WARNING: Бла-Бла запада!

Тук ще намерите упътване за ползване на форума и правилата за общуване в него. Това е мястото за вашите предложения, критики и каквото друго се сетите, свързано с форума или сайта като цяло.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 600 / 10

WARNING: Бла-Бла запада!

Мнениеот did » Вто Ное 27, 2007 1:01 pm

И какво се оказа сега? Скъпоценните 2 (две) рейтингови точки се оказаха по-силен стимул от желанието за лигня? Само толкова ли ви беше мотивацията да спамите? Аз бях останал с други впечатления.

Admin, трябва да се вземат спешни мерки. Сегашното положение е нетърпимо! :rofl:

"по-добре е майните да дойдат!" :rofl:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Re: WARNING: Бла-Бла запада!

Мнениеот bikerider » Вто Ное 27, 2007 1:06 pm

did написа:"по-добре е майните да дойдат!" :rofl:

Ууууууууу!!! О-с-т-а-в-к-а. О-с-т-а-в-к-а. О-с-т-а-в-к-а. :rofl:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Вто Ное 27, 2007 1:13 pm

Не знам, сигурно някакъв бъг се е получил :dunno:
Притеснявам се вече да не би тия рейтинги да са предизвикали страхови неврози у половината посетители на форума :D

Edit: Наистина е нетърпимо! Ако продължавате да пишете толкова, трябва да си измислям нова система за четене на форума :D :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот agent_Jekov » Вто Ное 27, 2007 1:20 pm

Проблемът иска сериозно обмисляне и решение, а вие се е*авате тука!
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот jivkonik » Вто Ное 27, 2007 1:25 pm

agent_Jekov написа:Проблемът иска сериозно обмисляне и решение, а вие се е*авате тука!

Как може да наричаш това "проблем"!? :dunno:
Аватар
jivkonik

Мнениеот PtD » Вто Ное 27, 2007 1:28 pm

Вън монархо-фашистките диктатори-модератори, продажни псевдодемократи и либерални пикльовци! Смърт на фашизма, свобода на спама!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Вто Ное 27, 2007 1:35 pm

Аз вече съм на успокоителни и разните завършващи на "ин" лекарства :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Ное 27, 2007 1:35 pm

jivkonik написа:
agent_Jekov написа:Проблемът иска сериозно обмисляне и решение, а вие се е*авате тука!

Всъщност е проблем, но не толкова за "Бла-бла", колкото за другите форуми. В момента положението е "покорна глава сабя я не сече". Което ми напомня на "Дайте да върнем тоталитаризма, щото тогава нямаше престъпност". Вярно е, че съотношението сигнал/шум надхвърли единица, което е основната идея на рейтинговата система, но по мое скромно мнение се забелязват странични ефекти с потискащ свободата на словото ефект.
П.П. Ако модераторите смятат за подходящо, моля да преместят мнението ми в темата за рейтинга.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот jivkonik » Вто Ное 27, 2007 1:47 pm

NovemberCharlie - това бе търсен ефект и бе постигнато! 5 мнения на час, смислени, незаядливи, не от рода на - цитирам " :D :crazy: :nono: :(!: :^: :bawling: :bawling: :bawling: :crap: :bigeyes: :idea: :idea: :idea: и така нататък....
Ако някой има да пита нещо съществено - да пита, ако има кой да му отговори по същество - да отговаря!
Ефекта в Бла-Бла е времен предполагам....
Аватар
jivkonik

Мнениеот Yavkata » Вто Ное 27, 2007 1:49 pm

@did има спасение!!! Ако Шефа реши да дава по 2( а може и по - повече точици) за всяко мнение побликувано във Бла -Бла , гледай тогава какво става :rofl:
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот PtD » Вто Ное 27, 2007 1:59 pm

E защо пък Шефа? Давайте си ги вие - управлението на държавата е в ръцете на народа :D
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Ное 27, 2007 1:59 pm

NovemberCharlie написа:Но по мое скромно мнение се забелязват странични ефекти с потискащ свободата на словото ефект.

Например?
Вече видяхме, че свободата на словото издигната в култ тук води до спам. Обратната крайност не сме я виждали, надявам се и да не я видим.
Намирам сегашното положение за що-годе балансирано и продължаващо да се самобалансира, но само времето може да покаже.
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Вто Ное 27, 2007 2:10 pm

Всъщност, това че можеш да сравняваш собствения рейтинг с този на останалите е един много човъркащ елемент.

Всички знаем, колко много обичаме да си ги мерим, така че просто за момента "силите" са насочени към местата, където може да се изкара повече за по-малко време и усилия. В последствие ще се усети, че се е стигнало до идеята, за това как всъщност е по-лесно да направиш 30 поста и да изкараш 20 точки, от колкото три за 20 ;)
Така ще може да се мерят и рейтинг и брой постове :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Admin » Вто Ное 27, 2007 2:12 pm

@NC
Покорна глава спрямо кого? Спрямо мен, спрямо някой друг, спрямо групата с право на глас?
Абсолютната свобода на словото е имагинерно понятие. Сещам се само за един случай, когато един или няколко души могат да имат пълна свобода на словото - това е, ако те са начело на тоталитарна държава. В този случай обаче всички други нямат свобода на словото.
В останалите случаи, които намирам за по-нормали от тоталитаризма, абсолютна свобода на словото не съществува. Така че въпросът е кой и как да я ограничава. До скоро с това се занимаваше модераторския екип, което е логично и "традиционно" за форумите. Сега с това се занимават самите членове на форума. Еми... трудно ще ме убедиш, че първото е по-добро дори теоретично, а на практика да не говорим! :beer:
Освен това: ако някой държи на пълната си свобода на словото, нека я упражнява! (Което не значи, че аз ще спя и няма да изтрия нещо, ако противоречи на правилата). Въпросът е дали този някой е готов да понесе последиците от пълната си свобода на словото. Защото, както знаем, освен тази ценност, има и други ценности - уважението и приемането от околните например. :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот agent_Jekov » Вто Ное 27, 2007 2:27 pm

jivkonik написа:

Шегувам се, карай. :) @Admin :agree:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Ное 27, 2007 3:20 pm

Admin написа:@NC
Покорна глава спрямо кого? Спрямо мен, спрямо някой друг, спрямо групата с право на глас?
Абсолютната свобода на словото е имагинерно понятие. Сещам се само за един случай, когато един или няколко души могат да имат пълна свобода на словото - това е, ако те са начело на тоталитарна държава. В този случай обаче всички други нямат свобода на словото.
В останалите случаи, които намирам за по-нормали от тоталитаризма, абсолютна свобода на словото не съществува. Така че въпросът е кой и как да я ограничава. До скоро с това се занимаваше модераторския екип, което е логично и "традиционно" за форумите. Сега с това се занимават самите членове на форума. Еми... трудно ще ме убедиш, че първото е по-добро дори теоретично, а на практика да не говорим! :beer:
Освен това: ако някой държи на пълната си свобода на словото, нека я упражнява! (Което не значи, че аз ще спя и няма да изтрия нещо, ако противоречи на правилата). Въпросът е дали този някой е готов да понесе последиците от пълната си свобода на словото. Защото, както знаем, освен тази ценност, има и други ценности - уважението и приемането от околните например. :)
Нямах предвид покорна спрямо някого. По-скоро като общ синдром. Нещо от типа "ако си трая, всичко ще е ок, всички ще са доволни и рейтингът ми няма дапада". А и звучи странно от една страна да има правила и изпълнението им да се следи от модераторите, а всъщото време обществото по неуточнени критерии да оценява всеки идивид по отделно. В случая обществото, чрез мнението САМО на един свой представител, може да накаже или поощри друг член на форума, което ...хмм. Да не забравяме, че дори общества като американското, изискват поне 12 души да гласуват, за да бъде "наказан" някой. Между другото, ако обществото ще следи за спазването на правилата във форума, то трябва да има "бланка" по която да го прави. И този, които ще оценява, трябва да е доказано компетентен да оценява.
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот PtD » Вто Ное 27, 2007 3:24 pm

NovemberCharlie написа: то трябва да има "бланка" по която да го прави.

:sonar:
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Ное 27, 2007 3:28 pm

NovemberCharlie написа:Но по мое скромно мнение се забелязват странични ефекти с потискащ свободата на словото ефект.

