 » Съб Ное 24, 2007 9:14 am

извинявам се
ако тона ми е бил "остър"
не съм го целил умишлено
по-скоро съм се стремил с по-малко думи да кажа повече - все пак е форум и писането на големи фермани не е особено подходящо
и не искам да оставаш с такова впечатление
още повече, не съм се опитвал да позная
какъв си
и за какво се бориш
в случая просто обсъждахме идеята ти
:beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Мнениеот batman » Съб Ное 24, 2007 6:01 pm

Изображение
Конкуренти в България - навън всички работят заедно.

Тъй като снимките в галериите са спонсорирани, упоменавам източника: www.probike-bg.com

Бизнесът като най-рационална форма на човешките взаимоотношения винаги се сдружава, въпреки огромните си вътрешни противоречия. Сдружаването не е задължително да е безкористно, дори напротив - най-устойчиво е когато има конкретна, но ОБЩА користна цел. Сдружаването е и законодателно обосновано и в някои случаи задължително - Камара на архитектите, лекарите... Например Нотариалната камара е организация на нотариусите в Република България, създадена съгласно Закона за нотариусите и нотариалната дейност. Повечето камари се създават без нарочен закон и т.н. Админът да се включи, за да допълни или да ме поправи ако греша някъде. :) Смисълът да се сдружават хората по професии или интереси се заключава в извличането на определени дивиденти за всички, а също така в добиването на нов статут, който да се конвертира според случаите в легитимност (представителност), социална, икономическа, политическа или друг вид тежест и т.н. Когато намалеят съестните припаси през зимата, се сдружават в глудници дори отявлените единаци. ;)

В общи линии е ясно за всички, че многото проблеми могат да се решат единствено по този начин. Ясно е, че идеята на Sky_Knight никак не е реалистична, но това не пречи в основата си тя да е рационална. Опити е имало и ще има, поне докато не се разкапе напълно подобието на общество. Правилната схема за сдружаване също е ясна, но бяхме свидетели на поредици от провали. Най-логично и истинско би било маршалския жезъл да се поеме от Българския колоездачен съюз, но и той е една жалка пародия на федерация. Ръководството му би трябвало да се състои от млади, енергични хора с идеи, без афинитет към чашката и кьор-софрата. Бизнесът от бранша (ако е отговорен) също би следвало да налее пари в касичката на БКС, за да стане истински действаща организация, а не да вегетира с подаянията от държавата. Сравнително реалистичен вариант е (брутален преврат) да се смени ръководството на БКС с кадърни млади хора, бизнеса да се ангажира дългосрочно с някой лев подкрепа, БКС да се отвори към всички любители велосипедисти, които да членуват на общо основание, без значение дали са "свободни електрони" или принадлежат към някой клуб.
Сметката (без кръчмаря) е следната: малко пари от държавата + малко пари от бизнеса + малко пари от членската маса = почти достатъчно пари за издръжката на няколко мотивирани и квалифицирани специалисти, които да вършат истинска работа. Парите не трябва да се дават за банкети, за нескопосани състезания (няма да казвам като кои), за секретарки, които нищо не правят и т.н.
За какво да се дават пари:
- за изготвяне на "водопад" от проекти за кандидатстване по всички възможни Оперативни програми от Структурните фондове на ЕС;
- за изготвяне и лансиране в публичното пространство и работните групи в Парламента на проекто-закони, свързани с регламентиране на определени права и изграждане на съответната публична инфраструктура;
- за лобиране;
- за PR;
- за "добиване" на още членска маса (членски внос);
- за педантично водено счетоводство и независими (външни) одити;
- ако останат пари - за състезания.
batman

Рейтинг: 1840

Мнениеот screamBoy » Съб Ное 24, 2007 7:08 pm

stefito100 :
mNogu MraZq..ParCaLi Da Mi sE prAvQt na HaVLieNi KarPi ...I ObIknoVennI KifLi...na KroASaNi.!!
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Мнениеот ACID BURN » Нед Ное 25, 2007 12:28 pm

Аз лично мн ще се радвам ако се направи такова нещо, защото ще се срещам с все повече колеги и ще споделяме опит и ще бъде яко, но винаги когато си мисля затова стигам точно до това място за което вие се карате, а именно парите.Аз лично нямам проблем да дам 20 лв., но колкото повече хора има толкова по-разногласни мнения има и така никога не може да се получи точно и ясно решение на нещата.Нз не съм чел цялата тема просто, защото нямам времето, а темата ми е мн интересна и мн искам да се случи това, но както казах наличието на мн хора води до различни интареси.Примерно аз лично искам като се направи такъв клуб да мога да ходя на всякаде из страна за някакви карания и т.н., да се срещам с хора и да карам с тях.Не знам как ще стане, въпреки че това ми е една от големите мечти свурзани с колоезденето, мисля че няма да стане :crap: .
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот MpaBka ABuaTop » Нед Ное 25, 2007 12:40 pm

Тези, които мислят, че такова нещо е възможно, май забравят, че живеем в България...

Alpina написа:А такива ограничени като тебе, дърпат всички назад :V:

Дали дърпам народа назад, не знам; факт е, че състоянието ни е такова.
Последна промяна MpaBka ABuaTop на Нед Ное 25, 2007 12:54 pm, променена общо 1 път
"...Soul is shit! I sold my Soul for Rock'n Roll, Beach!"
Аватар
MpaBka ABuaTop

Рейтинг: 1677

Мнениеот Alpina » Нед Ное 25, 2007 12:49 pm

А такива ограничени като тебе, дърпат всички назад :V:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот ACID BURN » Нед Ное 25, 2007 1:05 pm

MpaBka ABuaTop написа:Тези, които мислят, че такова нещо е възможно, май забравят, че живеем в България...

Хммм за такива като тебе им казвам-докато мислиш така, така и ще бъде
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот Alpina » Нед Ное 25, 2007 1:35 pm

MpaBka ABuaTop написа:Тези, които мислят, че такова нещо е възможно, май забравят, че живеем в България...

Състоянието е следствие на?

И как така се сетихте за този номер с коригирането на постовете, след като се появи рейтинговата система :D

По темата:
За мен за нещо като клуб ще е достатъчно да имаш лепанка на колелото и да се явяваш на срещите. Нищо ангажиращо с бумащина = по-приятни моменти ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Предишна

Назад към Общ форум