Хораааа помагайте, моля ви!

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Хораааа помагайте, моля ви!

Мнениеот Isidor » Пет Дек 21, 2007 8:29 pm

Абе купих едно женско и едно мъжко хамстерче на приятелката си за РД-то й. Преди час женското роди три. Преди малко отидох да ги видя какво правят и гледам, че бебетата са изядени!!! Имат си и храна и вода - от нищо не са лишени просто! Търсих в интернет, но никъде не пишеше защо го правят. Моля ако някой знае защо правят така да каже, че не знам...... Бебета не съм ги пипал => не са ги отхвърлили заради чужда миризма. Щом не е това, друга причина не си обяснявам :dunno: :dunno: :V:
Rides: Santa Cruz Heckler with Fox DHX 5.0
Аватар
Isidor

Рейтинг: 1533

Мнениеот Yavkata » Пет Дек 21, 2007 8:41 pm

Често се случва при гризачите да консумират първото поколение. Мога да ти извадя поне 5 различни теории за причините, но полза няма. Пробвай следващия път като роди женската да отделите мъжкия за известно време. Евентуално и някаква кутийка може да поставите при женската още преди раждането( да свикне с нея) където да може да си скрие поколението. Принципно тези мишоци се размножават много бързо и сравнително безпроблемно, но има някои женски които постоянно си ядат малките.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот Isidor » Пет Дек 21, 2007 8:49 pm

Я дай малко теорийки :^: . Иначе за другото - БЛАГОДАРСКО :beer:
Аватар
Isidor

Мнениеот Yavkata » Пет Дек 21, 2007 9:18 pm

Например, ако сте ги взели наскоро и още не са свикнали с новата си среда.
Женската може да се чувства "застрашена" от присъствието на мъжкия.
Стрес, от присъствието на хора, почукване по стъклото и др. подобни.
Евентуален витаминен или минерален дисбаланс.
Случайно нараняване на някое от малките при почистването им от майката и в този случай отключване на канибализма от вкуса на кръвта.
Има примери при диви зайкини които защитават поколението си от хищници като се жертват, ноза гризачите изглежда е по -характерно да защитят себе си. Те се размножават много интензивно, и живото на малките не е толкова ценеН. Ако все пак случката се повтори и потрети , явно става вече дума за чиста проба канибализъм и единственото решение е смяна на женската.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот invert_pro_biker » Пет Дек 21, 2007 9:31 pm

ами аз съм гледал доста мишки и съм разпитвал по зоомагазините и са ми обяснявали че майката ги изяжда когато знае че са болни или имат някакво вродено заболяване и когато са няк'ви збъркани смисъл че няма да оцелеят а и теорийте на @ Yavkata са възможни ;)
invert_pro_biker

Рейтинг: 1027

Мнениеот Yavkata » Пет Дек 21, 2007 9:37 pm

Е, тази теория надали ще те развесели , но не я изключваме ;)
http://www.vbox7.com/play:6f09ae77
Аватар
Yavkata

Мнениеот Teodor40 » Пет Дек 21, 2007 9:42 pm

Yavkata написа:Е, тази теория надали ще те развесели , но не я изключваме ;)
http://www.vbox7.com/play:6f09ae77

Точно това щяха да му пусна и аз :rofl: :agree:
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Isidor » Пет Дек 21, 2007 9:59 pm

Yavkata написа:Случайно нараняване на някое от малките при почистването им от майката и в този случай отключване на канибализма от вкуса на кръвта.

Да тука си много прав. Примерно от кръвта на самата майка или по пъпната връв. Решение ли е да ги отделя малките от майката и бащата за около 20 мин примерно колкото да спре да им мирише на кръв .... или де да знам? То ако е така, чудно ми е как ще се развъдят. Най-много се надявам да e свързано за онова с болестите.
Последна промяна Isidor на Пет Дек 21, 2007 10:01 pm, променена общо 1 път
Аватар
Isidor

Мнениеот Alpina » Пет Дек 21, 2007 9:59 pm

Ако от скоро са били заедно най-верочтно мъжкия не е сигърен, ако така може да се каже, че поколението е негово и го е убил.
В природата много често се наблюдават такива моменти.
А и е причина да накара по-бързо да се разгони женската и да има собствено.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Isidor » Пет Дек 21, 2007 10:03 pm

Alpina написа:Ако от скоро са били заедно най-верочтно мъжкия не е сигърен, ако така може да се каже, че поколението е негово и го е убил.
В природата много често се наблюдават такива моменти.
А и е причина да накара по-бързо да се разгони женската и да има собствено.

Ми може и така да е, но аз ги взех от общ аквариум, т.е. не са от скоро заедно. От скоро са заедно само двечките :) (няколко часа )
Ама добавям, че и женската ги яде :dunno: :V:
Аватар
Isidor

Назад към Бла - Бла