Сноуборд

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Сноуборд

Мнениеот chill » Пон Дек 31, 2007 7:33 pm

Скоро изкарах начален курс по сноуборд и сега съм се засилил да си купувам борд и автомати.

Донякъде съм наясно какъв борд търся (дължина, форма, flex), не съм наясно с фирмите и качеството на продукцията им.

За фирми като Lib Tech, GNU, Forum e общо взето ясно, че ги бива, но са ми извън ценовия диапазон, гледам да се вместя в 400-600лв.

Та, въпросът ми е, какъв сравнително качествен борд може да се купи в БГ за тези пари? Става ли за нещо продукцията на Apo, Salomon, Head, Ride?
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот sdfghjkl » Пон Дек 31, 2007 8:07 pm

Тия последните, дето си ги изредил ги забрави. За 700 лв можеш да си вземеш Lamar дъска, автомати и обувки. Ако обувки не ти трябват махаш 170 пари, т.е. 530 за дъска с обувки ;) Lamar-a си заслужава всяка стотинка! :)
[SS]
Аватар
sdfghjkl

Рейтинг: 1412

Мнениеот PtD » Сря Яну 02, 2008 8:15 pm

Успехи в зимния сърфинг! :beer: ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот RAM-FR » Сря Яну 02, 2008 8:33 pm

Ето ти няколко варианта за дъски в тази ценова граница

1

2

И тук ако поразгледаш може да си намериш още ;)
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот sdfghjkl » Сря Яну 02, 2008 11:11 pm

Между другото наистина няма да е лошо, ако споделиш за какво мислиш да ползваш борда, към каква дължина и flex на дъската си се насочил. Доста по- лесно ще е да бъдеш опътен ;)
[SS]
Аватар
sdfghjkl

Рейтинг: 1412

Мнениеот chill » Чет Яну 03, 2008 7:11 am

sdfghjkl написа:Между другото наистина няма да е лошо, ако споделиш за какво мислиш да ползваш борда, към каква дължина и flex на дъската си се насочил. Доста по- лесно ще е да бъдеш опътен ;)

Е, аз имам доста добра представа какъв вид борд търся (all mountain, клонящ към freeride, сравнително мек, 155-158см, по възможност със sintered base), по-скоро се чудех за качеството. Както и да е, вече имам 2007 Forum Recon 156. Ще видим ...
Аватар
chill

Мнениеот chill » Чет Яну 03, 2008 7:13 am

PtD написа:Успехи в зимния сърфинг! :beer: ;)

:beer:
Аватар
chill

Мнениеот ko3er » Чет Яну 03, 2008 1:27 pm

Помисли сериозно върху обувките.Те са най-вежанта част от сноуборд екипировката.Те трябва да са ти абсолютно точни(някой даже казват че е хубаво да са половин номер по-малки),но в никакъв случай не трябва да са ти големи.Ако искаш да си караш по писти и извън тях без да се занимаваш много със скокове и джибинг(пързаляне на уреди) търси по-твърди обувки,така доста по-лесно ще управляваш дъската.По същия начин се избират и автоматите.

Ако са с по-стегната(твърда) база,широки страпове и широка задна кора,то те са предназначени за фрийрайд(а бе за каране било то по писта или не)Изображение

ако е обратното - с по-тесни страпове,по-тясна задна кора и по-мека база то те са за Фрийстайл(скокове и пързаляне)
Изображение

Но разбира се винаги има и средно положение,така че ако се си решил да караш навсякъде и също така да се забавляваш на скокове и уреди,то тогава си всимаш така наречените All mountain продукти - те са точно с такава цел да стават и за едното и за другото но в никакъв случай не може да се каже че са добри и за двете,просто стават(не ти е гадно).Притях хубваото е,че можеш да усетиш тръпката от всички стилове

