Интересни места, на които сте карали

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Интересни места, на които сте карали

Мнениеот kagami » Сря Яну 02, 2008 11:40 am

Има много вълшебни, необичайни, забележителни места у нас и по света. Други са най-обикновени, но в даден момент нещо ги откроява. Някои от тези кътчета дори стават за каране на колело!!

Споделете на какви интересни места сте били с байка си (формулировката не е случайна). Няма да е зле да кажете и с какво са ви привлекли тези места и защо според вас са интересни :popcorn:
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот TOYAGA » Сря Яну 02, 2008 11:55 am

За мен поне има голяма разлика между "сте били с байка си" и "сте карали байк". В първия случай географията доста се стеснява.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот kagami » Сря Яну 02, 2008 12:19 pm

Идеята е полето за изява да не се стеснява. Затова и казах "сте били с байка си".

Например по пътеката нагоре по баира преди хижа Тъжа в Стара Планина няма как да караш. Но е факт, че си с колелото си.

Bikezilla :beer: :beer: :beer:
А мястото си е забележително, понякога има дори и гъби :)

P.S. Ако имаш предвид, че може да човек да е карал и чужд байк или такъв под наем - приемам критиката и добавям, че и наетият и чуждият байк се броят, стига мястото да е интересно :)
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот Admin » Сря Яну 02, 2008 12:22 pm

TOYAGA написа:За мен поне има голяма разлика между "сте били с байка си" и "сте карали байк". В първия случай географията доста се стеснява.

:agree:
Kagami, щом не е случайна формулировката, не е зле да обясниш по-подробно на кое точно наблагяш: "били сте с байк" или с "байка си" ;) Така де, байковете се сменят :)

Иначе аз отсега ще си кажа, че почти всяко място, на което съм карал, е специално с нещо, така че не мога по никакъв начин да отговоря на въпроса ти и даже много се радвам, че е така :D

Edit: Сега видях, че си доуточнила условията на задачата :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Redhat » Сря Яну 02, 2008 2:10 pm

Изображение
@stigma на Мадарското плато

Иначе аз отсега ще си кажа, че почти всяко място, на което съм карал, е специално с нещо, така че не мога по никакъв начин да отговоря на въпроса ти и даже много се радвам, че е така :D

:agree:
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот MIRO A » Сря Яну 02, 2008 5:12 pm

Засега най - якото място където съм карал беше лятото на Стара планина (гр. Пирдоп при баба има едно кладенче в дере на река дълбоко около 7 метра и там беха яки спускания и изкачвания). Иначе неска пред блока се видех в чудо в снега. Едвам излизах карайки колелото. :D Голем купон беше.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот Just crazy » Сря Яну 02, 2008 10:25 pm

Първо поздрави за темата, много ми допадна. :agree:
А моето най-вълнуващо място за каране беше това лято, когато се качих да пробвам трасето в Сопот (страхотна гледка се открива от горе), макар че паднах доста жестоко и не можах да взема участие в състезанието поради наранените си ребра, изживяването си беше незабравимо. :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Аватар
Just crazy

Рейтинг: 1284

Мнениеот tweety » Нед Яну 06, 2008 11:49 am

на мен честно да си кажа на всякъде ми харесва най вече като съм с байка,но бих ви предложил един път който си е далечко от софия:става въпрос за Рила не за планината а за СЕЛОТО което се намира в планината,та над това селце има параклис на св.Иван рилски и като се продължи нагоре по пътя той е някъв черен път и е мн добър за скорост да се прави малко са каманите и е по гладък от обикновенните пътеки дето са тук по Витоша аз карах миналото лято там и мн ми хареса,но трябва да имаш сила и търпение за да се качиш доста на високо за си е добро спускане иначе мн бързо ще свърши :bawling: най-якото е че изпадналите селяни не са чували за нещо като "mounteinbike"и като се истипосаш с fullface и те гледат като извънземен :D :D :D :D мн яко там и е красиво мн абе супер място :D
Аватар
tweety

