По мое мнение Вердито на ул. Славееви гори е добро предложение.
В тази пицерия поне не са се чудили какво е това Столично тъмно, а и правят вкусна лазаня със спанак (смлян до секси зеленикава пихтия попита с зехтин), каквато на други места в града няма или не предлагат (предполагам, че след тази реклама Иво вече определено ще дойде

)
Какво съм намирал при Вердитата за недостатък? Може би най-вече ужасно тъпите им ножове. В пицерията им на центъра що хартия съм изписал в книгата за клиенти (всъщност бяха едни жълти бележки) по тази тема, дори им цитирах George Orwell:
Probably part of the reason for [the] success [of our restaurant] was that the patron, with the sole gleam of sense he had shown in fitting out the restaurant, had bought very sharp table-knives. Sharp knives, of course, are THE secret of a successful restaurant. I am glad that this happened, for it destroyed one of my illusions, namely, the idea that Frenchmen know good food when they see it.
Може би година след това направиха ъпгрейд на ножовете, но те пак си останаха с някакви safety остриета, с които да е невъзможно да си кръцнеш каквото и да е по тялото. Но пък тъпите ножове могат да бъдат чудесен айс-брейкър ако сте на дейтинг с гадже.
Преди около година и половина бях във Вердито с една девойка, фина и стройна, въобще страшно маце. Сервираха ни пиците. След това започнахме да режем... Половин час по-късно девойката вече се беше отчаяла, и се престаши да ми каже:
"Ъъъ, Владо, шъ ми нарежеш ли пицата, чи нещо не мога да се справя?"
При тази възможност да покавалерствам на лицето ми грейна усмивка. Навих ръкави, изпъчих мускули и грабвайки тъпия нож казах:
"Ъф корз, май дарлинг, ай уил ду анитинг фор ю!"
После, макар и леко запотен и с изтръпнали пръсти от стискането на ножа завърших свалката с горния цитат на Оруел. Какъв по успешен дейтинг от този, дето успяваш да покажеш мускули и че можеш да осигуриш храна на женската, при това гарнирано с интелектуално цитатстване?
А какво значи остър нож ли? Ами да е толкова остър, че когато режеш пицата да трябва да внимаваш да не срежеш и чинията под нея. Само веднъж съм попадал на такова ножче, но не бях достатъчно внимателен и после отсервираха чинията срязана на две парчета по средата