Х. Здравец през Яврово - утре (събота, 8 дек)

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Х. Здравец през Яврово - утре (събота, 8 дек)

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Пет Дек 07, 2007 7:57 pm

Привет отново,

Тъй като карането на Чепеларе се отлага този уикенд, за утре реших да се разходя до хижа Здравец през с. Куклен - с. Руен - с. Яврово - х. Руен - Копривките - спускане вероятно по асфалта.

Ако има желаещи - да се договорим за час, аз предлагам към 8:30 да сме излетяли от Пловдив.
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Рейтинг: 2000

Мнениеот outfaced » Пет Дек 07, 2007 9:01 pm

адаш, с новата гума е време да почнеш да се спушташ не само по асфалт Изображение
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот k0cTaHeB » Пет Дек 07, 2007 10:39 pm

+ 1 за утре :^:

Няма ли да е много кално ?

Часът окончателен ли е ? Място на среща ?
Надявам се не таиш огромни надежди за сериозно каране.
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот abs » Пет Дек 07, 2007 10:46 pm

Ако в неделя ще повтаряте ще дойда и аз. За съжаление вече си ангажирах утрешния ден, все пак подаръци трябва да се купуват, а и фелосипета чака все още някой да му обърне внимание, да го измие и смаже след последното ка(ля)не...
Ivtec - алтернативният багажник за велосипеди
Аватар
abs

Рейтинг: 1840

Мнениеот Мъро » Пет Дек 07, 2007 10:46 pm

Този маршрут е един от най-яките за катерене. Приятно прекарване утре, аз съм леш след работната седмица в офиса, а имам и странични проекти да довършвам...

П.П. Грехота си е да се качите до там и да се спуснете по асфалта. Грехота!
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Пет Дек 07, 2007 10:48 pm

k0cTaHeB написа:+ 1 за утре :^:

О, чудесно, компания!

k0cTaHeB написа:Няма ли да е много кално ?

Ами само от с. Руен до с. Яврово има вероятност горският път да е разкалян, по билото най-вероятно ще е снежно.

Аз за всеки случай имам калници.

k0cTaHeB написа:Часът окончателен ли е ? Място на среща ?
Надявам се не таиш огромни надежди за сериозно каране.

Идеята ми е за сравниетелно лежерно каране, все пак само до х. Здравец, не по-нататък.

Предлагам да се срещнем на спирката на х. Родопи/Кукленско шосе в 8:45ч. Устройва ли те това?
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот k0cTaHeB » Пет Дек 07, 2007 10:48 pm

Мъро написа:П.П. Грехота си е да се качите до там и да се спуснете по асфалта. Грехота!

На мен ли го казваш? :D
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Пет Дек 07, 2007 10:51 pm

k0cTaHeB написа:
Мъро написа:П.П. Грехота си е да се качите до там и да се спуснете по асфалта. Грехота!

На мен ли го казваш? :D

Сега, аз нямам нищо против да се пуснем и по пътека, стига да не ми дава колегата много зор :D Аз си карам бавничко надолу...
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот k0cTaHeB » Пет Дек 07, 2007 10:57 pm

Ще бъда в 8:45 на спирката. За спускането ще решим в процес на катерене :agree:
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Пет Дек 07, 2007 10:59 pm

k0cTaHeB написа:Ще бъда в 8:45 на спирката. За спускането ще решим в процес на катерене :agree:

О'кей, дадено! Прати ми твоя GSM на PM, моят е 0899 55 21 62.

Носи си достатъчно ядене! Омръзна ми да ми изяждат храната! :bawling:
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Съб Дек 08, 2007 9:35 pm

Ех, най-после дойде време да се отпусна и да псссст-на една бира :beer:

Колелото и аз минахме под душа, всичко е измито и изсушено, веригата смазана, спирачките настроени. Дрехите и обувките са изпрани (досега никога не съм слагал заедно дрехи и чепици в пералнята, но май се получи) и сега висят на простора :D

Също седнах да си залепя гумата: след като се върнах вкъщи ми се караше още, и излязох с идеята да направя няколко кръгчета из града и гребната. Обаче се хакнах много кофти на едни стълби - бум и пшшшт - след което половин час бутане до @home :crap:

А иначе карането днес беше супер, макар да не мина по програма (Вальо, да не забравиш снимките!). Със Стоян потеглихме от Пловдив, над Куклен мъглата се разтвори и пекна яко слънце. Над с. Руен започна един мокър сняг с коловози. Снегът не беше по-дълбок от 15-20см, но си беше тежичък и това бързо ни отказа. Така че преди да стигнем с. Яврово обърнахме назад и се спуснахме по прекия горски път за с. Куклен. Направихме малко offroad каране/бутане, най-секси беше на една полянка със замръзнала кора по снега. Към 11:30 се качихме на една бърчина за обяд, аз ядох домашно направени сандвичи със салфетки :D

След като се спуснахме в Куклен (пляс/шляп по кал и локви) се свързахме по фона с друга групичка познати колелоездачи от Пловдив и се качихме при тях в заведението пред ман. Св. Козма&Дамян. Там подписах някакви петиции, и понеже групата яко се беше заседяла (някои бяха на бира) няколко пъти трябваше да казвам "ахъм, кога ще караме все пак" :D

Спуснахме се по пътеката от параклиса, където имаше малко снежно газене, суркане и залитане. По-надолу се гмурнахме обратно в мъглата, имаше и пауза за разчистване на пътеката с трион :)

Сега трябва да черпя Стоян за инструктажа по спускане и Цанко за съвета да си спадна даунхилърската предна гума за по-добро сцепление (преди да се качим вкарах и в двете гуми 4.5атм :D
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот outfaced » Съб Дек 08, 2007 9:48 pm

