Как Селото Попадна В Града...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот bikerider » Сря Яну 16, 2008 11:00 pm

:offtopic:

agent_Jekov написа:и да забогатея на дърти години не ме устройва.

Що, предпочиташ да умреш стар, болен и беден ли? Или викаш не ти се мисли сега за тия далечни години?

agent_Jekov написа:Живота е сега.

@Alien, Jekov:
Странно колко си приличат "живот" и "животно". Сигурно имат нещо общо :)

Имаше една притча за разликата между човека и животното - животното ще изяде веднага намереното семенце, а човекът ще го засее за догодина.
Последна промяна bikerider на Сря Яну 16, 2008 11:05 pm, променена общо 1 път
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот outfaced » Сря Яну 16, 2008 11:04 pm

@bikerider
извинявай, ми пък аз не искам да се трепя за нещо, което колегите ми 1000км по на запад получават априори. Не го намирам за редно и това е.
Иначе ми е ясно, че с много зор и на луната мога да живея ... обаче е съвсем нормално да не искам да си давам зор. Говорим за стандарт на живот.
Въпроса именно в това, да не се налага да бачкаш повече, за да имаш право на нормален избор (не на лукс)
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот bikerider » Сря Яну 16, 2008 11:11 pm

outfaced написа:обаче е съвсем нормално да не искам да си давам зор. Говорим за стандарт на живот.

Явно ти убягват някои глобални реалности. Прочети отново поста на did относно Алиса.

outfaced написа:Въпроса не е в това да бачкаш повече, за да имаш право на нормален избор

A в какво?

Какво значи "право"? Какво означава "право" в материалното измерение? Кой го дава? Някой изобщо дава ли ти нещо срещу твоите "права" или трябва ти да се пребориш за тях? А? Кое е вярното според теб?

Начи, did ме е заразил с физическата интерпретация - много е прецизна и компактна. Как искаш да се бориш с ентропията, без да изразходваш енергия? Как искаш да вървиш напред, без да си даваш зор? Кой е лудия дето ще те издържа заради милите ти очи? Държавата нали? Казах го по-горе - е това най-вече затрива България - "правата", "свободите" и "дайте да дадем".

И да - ти си свободен да не си даваш зор. Имаш пълното право. А като одъртееш, ще мрънкаш, че ти е малка пенсията нали?

Извинявай, но нека ти кажа нещо. У нас имам две котки. Животинчетата похапват, не се шегуват. И няма оправдания. Ако не им дам се сърдят. Ако ли са направили беля и съм ги наказал с лека диета, те пак се сърдят. Щото нищо друго нямат у главата сладките животинчета, освен ручане, сране и кеф.
Аватар
bikerider

Мнениеот Sp3c7r3 » Сря Яну 16, 2008 11:17 pm

За да достигнеш там, където са достигнали други преди теб, трябва да извървиш пътят, който са извървяли другите преди теб. Единствената разлика е, че на теб не ти е толкова трудно, защото някой друг е минал първи. Но да си организъм, който само ползва, а не дава нищо... това в природата май му викаха паразит... А ако времето е пари, и оплакването е загуба на време, май е по-добре да се хванеш или за палците, или за работа...?
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот outfaced » Сря Яну 16, 2008 11:41 pm

мисълта ми е, че при нас говрим за вървене напред към едно ниво, което в белите страни е гарантирано на всеки като стартово.

иначе аз на готово нищо не чакам, освен всеки да си разбира и върши работата, за която му се плаща ...
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот Sp3c7r3 » Сря Яну 16, 2008 11:53 pm

outfaced написа:и върши работата, за която му се плаща ...

Именно... :bawling:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот bikerider » Чет Яну 17, 2008 12:58 am

outfaced написа:мисълта ми е, че при нас говрим за вървене напред към едно ниво, което в белите страни е гарантирано на всеки като стартово.

кое ниво е гарантирано в "белите" страни? социалните помощи? :idea:
гарантирано от кого?? от държавата ли? :)

outfaced написа:е гарантирано

outfaced написа:аз на готово нищо не чакам

Ей го на манталитета :roll2:

(btw, пише се "наготово"...)
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Чет Яну 17, 2008 2:15 am

Хм, не виждам нищо лошо в това да искаш ВСИЧКО и то ВЕДНАГА. Даже по-скоро ми се струва нечовешко да не го правиш ;)

Също така не виждам нищо лошо в това да се оплакваш, когато положението не ти харесва.