Рейтинг: 934

Мнениеот MIRO A » Нед Яну 06, 2008 1:45 pm

Като за начало започвам с Белмекен където видях сумати прелестни места за каране, жалко че не бях с байка тогава.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот Reactor » Нед Яну 06, 2008 2:30 pm

Шумен - От паметника на Българските създатели към военния полигон и кв.Дивдядово.Невероятна пътека.Впечатлих се от много неща,но главно,че беше много спокойно и красиво. Другото е,че не видях колоездачи по нея.Но пък се срещаха палатки из храсчетата.
Аватар
Reactor

Мнениеот SStoeV » Нед Яну 06, 2008 4:13 pm

Най-много ми хареса в Троянския балкан от Беклемето към връх Амбарица.Неверояни гледки и е караемо. :beer: Тази година се надявам за много карания и да посетя много нови места :popcorn:
Аватар
SStoeV

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Яну 06, 2008 4:28 pm

Маршрута от Калофер до хижа Рай. Малко е спорен въпроса кое е повече ,карането или влаченето по камъните през гората.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот naka76 » Нед Яну 06, 2008 7:24 pm

Silvestroff Gabrovo написа:Маршрута от Калофер до хижа Рай. Малко е спорен въпроса кое е повече ,карането или влаченето по камъните през гората.

Не се казва от "Калофер до хижа Рай", а от "хижа Рай до Калофер". Тогава и карането си е каране и глетките са си гледки.
Аватар
naka76

Мнениеот EmZo » Нед Яну 06, 2008 10:10 pm

naka76 написа:
Silvestroff Gabrovo написа:Маршрута от Калофер до хижа Рай. Малко е спорен въпроса кое е повече ,карането или влаченето по камъните през гората.

Не се казва от "Калофер до хижа Рай", а от "хижа Рай до Калофер". Тогава и карането си е каране и глетките са си гледки.

Абе като гледки си е чудесна, и като пътека - особено добре влиза след няколкочасовото спускане или по-скоро ъъъ слизане от Ботев, до Рай - наистина ти идва все едно влизаш в Рая и тъкмо вече викаш от кеф и хоооп айде още 10 - 15 минути да не забравиш как се бута и после пак кеф. :D

А иначе, в скромния ми опит извън Врачанския Балкан мисля, че най-ярък отпечатък в съзнанието бе карането из Кормисош. :) А също така и изкачването от с. Тъжа до хижа Тъжа, което определено ми се понрави повече от спускането Ботев - Рай. (като каране де, иначе като ландшафт и двете са си несравними) :D

P.S. Оф, как не ви е срам да ме подсещате за подобни неща, знаете ли колко е далече пролетта... :bawling: .
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Grash » Пон Яну 07, 2008 1:46 am

MIRO A написа:Като за начало започвам с Белмекен където видях сумати прелестни места за каране, жалко че не бях с байка тогава.

:agree: Лятото бях там с колелото и съм очарован. Иначе на път за морето много ли хареса участъка Тополовград - Елхово - Болярово - Средец... просто невероятно...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Redhat » Пон Яну 07, 2008 10:44 am

Reactor написа:Шумен - От паметника на Българските създатели към военния полигон и кв.Дивдядово.Невероятна пътека.Впечатлих се от много неща,но главно,че беше много спокойно и красиво. Другото е,че не видях колоездачи по нея.Но пък се срещаха палатки из храсчетата.

Платото е наистина прекрасно място за XC. Не е чудно, че не си видял колоездачи, все пак в Шумен карат не повече от 5-6 човека.

Преди десетина дни минах по пътеката от паметника към дивдядовските скали, но след тях продължихме към Осмар, като минахме през двата залсона (Теменуга и Детелина) и се спуснахме покрай скалния манастир (Осмарски колони). Става си прилично каране около 20км, като може да се върнеш пак през платото, с влака или по шосето.
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот ddevil » Пон Яну 07, 2008 11:31 am

Redhat написа:Не е чудно, че не си видял колоездачи, все пак в Шумен карат не повече от 5-6 човека.

В най-добрият случай :D

@reactor-ако съм в града, бройте и мен :) :agree:
Последна промяна ddevil на Пон Яну 07, 2008 12:02 pm, променена общо 1 път
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Мнениеот Reactor » Пон Яну 07, 2008 11:48 am

Redhat написа:
Reactor написа:Шумен - От паметника на Българските създатели към военния полигон и кв.Дивдядово.Невероятна пътека.Впечатлих се от много неща,но главно,че беше много спокойно и красиво. Другото е,че не видях колоездачи по нея.Но пък се срещаха палатки из храсчетата.

Платото е наистина прекрасно място за XC. Не е чудно, че не си видял колоездачи, все пак в Шумен карат не повече от 5-6 човека.

Преди десетина дни минах по пътеката от паметника към дивдядовските скали, но след тях продължихме към Осмар, като минахме през двата залсона (Теменуга и Детелина) и се спуснахме покрай скалния манастир (Осмарски колони). Става си прилично каране около 20км, като може да се върнеш пак през платото, с влака или по шосето.

:offtopic: По принцип всяко лято преди морето,ходиме в Шумен на гости при роднини.В такъв случай удоволствието ще е изцяло мое ако се засечем да покараме заедно из тези места. :offtopic:

@ddevil - Ще се надяваме да си в града :) :agree:
Аватар
Reactor

Мнениеот vitorino » Пон Яну 07, 2008 1:57 pm

Силвестров... замълчи!. "Орли"..."соколи"....такова "гърчене", по споменатия от теб маршрут, и в казармата не е било :) По темата - имаме късмет, че в нашия ареал почти всички трасета са невероятни, но все пак пътечката през "Пеещи скали" е незабравима/особено хвойната/. Да сме живи и здрави да покараме и тая година, а защо не и в Родопите.
vitorino

Рейтинг: 1372

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Пон Яну 07, 2008 8:51 pm

Винаги готов, както казвахме в близкото минало.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот bikezilla » Пон Яну 07, 2008 11:35 pm

Ако трябва да отговоря изчерпателно по темата, ще трябва да изброя почти всяко свое каране ;) Винаги намирам нещо интересно, и дори "вълшебно", когато карам. Дори карането да е по тепетата - например залеза :)

Но все пак ще спомена едно място, без да го окачествявам като "най-интересното" от тези на които съм бил, защото такова няма , и не може да има.
А именно - "Родопското конче", и по-точно каменните сипеи по-нагоре след него. Това място ме потресе с различното си усещане спрямо класическият изглед на Родопите. Странно е вместо в привичната магическа борова гора да буташ велосипеда си по пътека в каменен сипей, където единствената растителност са няколко туфи трева, и чудни малки теменужки полюшвани от вятъра... А изгледа не може да бъде описан с думи. Уникално място, какъвто е и целият район.
Аватар
bikezilla

Мнениеот tanya » Вто Яну 15, 2008 3:32 pm

Това лято открихме много добри места за каране из Върбишкия балкан. Страхотни черни пътища, изцяло караеми, много хубави гледки, достатъчно чешми със студена вода. И страшно много капини - заради тях щяхме сериозно да замръкнем веднъж. Хижата е перфектна като база - нормални цени, топла храна и топла вода в изобилие. Самият Върбишки проход също се оказа много добър за каране. Асфалта е идеален, а при преминаването на целия проход (30 км) срещнахме само 3 коли!. Идеално местенце си е районът. Освен това за нас е близо - перфектно място за съботно-неделно каране. Само, че май вече е наложителна покупката на GPS, с всички тези черни пътища и разклонения - понякога става мазало.
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот sharky » Чет Яну 17, 2008 12:23 am

McDrive на НДК :rofl:
ИзображениеИзображение
Аватар
sharky

Рейтинг: 1834

Мнениеот did » Чет Яну 17, 2008 12:27 am

bikezilla написа:Но все пак ще спомена едно място, без да го окачествявам като "най-интересното" от тези на които съм бил, защото такова няма , и не може да има.
А именно - "Родопското конче", и по-точно каменните сипеи по-нагоре след него. Това място ме потресе с различното си усещане спрямо класическият изглед на Родопите.

:agree: :agree: :agree:

Повечето хора, които са били там, споделят това мнение.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Назад към Общ форум