малиии ... ти си напомпал миньона на 4,5 атмосфери :D ... ма на нея тва ие максимума май :bigeyes: ... хехе

иначе звучи забавано :agree:
Аватар
outfaced

Мнениеот k0cTaHeB » Нед Дек 09, 2007 10:57 am

Трябва да се отбележи,че бе едно доста забавно каране :)
Особено когато решихме да се спускаме обратно за Куклен и ни се наложи да се правим на разузнавачи маайки наляяяво и надяяясно по едни склонове и дерета :^:

Да живеят подвижните карти/овчари,кравари,козари :D :idea:

За сефте ми бе да карам по сняг. Останах очарован. Страхотно преживяване. Най-яко беше малко преди параклиса след Козма и Дамян,когато коловоза беше толкоз тесен и висок,че с CECO се правихме на нинджи в опита си да избегнем постоянния контакт на платформите с коловоза и безбройните отклонения от него :D :bigeyes:

Владо,много въртиш бре :) К'ва си такава порода :D Зе ми тоците :beer:
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Нед Дек 09, 2007 2:30 pm

Стояне, мисля че с по-човешки предавки на твоя байк и едни автомати въртенето ще ти идва по-леко. Но пък и предполагам, че неслучайно си направил компромиса да караш само с един венец отпред.

Поради забавяне на Вальо със снимковия материал ще пусна двете мои снимчици от Нокиата:

Изображение

Изображение

Тази сутрин реших да изпробвам предния миньон на градско каране, отзад оставих 1.5 слика. Да, този валяк отпред наистина се развърта по-тежко, но пък минаването през градски препятствия е по-галещо.

Все пак високите градски скорости с него са трудно постижими ако не се вкара повече въздух в гумата. На бензиностанцията го напомпах на 4.5атм и вече се кара по-бързо (но и по-грубо, разбира се). На скоростната паважна отсечка пред гръцкото консулство/пожарната се получиха 43км/ч. На втория пътен полицай обаче вилката се издъни до край. Надявам се с новата, която очаквам, повече да няма такива ужасни моменти по пловдивските пътните полицаи :D
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот Мъро » Нед Дек 09, 2007 7:32 pm

Този релефен гамен само мога да си представя как друса при 4.5 атмосфери... не идва ли в повечко? Какъв балон си взел впрочем?
Аватар
Мъро

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Нед Дек 09, 2007 7:56 pm

Мъро написа:Този релефен гамен само мога да си представя как друса при 4.5 атмосфери... не идва ли в повечко? Какъв балон си взел впрочем?

26x2.35

При ~2атм вози меко, но при интензивно педалиране предницата започва да бобира нагоре-надолу.

Във всеки случай все още ми е малко трудно да повярвам, че съм турил такава гума на колелото си :crazy:

Спира добре - днес на излизане на Д. Николаев (при кино Фламинго) се наложи да надъня аварийно спирачки. Засилвам се аз и изведнъж гледам един гардероб изскочи на улицата пред мен и започна да я пресича... :bigeyes:

Отдолу се подаваха някакви крака. Имаше спрял микробус с мебели, и носачите решили да го пренесат през улицата без да се огледат (вероятно защото е еднопосочна). Във всеки случай от моята страна се виждаше само бежов гардероб, който ходеше по улицата на 4 крака...

Стиснах спирачките. Плътно зад мене караше моя приятел, който като се качи на кантар не му достига скалата на килограмите. Вече си представях вкуса на талашид в устата си :D

Слава Богу, маневрата се получи и не се накъртихме в гардероба. А той продължи да си върви, такър-такър...
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот Мъро » Нед Дек 09, 2007 8:11 pm

Честно казано и на мен ми е трудно да повярвам, че си решил да сложиш подобна гума. Но си направил добър избор все пак, тепърва ще усещаш преимуществата и все повече и все по-вече. Но не и с каране в градско, поне не в голяма степен.
В ситуацията с гардероба със сигурност си усетил и ролята на гумите;)
Аватар
Мъро

Мнениеот Kitolino » Сря Дек 12, 2007 7:26 pm

Ето ги и снимките..
Изображение
Владо( Хер Коколес.. :D )
Изображение
Костанев ни обстрелваше със снежни топки, но от въздушният бой Бони най-много пострада, понеже го използвах за щит :D
Изображение
Готвим се за спущането.. :)
Изображение
Двамата тарикати, които използваха нашите коловози (само колко са доволни..) :D

Изображение
.. и навлизането в мъглата... :(

Релаксиращо каране, което мен ме измъкна от голямата почивка, която си бях дал...
Изображение GSE - Геодезия, Кадастър, Вертикално планиране и други. 0877/290-235 Изображение
Аватар
Kitolino

Рейтинг: 1485

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Сря Дек 12, 2007 7:29 pm

Вальо, свалям ти шапка за снимката със спец ефектите :bowdown:
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот THEZOGGO » Сря Дек 12, 2007 10:58 pm

Хора, евала за карането, браво, поздравявам ви продължавайте в същия дух и да ни радвате с още много снимков матереиал.
Поздрави!
:beer:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот outfaced » Сря Дек 12, 2007 11:08 pm

малии, ядец ... е точно такъв пейзаж, като на последната снимка търсих кат карахме в оня раьон. Обаче ние слезнахме от друго място.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот 4getcredo » Сря Дек 12, 2007 11:17 pm

Абе аз все се каня да питам... к'ви са тия стойки 'дето ги чупи инженера? Няк'ви жестикуларни мантри... доста са настоятелни?!? :dunno:

:D
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Reactor » Пет Дек 14, 2007 3:59 pm

Евала момчета,супер снимки,супер купон :) :beer:
Аватар
Reactor

Назад към Мероприятия - архив