Колегата outfaced разправя, че около Коледа ще си е на Велинград и можело да обадим по някое алайче из заснежените горски пътища и пътечки.
Идеята ми се стори добра и реших да й дам гласност в настоящата тема.
Та...
Как си го представям аз.
Кратки, но съдържателни карания с много спирки за снимки, хапване на вафли, пииване на Cappy круша и други от сорта.
Понеже не съм бил във Велинград от 3 седмици и не знам накъде ще ме засилят домашните и колко свободно време ще ми остава, та затова не обещавам още отсега целодневни разходки. Ако някой има мерак за подобни да заяви желанието си тук и ако евентуално се организира ще се известява тук (и по телефоните).
Миналата година карах всеки ден през ваканцията с едно градско колелце с 1.5 гуми, които имаха учудващо добро сцепление върху сняг, въпреки че бяха изтрити, колелото беше и почти без спирачки и въпреки това не съм имал проблеми на снега, което надявам се да успокои хората, които се плашат от подобно каране през зимата.
Още малко за маршрутите:
Планувам около 70% горски пътища, 20% или повече хАсвалт и малко hardcore пътечки тъй за цвят да има. Много панорамни места, много пейзажи и т.н.
Маршутите са много и разнообразни, но миналата година като си зациклих на един само него си въртях с голямото густо!
Говорим за периода от 22 до 26-27-28 декември.
Ако има велинградчани, хора които смятат да изкарат коледната отпуска във Велинград или други мераклии да се обаждат.
Айде със здраве!