Например?
Последна промяна bikerider на Вто Ное 27, 2007 3:29 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Ное 27, 2007 3:29 pm

PtD написа:
NovemberCharlie написа: то трябва да има "бланка" по която да го прави.

:sonar:
Ако думичката не ти е позната мога да ти кажа по-модерни: template, check list :D :beer:
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот did » Вто Ное 27, 2007 3:30 pm

NC, ти си непоправим!

Дори когато една система очевидно работи на практика, ти продължаваш да теоретизираш.

Ще помоля да си коментирате рейтинговата система в съответната тема. Тук "дертовете" ми са конкретно за Бла-Бла. По-точно, исках с тая тема да обърна внимание на изпокрилите се в миши дупки, уплашени от рейтингите хорица, че дяволът не е толкова черен и че раздел Бла-Бла с неговата символична тежест си е на мястото. Също така, искам да уверя всички, че никога не съм гласувал отрицателно в Бла-Бла и нямам намерение да го правя. Подозирам, че и с други е така.

С две думи - коминът за изпущане на парата си е все още на мястото и функционира. Няма смисъл да се забравя за него, щото ако налягането много вземе да се вдига, накрая може нещо да гръмне.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Вто Ное 27, 2007 3:34 pm

NovemberCharlie написа:Между другото, ако обществото ще следи за спазването на правилата във форума, то трябва да има "бланка" по която да го прави. И този, които ще оценява, трябва да е доказано компетентен да оценява.

А кой съставя "бланката" и кой преценява дали някой е "доказано" компетентен?
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Ное 27, 2007 3:35 pm

bikerider написа:

Например?
Марто, писах го вече в другата тема, но явно ще трябва да отида в сряда на срещата, че май оставам неразбран. Хората ги е страх да не пуснат нещо, което не би се харесало на всички, щото току виж някой не им харесал мнението и им резнал заветните точици. В техническите секции нещата стоята почти перфектно, но виж какво стана с темите, които са свързани с морални ценности, разбирания и принцип. Няма ги. Което, ако това е била целта, също е перфектно. :)
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Ное 27, 2007 3:35 pm

bikerider написа:
NovemberCharlie написа:Между другото, ако обществото ще следи за спазването на правилата във форума, то трябва да има "бланка" по която да го прави. И този, които ще оценява, трябва да е доказано компетентен да оценява.

Който е писал правилата. ;)
Последна промяна NovemberCharlie на Вто Ное 27, 2007 4:24 pm, променена общо 1 път
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Ное 27, 2007 3:39 pm

did написа:NC, ти си непоправим!

Дори когато една система очевидно работи на практика, ти продължаваш да теоретизираш.
Абе очевидно работи в една посока, но руши в друга. Тълкуването е въпрос на ценностна система. ;)
П.П. Хи-хи пак ми паднаха точиците. Ще трябва да си затварям проклетата уста и да вървя по течението :rofl:
Последна промяна NovemberCharlie на Вто Ное 27, 2007 3:42 pm, променена общо 1 път
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот did » Вто Ное 27, 2007 3:39 pm

bikerider написа:

е как? един друг, който прави оценката на оценителя, попълвайки съответните бланки за оценка на оценители. Той е доказано компетентен, защото има и оценител на оценителите на оценители, които попълват бланки за оценка на оценителите на оценители. Разбира се, оценителите на оценители на оценители не трябва да остават неоценени, за което се грижат оценители на оценителите на оценители, попълвайки невероятно хитро измислените бланки за оценка на оценителите на оценители на оценители. И т.н. и т.н. Целият народ се оказва сортиран по компетентност и всеки по-компетентен оценява по-некомпетентните от него.

Сортировката не е направена случайно. Тя е направена първоначално от компетентни оценители, които са попълнили съответните бланки. Тяхната работа със сигурност е свършена както трябва, защото те са били предварително оценени от съответния оценител на оценители. Той е доказано компетентен, защото има и оценител на оценителите на оценители, които попълват бланки за оценка на оценителите на оценители. Разбира се, оценителите на оценители на оценители не трябва да остават неоценени, за което се грижат оценители на оценителите на оценители, попълвайки невероятно хитро измислените бланки за оценка на оценителите на оценители на оценители.