И последно, кой ви е излъгал, че с яко бачкане се прогресира? :nono: Това са някакви митове и легенди, останали от близкото минало. Всъщност хитрината е да накараш другите да работят за теб. ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот outfaced » Чет Яну 17, 2008 2:19 am

@bikerider,
добре де, ти какво се опитваш сега да ме убедиш ... че у нас е като навсякъде другаде ... т.е. всичко е цъфнало и вързало и остава само да си плюя на ръцете и ще стане работата и всичко ще ми е наред.

ша стане, ама на найсе

общественото самосъзнание и държавата с нейните работещи институции и закони са рамка, без която съвременното общество не функционира, а личния просперитет на хората се свежда до борба с хауса

и много добре знаеш какво е гарантирано в белите страни ... ако си работкаш кротко и спокойно - живееш добре ... и на село и в града и се ползваш чисти пътища през зимата, работеща здравна и образователна система и тн. и тн. неща, които при нас и да си съдереш д-то пак няма да имаш. Отговорността на средностатистическия гражданин на една такава бяла страна се свежда до това да гласува, да работи и да си плаща данъците. Това е. Примерите са ми всеки ден пред очите.
Е, те правя го и аз същотото тука ... кажи сега що пътя пред нас още не е почистен? Къде е моята вина и какво съм пропуснал да направя?
Аз ли да си го чистя? Или да ходя да стачкувам що не ми е почистен? Да бутам правителство ли , що ли? Това не е нормално и не виждам защо настояваш на обратното. Отричаш държавата и законите и твърдиш, че всичко зависи от личността или как?
Последна промяна outfaced на Чет Яну 17, 2008 2:32 am, променена общо 1 път
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот bikerider » Чет Яну 17, 2008 2:32 am

outfaced написа:@bikerider,
добре де, ти какво се опитваш сега да ме убедиш ... че у нас е като навсякъде другаде ... т.е. всичко е цъфнало и вързало и остава само да си плюя на ръцете и ще стане работата и всичко ще ми е наред.

Именно - защото всичко е цъфнало и вързало ти остава само да си плюеш на ръцете. Или да бегаш да ставаш хлебарка в "белите" страни (моля видния ни съфорумец да не се засяга :):beer:)

outfaced написа:общественото самосъзнание и държавата с нейните работещи институции са рамка, без която съвременното общество не функционира

Напротив - държавата пречи на обществото. А обществото в сегашната му форма не може без нея. Постмодерен парадокс.

outfaced написа:а личния просперитет на хората се свежда до борба с хауса.

По-скоро в слушането му ;)

outfaced написа:много добре знаеш какво е гарантирано в белите страни ... ако си работкаш кротко и спокойно - живееш добре ... и на село и в града и се ползваш чисти пътища през зимата, работеща здравна и образователна система и тн. и тн. неща, които при нас и да си съдереш д-то пак няма да имаш.

Нищо не е гарантирано никъде. Но в нормалните страни ако общината не изчисти снега и си счупиш крака на улицата спокойно я осъждаш и си живееш готино (те ти хитринка а-ла PtD :P)

@PtD: Виж вече на теб трябва да ти се присъди Нобелова награда :D
А по принцип вратите се отварят в двете посоки :)
Последна промяна bikerider на Чет Яну 17, 2008 2:43 am, променена общо 2 пъти
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Чет Яну 17, 2008 2:37 am

To и тук можеш да я осъдиш... Само че виновните няма да си платят от джоба, нито ще бъдат наказани, а и парите ще са смешни. :dunno:
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Чет Яну 17, 2008 2:42 am

И ко да праим ся? Да бацаме ли или да ходим на седенки пред кметството? Да мислим за работа ли или за обществени прояви?

Пък и още ме гложди за европарите:
PtD написа:Всъщност хитрината е да накараш другите да работят за теб. ;)

Силно! :)
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Чет Яну 17, 2008 2:52 am

bikerider написа:Да бацаме ли или да ходим на седенки пред кметството? Да мислим за работа ли или за обществени прояви?

