http://www.youtube.com/watch?v=ABlZ9bRsqbE&NR=1
Да ви споделя за тридневния оргазъм, който си причиних.

С една дума-лудница!Нечовешкия сериал като се почне от актьорски състав, декори, атмосфера и начинът, по който се случват действията-бързо, често брутално, без излишни бозави елементи присъщи за американските продукции.Може би защото продукцията е предимно английска липсва любимото разделяне на Холивуд на добри и лоши герои.Мога да кажа, че няма нито един истински добър и нито един истински лош персонаж, както всъщност и трябва да бъде.Няма и почти никаква цензура-филма изобилства от насилие, секс, кръв, интриги и хумор.Типично за развратният Рим по онова време.Всъщност сюжетът е базиран на възхода и падението на Юлий Цезар в първия сезон и около Марк Антоний във втория.Главни герои са двама легионери, които се забъркват във всевъзможни премеждия на фона на гражданската война и политическите интриги:
Луций Ворений – Центурион в легиона на Цезар. Принципен, разсъдлив и доблестен, редовно се набърква в неприятности заради подчинения си Тит Пуло. "Мозъкът" в двойката.
Тит Пуло – легионер. Женкар, пияница и побойник, регулярно се забърква в неприятности и въвлича приятеля си Ворений в тях. "Мускулът" на двойката.

Тоя къртеше просто, често в буквалния смисъл!
Всички известни персонажи от онова време ги има също и то с доста големи и внушителни роли-Цезар, Марк Антонии, Октавиан, Брут, Помпей, Клеопатра и др.Мацките например Ниоби и Атиа също са много готини.

Абе сериите се гълтат като топъл хляб, аз бях скептично настроен защото съм гледал доста скучни исторически филми, но още по средата на първата разбрах, че това ще е добро.Като минус може да се каже, че историята е относително известна, т.е. липсва изненадата, но за такива като мен, които почти нищо не помнят от училище беше адски интересно и полезно, тъй-като това си е по-добро от учебник отвсякъде просто.

Другото, което ме дразни е, че са само 22 серии, а веднъж като влезнеш в атмосферата от онова време и излизането е болезнено.Както и да е, тоя филм беше голяма приятна изненада за мен и го препоръчвам на всеки, който има време за сериал, поне по 1 серия на ден.