Зимен MTB уикенд на Чепеларе?

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Съб Дек 29, 2007 5:45 pm

abs написа:Принтера вкъщи ми се чупи преди няколко дена като се опитвах да разпечатам маршрутите за Велинград :(, а не ми се ходи до офиса само зарад туй.. Аз имам карта на родопите в каручката ще я вземем нея..

О'кей, тогава ще пробвам да кача отрязъка в моя фотоапарат.

Картата, която имаш е стандартната туристическа, а при нея мащаба е като за междупланетни пътувания ...

Единственото място по маршрута, което още не ми е познато е къде от Обсерваторията започва горския път за Св. Дух и Чепеларе. Може да е съвсем видно и маркирано, но може и да не е. Ако не намерим човек да ни опъти ще се наложи да поразузнаваме малко. Но не се притеснявай, ще се справим :)

И така, до утре! След малко излизам с колелото, ще мина да взема един образователен материал от Костанев, след което ще се отбия до пързалката да се видя с приятели.
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Рейтинг: 2000

Мнениеот abs » Съб Дек 29, 2007 6:14 pm

А не се притеснявам ни най-малко. Толкова отдавна не съм се губил че чак започна да ми липсва :^:
Ivtec - алтернативният багажник за велосипеди
Аватар
abs

Рейтинг: 1840

Мнениеот abs » Съб Дек 29, 2007 10:04 pm

За съжаление мероприятието се отлага заради неприятен инцидент с инж. Джувинов :(

Пожелавам му по-скорошно оздравяване и влизане във форма за нови подвизи :agree:
Аватар
abs

Мнениеот did » Съб Дек 29, 2007 10:15 pm

abs написа:За съжаление мероприятието се отлага заради неприятен инцидент с инж. Джувинов :(

Пожелавам му по-скорошно оздравяване и влизане във форма за нови подвизи :agree:

Какво е станало с Владо? Чакам PM!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Нед Дек 30, 2007 10:47 am

did написа:
abs написа:За съжаление мероприятието се отлага заради неприятен инцидент с инж. Джувинов :(

Какво е станало с Владо? Чакам PM!

Добро утро банда :)

Вчера вечерта се отбих при Стоян да взема филма Bike Fundamentals, врътнах едно кръгче на гребната и поех към ледената пързалка, където имах среща с 4 приятели.

Там до самата пързалка имаше нещо като дропче/рампичка (пред палата 8?), където реших да се пробвам с колелото. Уви, при приземяването паднах доста нескопосано на предната гума, при което се преобърнах с байка напред и паднах с брадичката/ченето върху асфалта.

Моите приятели дотърчаха на секундата и доста се ошашавиха от кръвта по земята. Докато се изправях някой каза, че ми липсвало парче месо от брадичката, при което вече и на мен ми стана притеснено. Притиснахме раната с подръчни средства и с колата на Иван отидохме до окръжна болница, които бяха дежурни.

Там ми почистиха раната и ме зашиха, сложиха ми и инжекция срещу тетанус. Понеже дясната китка ме наболяваше ми направиха снимка, но нищо тревожно, ще трябва известно време да оставя ръката ми да почива.

Предполагам, че дупката под брадичката ми се е образувала от катарамата на каската, която при удара ми се е забила в гушата. Въпреки това мисля, че каската ми е помогнала като е изгасила част от кинетичната енергия. Козирката се беше отчупила заедно с челника и бяха на около метър пред мен.

Поуките са ясни, а именно че имам още да се уча как се кара и дропи правилно :D

На всички байкъри пожелавам безаварийно каране през новата 2008 година :beer:
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот abs » Нед Дек 30, 2007 2:43 pm

Много неприятно.
Е пак добре, че не е нещо по-сериозно, а както са казали древните сомалийци - юнак без рани не може ;)
Още веднъж ти пожелавам скорошно възстановяване и безаварийно занапред :)
Аватар
abs

Мнениеот naka76 » Нед Дек 30, 2007 3:32 pm

Оздравявай по-бързо! :beer: И друг път на такива дропове :nono:
Аватар
naka76

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Пон Яну 07, 2008 2:31 pm

Миналата седмица все пак се разходих около Чепеларе, макар и без колело :D

Изображение
Изглед към заснеженото Чепеларе

Изображение
Горският път от Чепеларе до телескопа на Рожен се оказа свежо маркиран. Когато се стопят снеговете ще стане за едно хубаво каране :^:

Изображение
Изпълващи зимни гледки към Мечи връх

Изображение
Кратка почивка в снега след уморителното газене нагоре по пътеката
:)

ПС: Днес бях в поликлиниката да ми свалят конците. От дума на дума направих реклама колко полезно за здравето е планинското колелоездене и колко добре се чувства човек от него. Младият лекар изглежда се зариби и ми даде визитната си картичка да му се обадя за някое планинско мероприятие (когато се стопи снегът) :D

ППС: Адаш, мерси за инфото за каските с протектор за брадата. Сега ще трябва да седна и да разгледам :agree:
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот Kitolino » Пон Яну 07, 2008 6:55 pm

Супер :)

Как беше в събота на х.Здравец?
Изображение GSE - Геодезия, Кадастър, Вертикално планиране и други. 0877/290-235 Изображение
Аватар
Kitolino

Рейтинг: 1485

Предишна

Назад към Мероприятия - архив