И двете! Я се опитай в Западна Европа да настъпиш обикновения човечец по мазола... Изпълзяват по 150-200 хиляди от нищото и се почват едни протести :nono:

П.П. Аха, за мир. :peace:

П.П.П. Пак стигаме до извода, че държавата е такава, каквато хората си я направят. От друга страна хората са продукт на държавата. И пак змията си е захапала опашката. Всеки по малко като натисне ченето да се отвори, току-виж сме разкъсали порочния кръг.
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Чет Яну 17, 2008 3:04 am

PtD написа:И двете! Я се опитай в Западна Европа да настъпиш обикновения човечец по мазола... Изпълзяват по 150-200 хиляди от нищото и се почват едни протести :nono:

Ама анджак де. Я виж колко хора ще изкараш по улиците на протест за велоалеи? Колко? 150-200 хиляди? С единични петиции без широка обществена подкрепа само се пилеят европейски пари. Които не са до безкрай.

PtD написа:Пак стигаме до извода, че държавата е такава, каквато хората си я направят.

Съгласен.

PtD написа:От друга страна хората са продукт на държавата.

Не съм съгласен - тези времена отминаха. Държавата сама абдикира от тези си функции и ги приватизира, продавайки ги на пазара. И нямаше как иначе, щото "хората=продукт на държавата" е доста скъпа формула.

PtD написа:И пак змията си е захапала опашката.

Напротив и точно това е хубавото - вече всичко зависи само от хората. От хората и от никой друг. Въпрос на манталитет.

PtD написа:Всеки по малко като натисне ченето да се отвори, току-виж сме разкъсали порочния кръг.

За това става дума през цялото време, ама на индивидуално ниво. Каква част от избирателите са заинтересувани от велоалеите? Сам знаеш, че засега няма солидна база за колективен натиск и пари похарчени за това са на вятъра.

Спомняш ли си рецептата на другаря Троцки - с главата в стената и докрай. Напомня ми на тази - все нещо да се прави трябва, стената няма сама да се пробие. Спомняш ли си участта на другаря Троцки?
Последна промяна bikerider на Чет Яну 17, 2008 3:34 am, променена общо 2 пъти
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Чет Яну 17, 2008 3:11 am

bikerider написа:
PtD написа:От друга страна хората са продукт на държавата.

Не съм съгласен - тези времена отминаха. Държавата сама абдикира от тези си функции и ги приватизира.

Разгледай го така - хората от едно поколение определят държавата, а така определената държава формира хората от следващото поколение. Ние с теб сме формирани на определен момент от развитието на държавата. Следващото поколение след нас се различава значително, защото е израстнало при други условия, то ще определи различна държава. И промяната, извършена от теб или от мен, или който и да е, ще се наследи, умножи и остави отпечатък върху държавата в бъдеще. И т.н.

П.П.
За това става дума през цялото време, ама на индивидуално ниво. Ккаква част от избирателите са заинтересувани от велоалеите? Сам знаеш, че засега няма солидна база за колективен натиск и пари похарчени за това са на вятъра.

Лавината тръгва от снежната топка. Колкото повече хора си търсят правата, толкова още повече хора ще си търсят правата. Самият факт, че си в правото си да изискваш от държавата е органично чужд на няколко поколения съграждани... Почакай докато проумеят, че могат и гледай какво става!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Чет Яну 17, 2008 3:17 am

PtD написа:Разгледай го така - хората от едно поколение определят държавата, а така определената държава формира хората от следващото поколение.

Нека съкратим двете страни на уравнението и ще остане какво - "хората от едно поколение формират хората от следващото поколение". Баш тва за което си говорим.

PtD написа:Лавината тръгва от снежната топка. Колкото повече хора си търсят правата, толкова още повече хора ще си търсят правата.

Моите две тигърчета у нас като видят гълъб и започват да пълзят към него по инстинкт. Като стигнат достатъчно близо и се меткат да го гепат с ноктите. Ама нали са още малки и подраняват със спринта... :)

Edit: не съществува такова нещо като "мир", не и във флуидно-ликвидна обстановка. Si vis pacem, para bellum :)
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Чет Яну 17, 2008 8:26 am

Не е никаква хитрина. :nono: И това става с яко бачкане.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот outfaced » Чет Яну 17, 2008 8:58 am

TOYAGA написа:

ни думай ;) аз пък го докарвам само от към чар ... хех, шегичка

а днеска имаше багер пред блока, който риеше снега и го товареше на камион :bowdown: :bowdown: :bowdown: да не повярва човек, пропадна ми теорията :D може пък и да се управим все пак ... някой ден
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот Мъро » Чет Яну 17, 2008 11:04 am

Antares написа:Селянина, дошъл да учи в най-добрия държавен университет в България, покорно моли за прошка.