...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Вто Ное 27, 2007 3:40 pm

NovemberCharlie написа:Хората ги е страх да не пуснат нещо, което не би се харесало на всички, щото току виж някой не им харесал мнението и им резнал заветните точици. В техническите секции нещата стоята почти перфектно, но виж какво стана с темите, които са свързани с морални ценности, разбирания и принцип. Няма ги. Което, ако това е била целта, също е перфектно. :)

Отново не се подкрепяш с примери. Знаеш, че аз не се сдържам много много да пиша в теми свързани с морални ценности, принципи и прочие. Не съм забелязъл рейтинга ми да е паднал, обратно (в момента е 1917 :rofl:). А и не ме е страх рейтинга ми да падне и да не мога да пиша, първо защото форума не е живота ми и второ защото отдавна съм спрял да гледам на света като място, където зли хора само дебнат да ме прецакат. Достатъчно доказателства получих, че на света живеят много свестни, принципни хора, които мислят с главите си. Форума като една малка част от света в последните дни също доказва това.

Не разбирам кое точно те притеснява?

@did: мерси че го написа вместо мен :D:agree:

Edit: NC, категорично съм против всякакви бланки, преценки на "доказателства" защото това връща положението към йерархична система, в която "властта" е в ръцете на съставящия бланките и преценяващия доказателствата. Няма да обсъждам предимствата на мрежите пред йерархиите, достатъчно трудове има по въпроса.
Последна промяна bikerider на Вто Ное 27, 2007 3:45 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Ное 27, 2007 3:43 pm

did написа:
bikerider написа:

е как? един друг, който прави оценката на оценителя, попълвайки съответните бланки за оценка на оценители. Той е доказано компетентен, защото има и оценител на оценителите на оценители, които попълват бланки за оценка на оценителите на оценители. Разбира се, оценителите на оценители на оценители не трябва да остават неоценени, за което се грижат оценители на оценителите на оценители, попълвайки невероятно хитро измислените бланки за оценка на оценителите на оценители на оценители. И т.н. и т.н. Целият народ се оказва сортиран по компетентност и всеки по-компетентен оценява по-некомпетентните от него.

Сортировката не е направена случайно. Тя е направена първоначално от компетентни оценители, които са попълнили съответните бланки. Тяхната работа със сигурност е свършена както трябва, защото те са били предварително оценени от съответния оценител на оценители. Той е доказано компетентен, защото има и оценител на оценителите на оценители, които попълват бланки за оценка на оценителите на оценители. Разбира се, оценителите на оценители на оценители не трябва да остават неоценени, за което се грижат оценители на оценителите на оценители, попълвайки невероятно хитро измислените бланки за оценка на оценителите на оценители на оценители.

...
А можеше просто да прочетеш моя отговор на въпроса. И тогава иронията ти щеше да ти се види неуместна. :D
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Ное 27, 2007 3:44 pm

bikerider написа:
NovemberCharlie написа:Хората ги е страх да не пуснат нещо, което не би се харесало на всички, щото току виж някой не им харесал мнението и им резнал заветните точици. В техническите секции нещата стоята почти перфектно, но виж какво стана с темите, които са свързани с морални ценности, разбирания и принцип. Няма ги. Което, ако това е била целта, също е перфектно. :)

Отново не се подкрепяш с примери. Знаеш, че аз не се сдържам много много да пиша в теми свързани с морални ценности, принципи и прочие. Не съм забелязъл рейтинга ми да е паднал, обратно (в момента е 1917 :rofl:).
@did: мерси че го написа вместо мен :D:agree:
Ама напоследък не пишеш. И не само ти. Никой не пише. Вероятно за това и ти не пишеш;) :beer:
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Вто Ное 27, 2007 3:46 pm

NovemberCharlie написа:Ама напоследък не пишеш. И не само ти. Никой не пише. Вероятно за това и ти не пишеш;) :beer:

Конкретно аз не пиша, защото имам работа до ушите и в петък отново заминавам в командировка да работя по 16 часа в денонощието. А днес имам малко повече свободно време и пиша тук :)
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Ное 27, 2007 3:47 pm

:offtopic: Брррр! Усещам хлад. Изолацията от обществото носи студ. :offtopic:
Аватар
NovemberCharlie

Следваща

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта