@all:
Честита Нова Година!
@Harka:
Въртим се в кръг. За мен нещата са прости - качеството на един продукт е резултат от решаването на едно уравнение. В него като неизвестни фигурират здравина, тегло, външен вид, цена и още ред неща.
Шимано-Фокс явно искат да предложат на пазара стандарт, който според тях би бил по-добре оптимизиран вариант на уравнението за нуждите на една тепърва оформяща се ниша. Дотук вярвам всички сме съгласни.
Проблема е, че не можем да коментираме без да знаем точните параметрие в тяхното уравнение, камо ли да прогнозираме какво ще стане. Още по-малко можем да сме категорични дали това е добро или лошо за потребителите като продукт без дори да сме видяли прототип или проект. Затова говоря, че спора в момента е религиозен.
И в тоя ред на мисли, ако аз си позволявам да твърдя, че е добро това нещо, моля да бъда разбран по следния начин: добро е това, че се появява нещо различно. Многообразието винаги е нещо добро. Ако някой не е съгласен нямам намерение да споря, защото тези неща са очевидни, но след едно определено ниво натрупан опит, без да искам никого да обидя. Аз така ги виждам нещата.
Оттам нататък дали този продукт ще е реално добро или зло, могат да кажат единствено самите потребители. Всеки опит да се говори (и то предварително) от тяхно име е обречен на неизбежно разминаване с действителността. Отново посочвам, че не си позволявам да кажа, че продукта ще е нещо добро за потребителите. Добро е появата на още един избор. Оттам нататък аз лично за себе си виждам достатъчно ползи от подобен продукт и вярвам, че ще има предостатъчно хора, които да сметнат, че това е нещо хубаво и си заслужава парите.
А, никой не ме вика. Нямам никакво намерение въобще да се качвам на този влак.
Тогава защо така упорито отричаш правата на другите да пробват? Нека потребителите си кажат мнението, няма друг критерий.
Относно маркетинга - има маркетинг и маркетинг. Специално в случая изпадаш в такива диви спекулации и обобщения, че няма накъде. Аз не съм видял още дори помен от маркетинг, но вече отричаме на общо основание дори шанса това да е нещо полезно и хубаво. Това е което критикувам в крайна сметка.
Весела и успешна Нова година!