Махане на лак?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Махане на лак?

Мнениеот eurolit3 » Вто Ное 27, 2007 1:24 pm

Искам да махна лака който е върху боята,понеже отдолу има лепенки DRAG :D ,та искам да ги разкарам,но се чудя може ли да разкарам само лака а боята долу да остане?А в случай че не може,някой знае ли в Бургас къде има пясъкоструйка и евентуално прахово(имаше някъде в меден рудник прахово ама не мога да ходя чак до там :dunno: )?
Аватар
eurolit3

Рейтинг: 845

Мнениеот Yavkata » Вто Ное 27, 2007 1:54 pm

Няма да стане само само лака. Ако рамката не е много олющена , не зная дали има смисъл да се хвърлят 30 - 50 лв, за пребоядисване, само защото лепенките не ти харесват....но все пак това си е твой избор ;)
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот ACID BURN » Вто Ное 27, 2007 3:17 pm

Ако ще махаш боята си вземи терминатор продават се в железариите.Относно боята съм на мнение на явката, ако рамката не е олющена няма смисъл.Относно боядисване можеш да прочетеш веломеханик има мн писано.
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот Teodor40 » Вто Ное 27, 2007 4:01 pm

Темата е неколкократно разисквана. Потърси в ЧЗВ(често задавани въпроси). В темите за боядисване съм чел за препарати и други простотии. Писано е и за гаранцията на рамката, защото тя отпада след махане на лепенките и т.н. Потърси!
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Climber » Вто Ное 27, 2007 5:38 pm

Единственият начин, който аз се сещам за махане само на лака е с фина шкурка да търкаш точно над лепенките.
След това като стигнеш и отлепиш лепенките е хубаво да полираш боята или с паста, или с още по-фина шкурка.
Накрая ще трябва да сложиш пак лак за да стане завършено.

П.П. И аз не те съветвам да го правиш, защото има огромна вероятност да не стане нищо.
Таз година Climber лек!
До година Orange мек!
Аватар
Climber

Рейтинг: 1478

Мнениеот eurolit3 » Вто Ное 27, 2007 8:04 pm

Хмм,ами за сега нищо няма да правя.Climber тва с шкурката не ми дъхва нещо... :dunno: иначе търсих доста с търсачката и ЧЗВ четох но не намерих нищо за махане само на лак,но иначе мерси за отговорите ;) А доколкото за гаранцията,знам че отпада като се махнат,ама проблема е че като си взех кУлУлото и пъхам гаранцията в джоПчето и като са прибрах - "чшш пич?къде ми е гаранцията е?!" :D
А въпроса за прахово в Бургас? :dunno:
Аватар
eurolit3

Мнениеот Climber » Вто Ное 27, 2007 10:21 pm

Така е, защото самата идея за сваляне на лака е налудничева.
Не ми идват други идеи и според мен не ти и трябват - по-добре остави всичко така или смени боята.
Таз година Climber лек!
До година Orange мек!
Аватар
Climber

Рейтинг: 1478

Мнениеот Gr@nD^m@sT3R » Вто Ное 27, 2007 11:07 pm

МММ за прахово в тука(бс) зн че имаше някаде близко до центъра(ако не се лъжа) с x-jumper бяхме ходили да зимаме неговия рам.Ако познаваш Румен(стреет маняк) го питай той наскоро ходи.
А и също Миро може да питаш(ако го знаеш)
Аватар
Gr@nD^m@sT3R

Рейтинг: 1108

Мнениеот eurolit3 » Сря Ное 28, 2007 2:15 pm

Хах да бе,как не се бях сетил да питам Миро (имаше ли иконка с човече дето са пляска по челото)
Аватар
eurolit3

Назад към Веломеханик