Успяхте ли да покарате днес?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Успяхте ли да покарате днес?

Мнениеот goiko » Чет Яну 03, 2008 2:47 pm

Докато столичните шофъори се мъчат в колите аз се повъртях/повъргалях в Борисова с велото.Макар и със скромно колело , се радвах като малко дете.Даже се развиках на няколко такива да ми дадат възможност и аз да се пусна по "пистата".Все пак ако беше с една идея по-разчистен снега на някои места и имаше по-малко разхождащи се-уникално.Яд ме е ,че нямаме прилично осветен парк за вечерно каране,когато кефа със сигурност ще троен. :bawling:
Та кажете и вие как беше в преспите днес? :hbang2:
Аватар
goiko

Рейтинг: 1299

Мнениеот RAM-FR » Чет Яну 03, 2008 2:48 pm

е*ати нищо не разбрах.... явно трябва още да ходя на даскало :(
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот codename47 » Чет Яну 03, 2008 3:22 pm

аз минах оттам още вчера докато валеше-беше още по-яко и ..затъващо:)
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Чет Яну 03, 2008 3:36 pm

@goiko
Може би е време да пробваш и на Витоша ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Krismars » Чет Яну 03, 2008 4:20 pm

Неска покарах с двама авери из града, ама неутъпкания сняг беше доста проблемен, щото беше някъв такъв твърд, ама иначе беше хардкор :)
Аватар
Krismars

Мнениеот bdz43r » Чет Яну 03, 2008 4:47 pm

Ще се пробвам да отида на работа с колело...
Аватар
bdz43r

Мнениеот THEZOGGO » Чет Яну 03, 2008 4:47 pm

Вчера се опитахме да караме с Макинтиер но беше невъзможно. Дано до Неделя да се постопи снега, за да може да става за каране.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот RAM-FR » Чет Яну 03, 2008 5:37 pm

THEZOGGO написа:Вчера се опитахме да караме с Макинтиер но беше невъзможно. Дано до Неделя да се постопи снега, за да може да става за каране.

:crazy: много по-оферта е снега да бъде утъпкан и да се кара ГОРЕ.. иначе и аз до преди малко въртях из квартала ... гадничко е... събота неделя горе ?
Аватар
RAM-FR

Мнениеот cichlidi » Чет Яну 03, 2008 6:46 pm

RAM-FR написа:събота неделя горе ?

Ако не вали и се поотъпка да
Аватар
cichlidi

Рейтинг: 1963

Мнениеот airborneone » Чет Яну 03, 2008 7:11 pm

RAM-FR написа:
THEZOGGO написа:Вчера се опитахме да караме с Макинтиер но беше невъзможно. Дано до Неделя да се постопи снега, за да може да става за каране.

:crazy: много по-оферта е снега да бъде утъпкан и да се кара ГОРЕ.. иначе и аз до преди малко въртях из квартала ... гадничко е... събота неделя горе ?

За феновете на пудрата, някой за ски/ борд? да си направиме групичка?
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот Shady™ » Чет Яну 03, 2008 7:51 pm

Maлееее аз днеска ходих на работа с колелото от Младост 1 до Подуене... Леле УМРЯХ ! Това ми беше най-гадното каране досега... По нанадолнище колелото спира ...по баир - въртиш на едно място а под права линия по Цариградско - се пазиш да не те отнесат ( "алеята" беза затрупана със 1.5м сняг и се караше в BuS лентата...) и накрая отидох толкова мокър(потен) че дори якето ми беше мокро...
Съответно - зарязах колелото на работа и се върнах с рейса от работа... :(!: :dunno: :confused:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот LOWRIDER » Чет Яну 03, 2008 7:58 pm

днес като се прибирах с влака от пловдив (колата заебана в пловдив то няма шанс човек да се прибере с кола) по едно време по средата на ... нищото, абе буквално м/у градовете някъде по пътя на влака поглеждам през прозореца и гледам някакъв пич да си кара колелото долу по пътя който е съвсем леко утъпкан от някоя случайна кола и си кара напреде(от време навреме буташе щот преспите не прощават)
изглежда някои освен, че са успяли да карат са повъртяли и междуградско(междуселско може би) в тоя сняг и в тея преспи :bowdown:
страшно нема...ако има, файдъ нема
Аватар
LOWRIDER

Рейтинг: 1769

Мнениеот Yavkata » Чет Яну 03, 2008 8:02 pm

Евала за ентусиязма! Аз след вчарашния неуспешен опит за каране ще изчакам още два -три дни.Ноооо пак имах приключения на колелца - бутах детска количка с малката щерка из преспите на квартала. В един момент се почувствах като Конан Варварина бутащ гредата :D
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Shady™ » Чет Яну 03, 2008 8:04 pm

:bigeyes: :crazy: :bowdown:
Нямам думи... Аз 5км едвам ОЦЕЛЯХ...Е то с моя трактор...нормално :crap:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот Redhat » Чет Яну 03, 2008 8:16 pm

Я па тея :D

Навън има два варианта:

1. Караш по кишавите полу-почистени улици и после псуваш като Шейдиту.
2. Караш по тротоара и по разчистените паркови алеи. Тоя път те псуват теб, ама поне е кеф и се придвижваш що годе нормално.

