[quote="tailor"]
В момента се работи в тази посока-благодаря за идеята
[/quote]
А моля, тя идеята не е моя... дано наистина да подобрите рамката, ще е хубаво за всички.
[quote="tailor"]
Колкото за DRAG F5 - хода е почти линеен, с много малко регресия - която в комбинация с прогресивният ход на амортисьора дава много добро усещане за движение. Ако искаш, за мен ще бъде удоволствие да ти уредя един testdrive
[/quote]
Благодаря ти за предложението, много любезно от твоя страна, може да се възползвам, но само ако ме освободите от отговорност за колелото

... Щото ако ви покажа тва за което говоря, якия bottom-out ми е вързан в кърпа, ако не е яко напомпан шока (говоря за X-Fusion с преливник и вентил - такава комбинация съм пробвал).
Колкото до това което ми казваш за окачването - да така се получава, само дето (без да искам да те обидя) пропускаш специфичните елементи на стила FR, където САМО прогресивността на шока няма да те спаси от bottom-out при един хубав дроп, тоест трябва и прогресивно окачване.
Edit: съвсем теоретично - линеен ход с малко регресия в комбинация с прогресивен шок дава леко прогресивен ход до един момент и после линеен ход. чрез помпане на амортисьора се постига в най-добрия случай силно прогресивен ход в началото и по-малко прогресивен в края, но това с цената на яко напомпан шок и съвсем не съм убеден че позволения диапазон на наляганията при вашите OEM шокове са достатъчни за това. При всички случаи регресивно окачване и прогресивен шок е равно на скъсен живот за шока и уплътненията му, заради високите налягания, на които се налага да се помпи за да не става бум-тряс при приземяване.
Не знам точно какъв ви е шока с който предлагате F5, но ако няма помпане значи е съвсем зле положението - над определено тегло на ездача продънването е неизбежно.
Жалко че ме мързи и нямам време да чертая графики за да покажа нагледно за какво говоря...