Видиве пружини.

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Видиве пружини.

Мнениеот FallAngel » Пон Яну 14, 2008 4:57 pm

Значи докато се рових из ЧВЗ-то да търся отговор на въпроса ми колко N/mm трябва да отговаря на пружина 3000LBS/IN. Понеже ми трябва такава пружина която се надявам да ми бъде направена от www.prugini.com . Съвсвм случайно попаднах та този сайт http://www.reset-racing.de/dnm/dnm.htm Надявам се да бъде в полза на някой.
Аватар
FallAngel

Рейтинг: 1215

Re: Видиве пружини.

Мнениеот did » Пон Яну 14, 2008 5:08 pm

FallAngel написа: да търся отговор на въпроса ми колко N/mm трябва да отговаря на пружина 3000LBS/IN.

С какво какво един цял сайт за пружини е по-полезен от простичката зависимост, че

1 N/mm = 5.7 lbs/in

Това би трябвало да може да го изведе всеки четвъртокласник, на когото кажеш колко нютона е една либра и колко инча е един милиметър, което пък го има във всеки справочник, в сайтовете за конверсия и т.н. и т.н.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот M1010X » Пон Яну 14, 2008 5:22 pm

Ако беше от София, бих ти препоръчал и друга фирма - Федер Универсал (http://www.feder-u.com/), но гледам, че си от Бургас и Казанлък ти е по-близо :)

Аз лично на голямото карам с такива, правени от ФУ, и съм изключително доволен - направиха ми ги по обяснение от рода "Ето моите оригинални, искам такива с 50% по-меки" - за 888. Отне им 2 седмици и около 30 лв общо за двете, като те си свалиха размери и всички параметри, които ги интересуваха (могат да се видят на някоя от секциите в сайта им).
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Назад към Общ форум