Сега по-сериозно. Да, знам, гадно е. Съзнавам, че куцо, кьораво и сакато (и моя милост в това число) се е засилило да идва в София, но... какъв ни е избора?
Аз примерно, след завършването на средното, завършил съм най-елитното за времето си средно училище (ОМГ), с много добра компютърна грамотност, много добър английски не мога да си намеря работа повече от четири месеца. Като не съм подбирал... Накрая ме уредиха с връзки като оператор/администратор в интернет клуб, над 60 часа седмично, като работя като оператор, касиер, чистач, администратор и т.н. за 130 лева месечно... Това е Пловдив, един от най-големите градове в България...
Представете си селата...
И избора ми е да живея до 30 годинишен, а и повече (познавам не един и двама такива) при мама и тати, да работя за жълти стотинки които не ми позволяват да се изнеса да живея самостоятелно, с надеждата да намеря по-добра работа. Е, предпочетох да дойда в София, където поне работа се намира. Да, жизнения ми стандарт е паднал драстично, но поне аз си изкарвам парите и аз се боря с проблемите си. И ако мога - да осигурявам следването си. (Нещо, с което за сега не се справям много успешно).

Щом си успял да си намериш работа само в компютърен клуб, толкова са ти били и уменията предполагам. В Пловдив в момента работа има бол, а хората избягаха, щото 'у софийско има възможности повече'. Търся web developer вече трети месец със стартова заплата над 1K+ и хора няма и няма.
И тук човек може да си докарва по 1.5, 2К, че и отгоре ако наистина го иска това нещо.

Един познат търси работници за магазина си - магазинери. Стартова 500+ BGN. Всеки мрънка, че са му малко парите. Големият проблем на мрънкалата, дето ходят по 'големите градове' е в това, че не им се труди. Искат с клатене на краката да взимат по иляду лйева веднага, без никакви пробни периоди! Еми, не става. По иляду лйева се взима с разтваряне на краката, не и с клатене.

Към компанията имаме HR агенция - и там работа има бол, а работници почти липсват. Jobs.bg е пълен с обяви. Ама на всеки му се ходи в Sofia.bg...

Та такова е - хората за извинение пред себе си и другите бягат.
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот agent_Jekov » Чет Яну 17, 2008 11:37 am

PtD написа:Хм, не виждам нищо лошо в това да искаш ВСИЧКО и то ВЕДНАГА. Даже по-скоро ми се струва нечовешко да не го правиш ;)

Също така не виждам нищо лошо в това да се оплакваш, когато положението не ти харесва.

И последно, кой ви е излъгал, че с яко бачкане се прогресира? :nono: Това са някакви митове и легенди, останали от близкото минало. Всъщност хитрината е да накараш другите да работят за теб. ;)
За пореден път все едно говориш вместо мен. :) :agree: I want it all, and i want it now!!! Както се пееше.Хитрината наистина е другите да бачкат за теб, защото в днешния свят умните бачкат, а хитрите управляват.

Мъро написа:
И тук човек може да си докарва по 1.5, 2К, че и отгоре ако наистина го иска това нещо.
А струва ли си, след като в Германия например брат ще ми взима поне 2-пъти повече и няма да се гърчи като някой тук със сигурност.Вече ще се повторя, тъй-като и outfaced му говореше това на bikerider, но той твърдо вярва в прогреса, отричайки напълно заобикалящата среда.Евала му правя за вярата в собствените възможности, но реалностите са малко по-други. :)
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот Quiz » Чет Яну 17, 2008 11:49 am

agent_Jekov написа:
Мъро написа:
А струва ли си, след като в Германия например брат ще ми взима поне 2-пъти повече и няма да се гърчи като някой тук

Абе младеж,
ти парите за нищо ги нямаш май...щом вярваш безусловно в горното и то те устройва, какво правиш още тук? Действай и това е...
Аман от мрънкала...
Аватар
Quiz

Мнениеот Мъро » Чет Яну 17, 2008 12:11 pm

@agent_Jekov

Еми, отивай в Германия. Границите са отворени и можеш да отидеш където си пожелаеш. Такива, дето седят тук и мрънат колко гадно било и как в страната N е по-лесно и хубаво, пък тук видиш ли е ад, въобще не ги разбирам. Като си толкова уверен в собствените си възможности и средата тук те подтиска - тичай другаде и дерзай. Ще се радваме да те чуем след време какви успехи си постигнал (финансови разбира се, поне ти за такива ми говориш). Ама повечето хора в България са егати теоритиците...
Аватар
Мъро

Мнениеот outfaced » Чет Яну 17, 2008 12:35 pm

малко започвате да бъркате някой неща ми се струва ...