Изображение

Нядявам се да съм бил полезен в избора ти.А относно марките - аз лично карам с Drake DTM и съм доста доволен,двама от приятелите ми карат с Drake SuperSport и пак са много доволни.Също така ако не бях взел Дрейк-а щях да си взема RIDE,за тях съм чел доста добри неща а и имаше един зверски модел за 240лв в ВИВА Спорт ама беше миналата година(когато аз бях на твойто дередже)но им хвърли едно око и на тях-заслужават(доста са красиви според мен).Общо взето гледай марките,към които ще се насочваш да се занимават строго само със сноуборда(да не са от масовите комерс фирми като росиньол :puke: саломон и там още сто такива фирми дето гледат само цените.ТОВА Е ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ И НЕ КАРАМ НИКОЙ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С НЕГО)

Надявам се да съм ти помогнал в избора ;) ;) ;)

Само не мога да разбера толкова ли ти беше трудно да влезеш в http://whiteroom.info/ и да рабереш всичко за сноуборда ;)
но нищо,всеки се учи от грешките си ;)

чао и ще се видим по белите склонове :) :)
Аватар
ko3er

Рейтинг: 1955

Мнениеот TOYAGA » Чет Яну 03, 2008 1:33 pm

Абе тва прави ли кеф? :dunno: Щото отстрани винаги ми е изглеждало като безднадеждно суркане с подобие на обут накриво гигантски налъм... :)
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот People = Shit » Чет Яну 03, 2008 1:41 pm

Голям кеф е TOYAGA ... качих се няколко пъти с мойте си обувки (защото нямаше голям номер за мен и останах на сухо) беше невероятно изживяване особено като падаш по гъз или по лице :rofl: :rofl: ,но за мой късмет не падах много, а веднага го подкарах и то не със бордските обувки :rofl: и все пак тва че нямаше борд за мен незначише, че няма да си карам коУеУото :beer:

ЕДИТ: Само да отбележа... Holy Roler-а не действа на сняг :rofl: :rofl:

http://i116.photobucket.com/albums/o38/ ... C01006.jpg
Изображение
Аватар
People = Shit

Рейтинг: 1755

Мнениеот TOYAGA » Чет Яну 03, 2008 1:54 pm

За коуеуото ясно, не ми е ясно как е в сравнение със ските.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот ko3er » Чет Яну 03, 2008 2:47 pm

Кефът става максимален като си имаш собствена екипировка и не се съобразяваш с никой,а когато се научиш да караш и започнеш да се развиваш (да караш все по-бързо,нови трикове ,големи скокове яки пудри и т.н)кефът вече е нещо повече от максимален.Абе за мен тва е напълно неизчерпваем спорт,всичко от него доставя толкова огромно удоволствие че няка как да се опише,трябва да се усети ;) а относно ските -като бивш скиор ти казвам-Въобще не може да го сравняваш със ските по-удоволствие от карането. :)
Аватар
ko3er

Мнениеот TOYAGA » Чет Яну 03, 2008 5:09 pm

ko3er написа:а относно ските -като бивш скиор ти казвам-Въобще не може да го сравняваш със ските по-удоволствие от карането. :)

Кво ше рече "бивш скиор"? Колко време си карал ски? Щото на мен тва ми е 35-ти сезон на ски и още си ме кефят...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Admin » Чет Яну 03, 2008 5:36 pm

ko3er написа:а относно ските -като бивш скиор ти казвам-Въобще не може да го сравняваш със ските по-удоволствие от карането. :)

Не искам да превръщам темата в религиозен спор, затова се надявам, че никой няма да приеме мнението ми като опит в тази насока ;)
Повечето ми познати, които са опитвали и ски, и сноуборд, предпочетоха ските, НО се бяха научили да карат ски преди да пробват с дъска. Аз самият съм карал само ски, но от това, което съм виждал (със сноуборд) и практикувал (със ски), на мен лично ми се струва, че нещата, от които бих изпитал удоволствие с борда, са още по-готини със ски на краката.
Разбира се, важен е и моментът с уменията и доколко е лесен процесът на обучение - тук за борда нищо не мога да кажа, освен че ми изглежда по-болезнено :D
Иначе не се съмнявам ни най-малко, че и с борда кефът е голям - едва ли всичкия този народ, дето се е закачил към дъските, го прави от мазохизъм :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Krismars » Чет Яну 03, 2008 5:46 pm