Днес ходих с колелото на работа, с него се и върнах. Утре пак. :^:
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот Darkness » Чет Яну 03, 2008 8:54 pm

И аз врътнах малко, ама само из квартала (заради ограниченото време и лошото състояние на коолото). Даже се посмях двама приятели, които извадили моторите да ги запалят да поработят малко. Е опитаха се да направят някое друго кръгче, ама нъц! С тея мотоцикъли не успяха и 10 метра да изкарат. :D
It Is A Good Day To Die!
хехе
Darkness

Рейтинг: 1360

Мнениеот EmZo » Чет Яну 03, 2008 10:31 pm

LOWRIDER написа:... някъде по пътя на влака поглеждам през прозореца и гледам някакъв пич да си кара колелото долу по пътя ... а и си кара напреде (от време навреме буташе щот преспите не прощават)
...

:bigeyes:

А влака с каква скорост се движеше? :confused:

ontopic:

Ммм, тук в Търново не спира да вали от близо два дни, в момента положението по пътищата, е около 3 пръста постоянна компресирана снежна маса.

Със сигурност ще е яко да се пробвам по неразринатите зони, където има поотъпкана пътека широка не повче от 2,5 педи, а от страни над метър пудра. Ще е яко по тия баири. Само трябва да го добутам до горгонци, да му сложим новия drivetrain.

ЕДИТ: Обилния снеговалеж продължава. Чудя се дали ще ми стигне до раменете, ако продължава така още 2-3 дни.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот codename47 » Пет Яну 04, 2008 12:01 am

Redhat написа:Я па тея :D

Навън има два варианта:

1. Караш по кишавите полу-почистени улици и после псуваш като Шейдиту.
2. Караш по тротоара и по разчистените паркови алеи. Тоя път те псуват теб, ама поне е кеф и се придвижваш що годе нормално.

Днес ходих с колелото на работа, с него се и върнах. Утре пак. :^:

дааа, за вариант 1 ме тревожи обаче тая прословута сол дето я слагат защото аз обикновено з..бавам превозното средство след употреба без никакво почистване :crap: Утре ще пробвам и аз до работа
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот ko3er » Пет Яну 04, 2008 12:30 am

И аз ходих от нас до лозенец с Х-а на брат ми(понеже нямам рамка сега),а той е с доста гладки гуми (отзад Hookworm,a опред неква обикновена още по-гладка)и без спирачки,и докато още валеше и не беше натрупало чак толкова доста дрифтове прайх по улиците на дианабад и лозенец ;) ;) ;) много голям кеф беше.Нямам търпение с новото колело да си направя гума с шипове отпред,а да сложа изтъркания заден Holy roller и със предна спирачка да се хлъзгам по снега :) :) :) :propell: :propell: :propell:
Аватар
ko3er

Рейтинг: 1955

Мнениеот assault » Пет Яну 04, 2008 12:45 am

аз днес се разходих с колелото до южния парк и беше весело, лошото беше, че гумити не са ми за сняг и беше мъка доката отида дотам. но се повъргалях в снега :banana:
Аватар
assault

Рейтинг: 1108

Мнениеот codename47 » Пет Яну 04, 2008 10:55 am

aa сутринта мноо се изкефих - 06:40ч:Семинарията- Плиска-ЦСКА за 30мин-немаше никакви коли и направо се летеше, после обаче към моста за Дружба не посмях по булеварда и си го влачих до Цариградско през преспите по тротоара:(!:
Аватар
codename47

Мнениеот LOWRIDER » Пет Яну 04, 2008 11:25 am

EmZo написа:
LOWRIDER написа:... някъде по пътя на влака поглеждам през прозореца и гледам някакъв пич да си кара колелото долу по пътя ... а и си кара напреде (от време навреме буташе щот преспите не прощават)
...

:bigeyes:

А влака с каква скорост се движеше? :confused:

не особено бързо(изглежда е трябвало там да се кара бавно де да знам :dunno: ), просто го задминахме бавно
Аватар
LOWRIDER

Мнениеот bdz43r » Пет Яну 04, 2008 12:44 pm

LOWRIDER написа:
EmZo написа:А влака с каква скорост се движеше?
не особено бързо(изглежда е трябвало там да се кара бавно де да знам :dunno: ), просто го задминахме бавно
Къде точно се е развивало събитието?
Днес видях двама да се опитват да се движат с колела от с. Мокрище към Пазарджик по пътчето до ЖП линията, освен тях в Септември имаше още 2-ма с колела (а Септември е много велосипеден град).
Аз вчера пробвах по обичайния маршрут да се придвижа на работа, но стана по-бавно отколкото пеша. Днес минах по разчистени булеварди, не ми допадна лудницата по тях, но пък имаше съвсем малко бутане.
П. П. Поне се добрахме от Пловдив до София, че електричката и замръзваше спирачката през 10мин и тичахме като откачени с едни факли, отделно се нагълтаха двигателите със сняг и малко изгърмяха и още други проблеми => 50мин закъснение.
Аватар
bdz43r

Мнениеот MIRO A » Пет Яну 04, 2008 6:53 pm

Лелееееееее току що се прибрах от едно нощно каране. Простооо :bowdown: :bowdown: :bowdown: ТРЕА ДА СЕ ПРОБВА. Много се накефих. Много е яко времето в момента. Навсякъде е поутъпкано и няма ядове.
:offtopic:
За тези които ме питаха относно Sigma Cubelight - фара е без грешка.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот LOWRIDER » Пет Яну 04, 2008 7:17 pm

bdz43r написа:
LOWRIDER написа:
EmZo написа:А влака с каква скорост се движеше?
Къде точно се е развивало събитието?
Днес видях двама да се опитват да се движат с колела от с. Мокрище към Пазарджик по пътчето до ЖП линията, освен тях в Септември имаше още 2-ма с колела (а Септември е много велосипеден град).
Аз вчера пробвах по обичайния маршрут да се придвижа на работа, но стана по-бавно отколкото пеша. Днес минах по разчистени булеварди, не ми допадна лудницата по тях, но пък имаше съвсем малко бутане.
П. П. Поне се добрахме от Пловдив до София, че електричката и замръзваше спирачката през 10мин и тичахме като откачени с едни факли, отделно се нагълтаха двигателите със сняг и малко изгърмяха и още други проблеми => 50мин закъснение.

eм не се сещам къде беше. аз попринцип не пътувам в влакове и ми е малко трудно да разбера каде се намира влака по време на път
само по гарите се ориентирам, а там нямаше никаква гара наблизо
Аватар
LOWRIDER

Мнениеот Antares » Съб Яну 05, 2008 6:41 pm

Днес практикувах екстремно ходене на работа. От НДК до Самоковско Шосе с колелото... На NFS не съм правил такива дрифтове... Катеря от кръговото на 4-ти километър нагоре... друсам се по бабунестата пътечка с гордия ми боклучко и си мечтая за някакъв омекотител (амортисьор, мека вилка)...
На връщане в Борисовата се ориентирах по прибори - още две хлъзвания и завой на ляво...
То не си е работа да караш в сняг с NYLON-ки... Добре, че карах сравнително бавно, та не ми пречеше факта, че и двете спирачки постоянно си взимаха отпуск и трябваше да покарам пет-десет метра на стиснати до край лостове, за да свалят снега от шините и да се поразтопи ледената глазура...
Утре ще си направя разходка из парковете, оглеждайте се за син самоубиец с метровска каска и... по-добре отстъпете - вероятно няма да има нито спирачки, нито контрол над положението :Р
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Krismars » Съб Яну 05, 2008 7:38 pm

Неска беше доста яко, карахме с един приятел със Клаймър с 26" и двама с ВМХ. Беше яко. Направихме snowjump и скачахме беше мнооого добро, ама снимки аз поне няма да показвам :)
Аватар
Krismars

Мнениеот Yavkata » Съб Яну 26, 2008 1:15 pm

Хвърлих ранен сутрешен поглед към небето и си казах "Ето един прекрасен Ден!." Пъхнах се в каската и се закарах в по -неравната част на Равното Софийско поле, там нейде в подножието на Стара планина. Наистина чудесна сутрин. По полето няма вече сняг, но междуселските пътища все още са сковани в лед. Казах си- "Време е за къринг" (моята дисциплина в ХС-то , каране по къра). Полетях по тясната ивица гладък лед и хрущящ сняг. Този път не беше като предишните дни. Тогава в мекото трябваше усърдо да въртя и да се катеря надолу. Сега с леки докосвания на педалите се хвърчеше. От време , на време
по някой пируЛеД, бързо овладяване и пак напред. Десетина километра чисто ледено удоволствие. Е, стига толкова , хайде пак в калничката София с чистия байк.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот HellBurn » Съб Яну 26, 2008 4:33 pm

Аз покарах до сега из улиците с един приятел. Опитахме се да направиме скок от сняг, но снега е прекалено малко. Общо взето само се возихме.
₣®ËÉŘĭĐę
Аватар
HellBurn

Рейтинг: 1141

Мнениеот RAM-FR » Съб Яну 26, 2008 4:56 pm

Аз па днес покарах горе ... утре пак ако съм жив :)
Аватар
RAM-FR

Следваща

Назад към Общ форум