има хора дет си клатят краката и реват, че малко им се плаща и че всеки им е крив ... тях няма какво да ги коментираме
има обаче и такива, които си работят и доста и съвестно и въпреки това имат много поводи да протестират и да недоволстват.
Аз поне за тази разлика говоря ... защото има някой неща, които не зависят от това, дали почлучаваш 1,5-2к лв., а опират до ред, организация и закони ... Става дума и за това, че когато си плащаш (данъците) си в правото да си искаш и нещо насреща.

мързела и директното заплащане от работодателя, нямат непременно пряка връзка с реда в едно общество и държава. Аз протестирам срещу липсата на 2рото ... а първото верно е въпрос предимно на лична инициатива, макар до голяма степен също да може да бъде повлияно от второто.

Има много прични поне зарди които аз съм останал тука, но държавата ни като наичн на управление и организация определено не е една от тях.
Изображение Изображение
Аватар
outfaced

Мнениеот PtD » Чет Яну 17, 2008 12:50 pm

Quiz написа:ти парите за нищо ги нямаш май...щом вярваш безусловно в горното и то те устройва, какво правиш още тук? Действай и това е...

Ще ти отговоря като човек, който е имал много пъти възможности да се изнесе в "белите" държави - парите са едната страна на уравнението, атмосферата е другата страна. На човек, който обича и се кефи на тукашната кочинка, едва ли ще му е приятно в скучния и подреден бит на Западна Европа и Северна Америка.
Аватар
PtD

Мнениеот Мъро » Чет Яну 17, 2008 1:08 pm

outfaced написа:Има много прични поне зарди които аз съм останал тука, но държавата ни като наичн на управление и организация определено не е една от тях.

Естествено :agree:

Колкото до адекватното заплащане - всеки човек, който е уверен в своите възможности може да отиде в друга компания / да започне собствен бизнес. Моите наблюдения за момента са, че в момента в България има глад за кадри.
Аватар
Мъро

Мнениеот Alpina » Чет Яну 17, 2008 1:30 pm

TOYAGA написа:

В моя случай не е с особено яко бачкане, нито с хитрост, но е горе-долу така.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Чет Яну 17, 2008 2:01 pm

@Мъро: евала за поста! :agree::agree::agree:

Мъро написа:Моите наблюдения за момента са, че в момента в България има глад за кадри.

И то голям. Особено за квалифицирани кадри. :agree:

@Jekov: вярвам в собствените си възможности, защото не чакам нищо наготово. Лека полека и с бачкане ще постигна каквото искам. А ти ако си мислиш, че е лесно да се управлява, значи си готов за министър. Няма да промениш нещо особено с тоя манталитет ;)
Викаш хитрите управляват - не приятелю. Управляват способните. Иди да се оправиш с един хедж-фонд или отдел в голяма корпорация. Нали глупавите работят, а хитрите управляват. Пробвай :)

Уважавам и разбирам хората, които искат сега веднага всичко. Да изгорят с буен пламък в живота. Само дето не ща после да им плащам от джоба си пенсиите като изгорят. А те ще го поискат.
Аватар
bikerider

Мнениеот Quiz » Чет Яну 17, 2008 2:27 pm

PtD написа:
Quiz написа:ти парите за нищо ги нямаш май...щом вярваш безусловно в горното и то те устройва, какво правиш още тук? Действай и това е...

Ще ти отговоря като човек, който е имал много пъти възможности да се изнесе в "белите" държави - парите са едната страна на уравнението, атмосферата е другата страна.