Snowbord-а е яко, ама някой знае ли нещо за Snowscoot-овете на Scoot, тъй като до 31 бяха на цената от 99лева, сега незнам колко са, ама изглеждат интересни, още повече че струват в пъти по-малко от тези дето са "про" :) Пък и тука във Варна се съмнявам, че ще мога да го карам де :D
Аватар
Krismars

Мнениеот PtD » Чет Яну 03, 2008 5:58 pm

Както и по-рано съм казвал, сноубордът е доста по-щадящ към коленете от ските. :agree:
Аватар
PtD

Мнениеот TOYAGA » Чет Яну 03, 2008 6:04 pm

PtD написа:Както и по-рано съм казвал, сноубордът е доста по-щадящ към коленете от ските. :agree:

Мда, при него усукванията и изкълчванията очевидно се предават директно на тазобедрените стави и гръбначния стълб. :agree:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот PtD » Чет Яну 03, 2008 6:40 pm

Taка е, да :agree:
Аватар
PtD

Мнениеот chill » Чет Яну 03, 2008 6:41 pm

Admin написа:

Повечето ми познати, които са опитвали и ски, и сноуборд, предпочетоха ските, НО се бяха научили да карат ски преди да пробват с дъска.

Повечето ми познати, които карат ски, ми препоръчаха, ако искам да пробвам и двете, да опитам първо борд, за да избегна паническия страх (който те, по собствените им думи, изпитват) от това двата ти крака да са вързани на една дъска.

Това може да има нещо общо с предпочитането на ските. ;)

Лично аз пък изпитвам панически страх да се въргалям с два лоста, които се опитват за ми натрошат колената :bigeyes:
Аватар
chill

Мнениеот PtD » Чет Яну 03, 2008 6:45 pm

chill написа:Лично аз пък изпитвам панически страх да се въргалям с два лоста, които се опитват за ми натрошат колената

Напълно основателен страх - доста голям процент от скиорите около мен имат проблеми с колената, някои дори претърпяха сериозни операции.
Аватар
PtD

Мнениеот TOYAGA » Чет Яну 03, 2008 7:02 pm

Споменатите два лоста се изключват от уравнението автоматично преди старта на акробатичните изпълнения. Достатъчна е грамотна настройка на автоматите. Разбира се, нищо на този свят не е достатъчно идииотоустойчиво... ;)

Що се отнася до паническия страх - атавизмът има известна логика при наличието на два отделни крака и свързаните с тях заложби по отношение на моториката.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот assgiver » Чет Яну 03, 2008 10:54 pm

Krismars написа:Snowbord-а е яко, ама някой знае ли нещо за Snowscoot-овете на Scoot, тъй като до 31 бяха на цената от 99лева, сега незнам колко са, ама изглеждат интересни, още повече че струват в пъти по-малко от тези дето са "про" :) Пък и тука във Варна се съмнявам, че ще мога да го карам де :D

:offtopic:
Къде си ги гледал по 99лв. Ако може разясни малко. Принципно качествените, който съм виждал да се продават почват от 1500лв. (ако греша поправете ме)
не става само със спамене и пари !Трябва каране И АКЪЛ!!!.....
Аватар
assgiver

Рейтинг: 1960

Мнениеот ko3er » Пет Яну 04, 2008 1:03 am

Днес го видях в магазин Time is money на НДК на завоя до магазина на булгартабак.

А иначе със ските нямаш толкова свобода където искаш да правиш каквото искаш.Със ските най-често избягваш дълбокия сняг,за каране в гори и дума не може да става,когато има някакъв скок със ските просто скачаш и продължаваш(или падаш),докато със сноуборда има безброй трикове(някой от тях въобще не трудни),които можеш да направиш(или поне да пробваш)При сноуборда постоянно можеш да си разнообразяваш карането с най-различни неща(скокчета с къси трикчета от ноус или от тейл,прескачане на разни работи ,гори,пудри,козирки,рейлове и фънбоксове и какво ли още не).Моето лично мнение без да искам да обидя никой,е че ските са по-скоро "чичковски" спорт ,докато сноуборда е за хора с по-"екстремен" характер....хм..като мен... :) :) :)

айде че огладнях :popcorn: :popcorn: :popcorn:
Последна промяна ko3er на Пет Яну 04, 2008 1:21 am, променена общо 1 път
Аватар
ko3er

Мнениеот Rancid » Пет Яну 04, 2008 1:14 am

@Козер
Ахахахахагхаха
Ти си чичка!
http://youtube.com/watch?v=uYFxk7cMCCo&feature=related

http://youtube.com/watch?v=sNmF1exRJkI
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот ko3er » Пет Яну 04, 2008 1:24 am

Rancid написа:@Козер
Ахахахахагхаха
Ти си чичка!
http://youtube.com/watch?v=uYFxk7cMCCo&feature=related

http://youtube.com/watch?v=sNmF1exRJkI

Това са въпросните фрийрайдъри,за които споменах.А и тия са по света.Слез на земята и виж на витоша кво става ;) ;) ;)
Аватар
ko3er

Мнениеот Rancid » Пет Яну 04, 2008 1:26 am

Ми не съм виждал какво става на Витоша,но не е и като да не съм осведомен.И разбира се ските са много по-красив спорт от сноуборда. :)
Последна промяна Rancid на Пет Яну 04, 2008 1:40 am, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот Harka » Пет Яну 04, 2008 1:32 am

ko3er написа:Със ските най-често избягваш дълбокия сняг,за каране в гори и дума не може да става,когато има някакъв скок със ските просто скачаш и продължаваш(или падаш)

:crazy: :crazy: :crazy:

Иди го кажи тва във форума на БАССЕС - http://www.befsa.com/forum/
Поне и те да ти се посмеят дружно.
Аватар
Harka

Мнениеот Presize » Пет Яну 04, 2008 2:44 am

И каква е разликата межд обикновените ски и фр ските > същата като DH и крос кънтрито има си хора и за 2 те.Тва че на Витоша има само бордисти нищо не значи. :dunno:
Comfortably stupid...
Аватар
Presize

Рейтинг: 1091

Мнениеот ko3er » Пет Яну 04, 2008 3:42 am

БАССЕС (Българска Асоциация по Ски Свободен и Екстремен стил)През цялото време говорех за обикновените ски,така че няма какво да правя във форума на посочената асоциация,а и нека ми се смее който иска,няма да се сърдя. А по въпроса дали ските са по-красив спорт - мисля че навлизаме в дълбоки сектантски философски спорове,чийто отговор никой никога не може да докаже,така че няма смисъл да се започват въобще.Но от чисто любопитсво-покажи ми някое клипче на обикновени ски,което да е много красиво.

А по въпроса спирам дотук.Прекалено далеч стъгнахме с оффтопик-а
Аватар
ko3er

Мнениеот skiman » Пет Яну 04, 2008 9:45 am

Harka написа:
ko3er написа:Със ските най-често избягваш дълбокия сняг,за каране в гори и дума не може да става,когато има някакъв скок със ските просто скачаш и продължаваш(или падаш)

:crazy: :crazy: :crazy:

Иди го кажи тва във форума на БАССЕС - http://www.befsa.com/forum/
Поне и те да ти се посмеят дружно.

Мда, при това дружно..... :rofl:
Ето една галерия от тия дни, за да не бъдем голословни :dunno:
П.с. И аз катото Тояга-та след повече от 30г. на ски, не ми омръзна :)
Аватар
skiman

Следваща

Назад към Други