Инфо за помпа и друго

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Инфо за помпа и друго

Мнениеот korector » Пет Дек 14, 2007 12:07 pm

Тази помпа става ли за гуми http://eshop.dimibike.com/product_info. ... cts_id=355 Винтила става ,сигурно малко бавно ама да качи 3 атмосфери е важно.И друго- ако сваля боята с шкурка от алуминиева рама( дразни ме )и си карам така ще има ли лоши последици?
korector

Рейтинг: 1200

Мнениеот RAM-FR » Пет Дек 14, 2007 12:24 pm

Осгурява налягане до 300psi ~ 21 бара до 3 ще ги качиш 100%, но трябва да имаш адски много нерви и време. На мен ми се намлжи да напомпам 2 гуми с помпа за шок.... някъде около 3000-3500 помпи и после не си усещаш ръката но това няма значение.... защо не потърсиш някоя комбинирана помпа за гуми и шокове ?
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот Yavkata » Пет Дек 14, 2007 1:03 pm

За сваляне на боята по - добре пробвай с някой препарат като Торнадо, със шкурка ще се получат дерюги.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот ddevil » Пет Дек 14, 2007 8:05 pm

За свалянето на боя и/или евентуално боядисване има доста изписано в ЧЗВ, там може да откриеш най-вероятно отговор на въпроса си.

Отностно помпата - аз имам абсолютно същата(само надписа е Marzocchi, но е 1:1). За вилката ми е идеална, бутона за изпускане е достатъчно удобен за финно настройване. За помпене на гуми(за което най-вероятно питаш) става, не е като да не става - но все пак капацитета/обема на помпата е малък therefore, както каза RamFr, ще си поиграеш с помпата малко повечко, но в спешни ситуации/условия е повече от полезна :)

Плюс е алуминиевото тяло, което се загрява по-бавно от обикновените пластмасови помпи(малки/джобни), така че поне няма да имаш проблем от прегряване при помпенето ;)
Случвало ми се е да си помпя гумите с нея и нямам проблеми с вдигане на налягането или пък свързани с прегряване на помпата.

Ако пък питаш дали ще можеш да си напомпиш вилката(или нещо друго с по-малък обем) до по-високо налягане - да, ще можеш без особени усилия. Малкият обем/размер на буталото позволява по-лесно и прецизно достигане на по-високи налягания, спрямо ръчна/крачна помпа да речем.
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик