Приватизиха Въжени Линии...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот Alien » Пет Яну 04, 2008 12:22 am

Да го духат и тЮлен, и Витоша АД.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Рейтинг: 2000

Мнениеот RAM-FR » Пет Яну 04, 2008 12:36 am

и Копитото

Пак ли ще го пускат тоя лифт ?!?!
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот Zink » Пет Яну 04, 2008 12:40 am

RAM-FR написа:
и Копитото

Имало такъв план.
True Riders Team
Zink

Мнениеот PtD » Пет Яну 04, 2008 12:41 am

Сигурно... след като изсекат половината гора отдолу да направят писти :(!:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот RAM-FR » Пет Яну 04, 2008 12:44 am

Zink написа:
RAM-FR написа:
и Копитото

Имало такъв план.

До колкото знам лифта е спрян заради силни ветрове и често падащи кабинки....
Аватар
RAM-FR

Мнениеот Zink » Пет Яну 04, 2008 12:50 am

PtD написа:Сигурно... след като изсекат половината гора отдолу да направят писти :(!:

Не може без да се секат дървета. Трябва обаче тази сеч да е разумна и да се намери точния баланс между екологията и изграждането на нови писти и съоръжения.

В момента положението на Витоша откъм подръжка на пистите и лифтовете е трагично, а пък и има нужда от освежаване на обстановката с нови писти за каране и по-бързи влекове/лифтове. Все пак планината е на 10 км от София и е много удобно място за практикуване на спорт.

И въпреки всичко се съмнявам, че на Цеко му дреме за екологията. Предостатъчно спечели от Банско, превърна градчето в огромна строителна площадка, отсече вековни гори и създаде ерозия. Говори се, че ще продаде ски зоната там и започва с Витоша...
И разбира се както се споменава в статията: Който не е с него е срещу него. ;)
True Riders Team
Zink

Мнениеот PtD » Пет Яну 04, 2008 12:56 am

Zink написа:Не може без да се секат дървета. Трябва обаче тази сеч да е разумна и да се намери точния баланс между екологията и изграждането на нови писти и съоръжения.

Мхм, Витоша сигурно е най-подходящата планина за ски. Алпите на Балканския полуостров.

:crazy:

П.П. Догодина чакаме лифт и под вр. Половраг.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот jivkonik » Пет Яну 04, 2008 10:44 am

PtD написа:
Zink написа:Не може без да се секат дървета. Трябва обаче тази сеч да е разумна и да се намери точния баланс между екологията и изграждането на нови писти и съоръжения.

Мхм, Витоша сигурно е най-подходящата планина за ски. Алпите на Балканския полуостров.

:crazy:

П.П. Догодина чакаме лифт и под вр. Половраг.

Не забравяй за планирания такъв от Владая..... ;)
Пощуриха и тая планина.... деба....
Аватар
jivkonik

Мнениеот bikerider » Пет Яну 04, 2008 12:15 pm

jivkonik написа:Пощуриха и тая планина.... деба....

Той северния склон е осран от години. Сега поне ще е качествено осран...

@PtD: кви са тия Дървета беее, къде им е офиса... :qright:

@Zink: какво ТОЧНО разбираш ти под екология?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Reactor » Нед Яну 06, 2008 6:30 pm

Лично се надявам,че перспективите са ясни на приватизторите.Остава само,някой от тези хора да се сети,че ако се пригодят лифтовете по съвременен начин и за качване на велосипеди/което според мен никак не е трудно/ще ги превърнат в печелившо начинание с бъдеще.
Аватар
Reactor

Мнениеот RAM-FR » Нед Яну 06, 2008 6:34 pm

Всъщност не е чак толкова лесно ако се направи лифта за колела трябва да се направят и трасета за тези колела което означава още пари разрешения иии т.н. идейно е но дали ще им се занимава... Ще си избият парите.....Дано да се сетят де

Едит: @stroker Прочети внимателно поста ми никъде не споменавам СЕЧ на дървета ;)
Последна промяна RAM-FR на Нед Яну 06, 2008 6:58 pm, променена общо 1 път
Аватар
RAM-FR

Мнениеот stroker » Нед Яну 06, 2008 6:51 pm

Reactor написа:Лично се надявам,че перспективите са ясни на приватизторите.Остава само,някой от тези хора да се сети,че ако се пригодят лифтовете по съвременен начин и за качване на велосипеди/което според мен никак не е трудно/ще ги превърнат в печелившо начинание с бъдеще.

Абе те лифтовете дори и да не ги пригодят пак има варянти да се качваме,да не би драгалевският или симеоновският лифт да са пригодени?!
@Рам-ФР Според мен(колкото и да не разбирам) да се направи едно трасе за спускане изисква много по малко сеч на дървета(да не кажа почти никаква),подръжка,средства и т.н от колкото направата на една ски писта.
Абе идиотите говореха още в зората на Банско че ще ли да пригодят курорта Банско и за използването му и през лятото-МТБ и др.,ма аз не съм видел такова.....Истината е че и в Банско през лятото не са много хората и може би няма да има преспектива за разработването на МТБ,но за Витоша това не важи според мен,защото тя е на 15мин от двумилионен град,а МТБ-то ще продължава да добива все по голяма популярност.
Е найстина хората каращи МТБ няма да ходат в 5 звездните хотели и да пръскат пари по кръчмите,както това става по време на ски-сезона в Банско/Боровец,а основно ще карат и затова няма от каде копеленцата да гушат повече и повече мангизи.
stroker

Рейтинг: 1842

Мнениеот Reactor » Нед Яну 06, 2008 7:05 pm

Мисля,че ако се инвестира в идеята да се пригодят лифтовете и за колела,ще се качват много повече хора.Защо?Защото аз познавам не един или двама,които не се качват с лифта само защото просто се притесняват,дали ще се справят с държането на колелото,слизане качване и ей такива неща.И си мисля,че ако лифтовете се пригодят за тази цел,то повече хора ще започнат да ги ползват. И аз мисля като stroker за направата на пътеките за колела.
Аватар
Reactor

Мнениеот stroker » Нед Яну 06, 2008 7:11 pm

Reactor написа:Мисля,че ако се инвестира в идеята да се пригодят лифтовете и за колела,ще се качват много повече хора.Защо?Защото аз познавам не един или двама,които не се качват с лифта само защото просто се притесняват,дали ще се справят с държането на колелото,слизане качване и ей такива неща.И си мисля,че ако лифтовете се пригодят за тази цел,то повече хора ще започнат да ги ползват. И аз мисля като stroker за направата на пътеките за колела.

Прав си ,защото и по-малки колездачи ще могат без проблем да се качват!Но така или иначе ако си надъхан, нищо не мое да те спре(упорит човек,силен ветър и люта псувня нищо не мое ги запре :D )
stroker

Рейтинг: 1842

Мнениеот imbecile » Пон Фев 04, 2008 6:20 pm

Дебиш..... :popcorn: Прозира концепцията... ;)

Изображение
In the quiet words of the Virgin Mary.... come again?
Аватар
imbecile

Рейтинг: 1862

Мнениеот GECKO » Пон Фев 04, 2008 7:26 pm

RAM-FR написа:... трасета ...

Их, колкото са направени трасета за другия край на Витошата - ти пусни колело на баира то само ще си направи пътека. Колкото до лесно или трудно, смятам, че средно-голяма кабинка (малко по-голяма от тази на Симеоново) БЕЗ седалки е пригодна за возене на велосипед в дъгъл план, без това да вреди на останалите туристи, и без да цапа седалките ;)
Аватар
GECKO

Предишна

Назад към Общ форум