Зимни гуми за каране в града?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот screamBoy » Вто Ное 27, 2007 7:52 pm

да, ясно е че всеки настоява своето си, но съм преминал през мненията и на двама ви за да стигна до това, така че - спрете - всеки може да дава преходни съвети, и тримата (предишните напълно или частично повтарят някое от тях) вече дадохме своите
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот bikerider » Вто Ное 27, 2007 8:53 pm

Alpina написа:ама съвсем леко да погалиш спирачката и се почва екшъна

Изобщо не е задължително - зависи от спирачката, зависи от гумата и най-вече зависи от спиращия.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alpina » Вто Ное 27, 2007 9:37 pm

Добре де, преувеличавах следствие на предния пост ;)

@jivkonik на лед трудно, но не и невъзможно да се задвижиш. Просто използваш по-висока предавка и с повечко сила. Иначе наистина и с "наелонки" съм минавал през супер гладък лед, без да имам проблеми, но просто преминал. Когато пробвах разни неща - яко забавно се получаваше :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот MartinBG » Вто Ное 27, 2007 9:39 pm

:offtopic:Днес наистина беше практически почти невъзможно да се кара велосипед в София. Поне аз бутах през по-голямата част от маршрута си. Давам оценка 9-9,5 по скалата ми за лоша настилка. :D По-лошо е само когато върху този неравен лед има 2-5см сух сняг - освен че се пързаляш, не можеш да видиш и къде са неравностите/коловозите, или ако се намокри от студен дъжд/мъгла...
Това последното май е за оценка 10+, защото и без колело е почти невъзможно да останеш прав. :rofl: :offtopic:

Обратно към темата...

Благодаря на всички - особено на rarekin, за отговорите и съветите! :)
Насочих се към гуми с шипове, но на сайтовете за ел. търговия открих само
Continental Spike Claw 120 26x2.1. Кой внася Nokian? Някой виждал ли е други марки/модели с шипове по магазините ни? Без ходене на място няма да се мине, но ако можете да ме насочите откъде да почна ще е чудесно!
MartinBG

Рейтинг: 1777

Мнениеот Redhat » Вто Ное 27, 2007 9:51 pm

@MartinBG: NOKIAN се внасяха от Веломания. Може да се открие предполагам някоя друга бройка в техните магазини. Виждал съм скоро и по електронните магазини, но там наличността в сайта и реалната такава понякога се различават.

@Семантично свободния: Нали знаеш, че в една река повече от два пъти няма как да влезеш?

@Шофьора: Някой да ти е казал, че съм карал върху езерото Ариана?

@bikerider: :agree:

P.S. Я да видим кой ще превари с гьостерицата :roll2:

edit: олмост дъ сейм, бът нот екзактли. Дъ ласт уан ай мийн ;)
Последна промяна Redhat на Вто Ное 27, 2007 10:24 pm, променена общо 1 път
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот screamBoy » Вто Ное 27, 2007 10:13 pm

ай донт фъкин ъндерстънд
ме малко индианче
ме само минава оттука
ме не ме бийте бе батеее ^_^

и кво, байридера е написал квото и аз, ама него му дигаш палец, а ?
кучка.
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Antares » Сря Ное 28, 2007 1:05 am

MartinBG написа::offtopic:Днес наистина беше практически почти невъзможно да се кара велосипед в София.
Извинявай, но днес съм излезнал в 8:40, минавайки през НДК (настилката покрита с фин слой скреж), след което през Борисовата, Площад "Авиатор" и накрая улицата, минаваща пред Метро. Връщането - около 19 часа по същия маршрут. Само на едно място имах проблеми сутринта (нещо като падане), и то поради надценяване на възможностите си (висока скорост по замръзнала киша).
Карам с обикновени найлонки, като предната ми е 50-70% от грайфера, смотан като вид грайфер. (външна гума за 5 лева)...

Ако караш внимателно, преценяш добре обстановката и балансираш добре - не е чак толкова невъзможно. Освен това, ако внимаваш със спирачката, и вместо да даваш постоянен натиск - серия от последователни натискания и пускания (без да оказваш прекалено голям натиск) - и спирането с обикновени челюстни спирачки със калотки за два лева също не е чак такъв проблем.
Леко спаднатите гуми (благодаря на човека, писал този съвет) също помада адски много.

Извинявам се за Offtopic-а...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Предишна

Назад към Общ форум