PtD, това беше насочено конкретно към агента, защото от последната му реплика останах с впечатление, че финансовото възнаграждение е от единствино значение. Иначе съм абсолютно съгласна, че има още няколко основни точки, които се взимат предвид, когато човек преценява къде, кога и как да живее и работи. :)
Аватар
Quiz

Мнениеот RAINman » Чет Яну 17, 2008 2:34 pm

Точно темата за работата и заплащането ми е актуална сега и реших и аз да се включа в дискусията. В края на годината живот и здраве завършвам магистратурата си по електроника (смея да кажа, че съм добре подготвен )и се оглеждам къде и какво.
Мислил съм за работа в София, но ако ще изоставя всичко (приятели, семейство, къща осигурена) за парите трябва да са достатъчно и честно казано в България за специалността ми фирмите способни да заплатят солидно инженерна работа се броят на пръстите на двете ми ръце. Тогава стигаме до този цитат:

@Мъро:
Еми, отивай в Германия. Границите са отворени и можеш да отидеш където си пожелаеш.

Този тип изявление е накарало да заминат няколко стотин хиляди кадърни млади хора ( по-доброто бъдеще на България). Тогава стигаме и до извода на двамата колеги по колело:

bikerider wrote:
Мъро wrote:
Моите наблюдения за момента са, че в момента в България има глад за кадри.

И то голям. Особено за квалифицирани кадри.

Та ето и моят отговор. Живота не се знае как ще се развие, но сега съм на мнение, че не мога да приема заплата от 500-600лв. просто защото мисля за семейство и неговите нужди. Квалификацията ми позволява да вземам заплата осигуряваща ми нормален живот навсякъде в Запада. Животът постоянно поскъпва тук а и младите имат нужда от повече неща и разходка. За Варна такава заплата се води сега добра, за София мисля, че не е. Какво ще направя вече си е мой проблем, за да надмогна този минимум.

Засега мисля да остана в България и да помогна да направим нещо по-добро, но да видим. Поздрави от Варна
Аватар
RAINman

Рейтинг: 1215

Мнениеот Мъро » Чет Яну 17, 2008 5:34 pm

RAINman написа:@Мъро:
Еми, отивай в Германия. Границите са отворени и можеш да отидеш където си пожелаеш.

Този тип изявление е накарало да заминат няколко стотин хиляди кадърни млади хора ( по-доброто бъдеще на България).

Е, какво сега? Да седя на главите на тия дето мрънкат как тук било кофти и да ги убеждавам, че грешат? Който вътрешно му е заложено да бяга и да се извинява - може да го направи по всяко време. Дали ще е по-рано или по-късно няма особено значение, защото той е бита карта така или иначе.

А никъде не е толкова идеалистично, колкото звучи. Да, в САЩ взимат много парички. По няколко иляди долъръ. Ама не всички. Ако си мислите, че няма хора, които да бачкат за по-малко от 1000BGN (еквивалент в USD), се лъжете.
Ама там тия, дето взимат паричките, си късат гъзовете.
А после магистралата и тричасовия път до вкъщи им къса и нервите.
А като дойде време да се плаща ипотеката се сриваш.
Пък децата като пораснат и образованието им е колкото парите, които печелиш годишно, пак нещо в теб се къса, ама не ти е ясно точно какво.
И в крайна сметка банката те храни, после ти нея и така си правите услуги цял живот...

Тук баба и дядо ти оставят жилище, за което няма нужда да работиш двайсетина години, бащата ти купува голф тройка, а ти пак си недоволен, че ония в Германия карат голф четворка и обядват ризото виждаш ли, а не хапват ориз със зеленчуци в 'китайски' ресторант. Там бил животът, тук сме били изостанали. Нека, нека.

Ако някога на някои от вас ви се случи да отиде в чужбина с идеята 'да си пробва там късмета', да бъдете сигурни, че ще откриете, че причината да останете там (ако го направите въобще) въобще няма да са парите, а хората, манталитета и т.н.

Естествено, горните изказвания са доста крайни и идеалистични, но препокриват истината до известна степен.

В "чужбината" може да е готино, да е чистичко, да се плаща 2 пъти повече, ама ако гледате толкова повърхностно, до никъде няма да стигнете.

@bikerider, за специалисти работа бол :agree:

@RAINman, почни от някъде. Образованието тук не е чак толкова блестящо, че да излезеш специалист в действителност. Мини през една-две фирми на по-ниска заплата, натрупай опит който отговаря на реалността, а не на теорията от уни-то и нещата ще тръгнат във вълшебната посока :beer:
Аватар
Мъро

ПредишнаСледваща

Назад към Други