FireFoXa написа:Друга работа нямаш ли си?![]()
![]()
HepBeH_XaMcTep написа:За кое става въпрос?
Рейтинг системата или новите под-форуми?
Droze написа:Да, харесва ми повече от преди - по-подредено, структурирано и ясно, по-малко спам, повече сериозни постове. Какво му е лошото?
screamBoy написа:не харесвам абсолютно нито една от промените от години насам.
а последните са особено неприятни !
Ти какво сравнение искаш да има? Рейтингите като какво ги разбираш (щото те работят и като начин за сравнение).ACID BURN написа:...само едно ме очудва- защо го има тоя рейтинг като няма някаква скала/сравнение на което да се сравнява кой какъв е?
Sky_Knight написа:Кратко и ясно.
bdz43r написа:Ти какво сравнение искаш да има? Рейтингите като какво ги разбираш (щото те работят и като начин за сравнение).ACID BURN написа:...само едно ме очудва- защо го има тоя рейтинг като няма някаква скала/сравнение на което да се сравнява кой какъв е?
Мммм, защо смяташ, че 2000 значи "Експерт"? Целта на рейтингите не е сравняване на потребителите по тяхната компетентност.ACID BURN написа:някой незапознат с форума от къде да знае, че 2000 е експерт
Означава, че може да се пише навсякъде и да се гласува, никакви други официални привилегии не носи.Така една цифра 1790 кво означава?
ACID BURN написа:bdz43r написа:Ти какво сравнение искаш да има? Рейтингите като какво ги разбираш (щото те работят и като начин за сравнение).ACID BURN написа:...само едно ме очудва- защо го има тоя рейтинг като няма някаква скала/сравнение на което да се сравнява кой какъв е?
Така една цифра 1790 кво означава?Според мен трябва да има скала на която да пише (Експерт) 1790 точки или нещо от сорта, защото ако говорим за пазара някой незапознат с форума от къде да знае, че 2000 е експерт, за него това означава нищо.Естествено той може да сравни с някоя друга тема/обява , но така ще се подобри получаването на информация и човек ще може да добие представа за продавача и т.н.
Също искам да отбележа критика към Админ да не толерира теми, в който се вдига рейтинга и т.н. , защото тогава закакво е този рейтинг?
did написа:@Sky_Night ():
НЯКОЙ НЯКОГА да е твърдял, че ще се въвежда система за оценка на компетентността? Намери ми един такъв пост от Admin или някой от авторите на идеята и всичките ти писания ще придобият НЯКАКЪВ смисъл. Никой НИКОГА не е твърдял, че тези рейтинги са с цел сортиране на хората по компетентност. Сънувал си, няма такова нещо. Т'ва, че някои обичат да си ги мерят, е друга работа.
Моля те, не коментирай "сегашното положение тук" VS. "идеалът ти за форум", а "сегашното положение тук" VS. "предишното положение тук". Тогава може и да ти светне какъв е смисъла на цялата работа.
Не обръщай внимание на системата, не вярвай, че всеки с 2000 точки е експерт, не вярвай, че всеки с 1000 точки е глупав, ползвай си мозъка и пиши там, където те интересува.
did написа:@Sky_Night ():
НЯКОЙ НЯКОГА да е твърдял, че ще се въвежда система за оценка на компетентността? Намери ми един такъв пост от Admin или някой от авторите на идеята и всичките ти писания ще придобият НЯКАКЪВ смисъл. Никой НИКОГА не е твърдял, че тези рейтинги са с цел сортиране на хората по компетентност. Сънувал си, няма такова нещо. Т'ва, че някои обичат да си ги мерят, е друга работа.
Моля те, не коментирай "сегашното положение тук" VS. "идеалът ти за форум", а "сегашното положение тук" VS. "предишното положение тук". Тогава може и да ти светне какъв е смисъла на цялата работа.
И защо въобще се води тази дискусия ТУК?
Във форумите на МТБ-БГ е въведена и система от рейтинги, която цели потребителите да могат да оценяват информацията и поведението на другите чрез гласуване за техните мнения.
В горното не е отчетено, че всеки може да гласува по каквито си иска критерии, които може да нямат нищо общо с предоставената информация.Pr3d4t0R написа:Аз го разбирам така: предоставената ни по определен начин информация от съфорумци бива оценявана, като формира рейтинга на съответния потребител.
Точно така е, но системата с рейтинги не оценява компетентността, а одобрението на другите (което може да е породено от много фактори).А по какво се оценява компетентността във форума... сякаш ще да е по информацията написана от дадения потребител във форума
Системата изобщо не е предназначена за това. Аз мисля, че новите потребители и сами могат да преценят кое мнение колко си тежи на мястото.нов потребител няма шанс да разбере само по рейтинга чие мнение си тежи на мястото
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта