BG-Rider написа:Да предположих, че става дума за ритъм на сърцето
не бе, аз питах за каданса

BG-Rider написа:Да предположих, че става дума за ритъм на сърцето
did написа:BG-Rider написа:Да предположих, че става дума за ритъм на сърцето
не бе, аз питах за каданса
BG-Rider написа:Значи редувам среден до нисък (Low) каданс.
did написа:BG-Rider написа:Значи редувам среден до нисък (Low) каданс.
Това като число колко е горе-долу?
BG-Rider написа:Админ ша ма утрепи с прашка - обърнах го на чат - МНОГО СОРИ (не е нарочно)
BG-Rider написа:Около 40-55 завъртания за минута.
Като цяло си пазя колената и не въртя бързо.
Досега беше поне малко весело, но сега е вече напълно ясно, че грам не отбираш от нещата, които така упорито пишеш.
BG-Rider написа:did написа:Това като число колко е горе-долу?
Около 40-55 завъртания за минута.
BG-Rider написа:карам със средна скорост 18-20 km/h при трасе 48-50 km
BG-Rider написа:Само да се пооправи времето ще дръпна едно кросче 20-25 km да си направя сметката на практика - там е истината.
did при нормален каданс 90 rpm скоростта ти ще е 45 км/ч!
did написа:BG-Rider написа:did написа:Това като число колко е горе-долу?
Около 40-55 завъртания за минута.BG-Rider написа:карам със средна скорост 18-20 km/h при трасе 48-50 km
Чекай сега да посмятаме...
Ти каза, че харесваш плочи с 48 или 52 зъба. Да речем, че са 52. Нормални блокове 8 или 9 отзад имат като най-малка зъбчатка 11-ка. Значи при 52 отпред и 11 отзад, коефициентът на предавките ти е 4.73. Това ще рече, че при един оборот на педалите, задната ти гума прави 4.73 оборота. После казваш, че въртиш с каданс от порядъка на 40-55. Нека да са 50. Значи задната ти гума прави 50 х 4.73 = 236.36 оборота в минута. Да речем, че обиколката на гумата ти е 2050мм. Значи ти се движиш с 2.05 х 236.36 = 484.55 метра в минута, което е 29 километра в час. В същото време казваш, че средната ти скорост е 18-20.
Къде лъжеш? Или се пънеш на големи предавки с каданс около 30-35, при което скоро ще останеш без менискус в коленете, или си мега-супер як състезател и с 20 кила ФТ-"колело" караш със средна скорост 30 и нагоре (при нормален каданс 90 rpm скоростта ти ще е 45 км/ч!!!), или хич не си наясно и пишеш пълни глупости за ползата от големите зъбчатки отпред, на които някой може и да се върже.
Кое от трите?
DstupidBastarD написа:
При трасе от 48-50км карам с 38-40км/ч. моя почти чисто нов Рънър. Предния му венец е 51, най-малкия заден - 14. Не, че високоинтелектуалния ви дебат ме интересува, просто реших да се пофала.
Мъро написа:Здравей, приятелю! Как си, добре ли я караш? Жребецът лети ли?
BG-Rider написа:DstupidBastarD
При трасе от 48-50км карам с 38-40км/ч. моя почти чисто нов Рънър.
Добре де и по нагорнище ли караш с тази скорост? Аз ти говоря за средна скорост. 24 нагоре и 24 надолу (със завои които не позволяват да се кара фриволно).
DstupidBastarD написа:BG-Rider написа:DstupidBastarD
При трасе от 48-50км карам с 38-40км/ч. моя почти чисто нов Рънър.
Добре де и по нагорнище ли караш с тази скорост? Аз ти говоря за средна скорост. 24 нагоре и 24 надолу (със завои които не позволяват да се кара фриволно).
И аз ти говора за средна скорост, баце. Всъщност, писах на оня мозък, дето ти обясняваше как лъжеш и си вадеше некви версии от место, дето слънцето още не го е огрявало. Таа средна скорост, дето я дадох е за равно и ако се напъвам яко, ако има баир требва да махнеш от тея числа по 3-4.
RAM-FR написа:DstupidBastarD написа:...
![]()
![]()
![]()
![]()
Тва се отнасяше за Did, нали ?![]()
Назад към Други видове колоездене
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта