Доставки от чужбина

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Доставки от чужбина

Мнениеот Nymphetamine » Съб Дек 15, 2007 6:13 pm

Замислям, се скоро да си взеа рамка. Имам няколко оферти от едни момчета от Канада, рамките са нови, некарани или изкарвани а по едно-две спускания. Знам, че там карат яко, но съм си говорил достатъчно с тях и съм убеден, че не ми предлагат кокошка за кон. Та, това, заради което пускам темата, е да попитам как да процедирам с доставката и разплащането? Някой от вас иа ли опит с такъв вид покупка или само доставка и т.н.?
Нека не забравяме, че това не е eBay, ами pinkbike и всеки може да те прецака както си иска, за това споделяйте само изпитани или достатъчно сигурни методи...
Мерси! :beer:
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот Ozzie » Съб Дек 15, 2007 6:24 pm

'ми то има писано доста как да си спестиш разни разходи или поне да ги намалиш малко. Например тънкия момент с размерите на "пакетчето".
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот 666 » Съб Дек 15, 2007 7:04 pm

еми 1 fr си поръча нещо ама беше free доставката иначе не по-малко от 50 лв
666

Мнениеот ddevil » Съб Дек 15, 2007 7:49 pm

Последно от пазара на pinkbike купувах преди около година и нещо. Плащането стана чрез PayPal. Ако не си доволен(или пък си прецакан от продавача) имаш подкрепата на PayPal да си върнеш част от парите+задържане на пратката или даже цялата сума(но връщаш пратката). И все пак имай едно наум, разглеждай history-то на продавача, разпитвай повечко относно състояние,проблеми и евентуално ако стане проблем(продал ти е прецакано нещо, бла бла бла) какво ще правите. Накарай го да смали размерите на опакованият продукт максимално, за да не ти излезе златна доставката.

Има тема, в която доста се беше изписало за пратките и получаването им, потърси я, ще ти е от полза.
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Нед Дек 16, 2007 1:59 am

Ако рамката е full susp. и продавчът ти я прати разглобена, имаш реален шанс да се вместиш в тънката тарифа (около 50$ в зависимост от теглото).
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Nymphetamine » Нед Дек 16, 2007 1:01 pm

Ами full susp. е рамката, да. А като платя чрез Pay Pall, кой осъщестява доставката? :D
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот V8 » Нед Дек 16, 2007 1:38 pm

Nymphetamine написа:А като платя чрез Pay Pall, кой осъщестява доставката? :D

В смисъл? Продавача можеда ти я пусне по USPS или Canada Post (демек редовната поща), FedEx, или някоя друга фирма, трябва обаче сам да се договориш с него за детайлите. PayPal служи като посредник за плащането, и също като свидетел на финансовата транзакция, в случай че нещо не е както трябва има доказателство че ти наистина си платил еди-колко си пари за еди-какъв си продукт.
Sometimes it's entirely appropriate
Изображение
to kill a fly with a sledge-hammer!
Аватар
V8

Рейтинг: 1800

Мнениеот PtD » Нед Дек 16, 2007 1:53 pm

Няма значение през къде плащаш. Продавачът извършва (или поръчва) доставката, а сумата се прибавя към цената (т.е. ако рамката струва Х, а доставката У, в ПейПал ще платиш Х + У).
Аватар
PtD

Мнениеот jivkonik » Нед Дек 16, 2007 3:57 pm

Ето ТУК
написахме бая по въпроса, питащия и тогава беше един от питащите, няма смисъл отново да "преоткриваме топлата вода" и в тази тема!!! ;)
НЕ виждам какво повече би могло да се добави към онази информация?! :dunno:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Nymphetamine » Сря Фев 06, 2008 12:38 am

Значи пак да пиша по същия повод - пазар чрез нетЪт от други страни. Става въпрос за вилка, която е на стойност от 550 канадски долара + 35 доставка.
Ясно е, че най-удачния вариант за плащане е чрез PayPal. Но когато нямам такъв акаунт и кредитната карта, с която да си направя, какъв би бил следващия най-сигурен начин за разплащане?
Също така, някой би ли бил съгласен да помогне, като ми позволи да платя през неговия акаунт - виждаме се, осущестяваме плащането, кредитната му карта олеква със гореописаната сума, а аз му давам наръка парите... или нещо от сорта. Но първо ми се ще да намеря алтернативи на плащане от мен самия, различни от PayPal и възможно най-сигурни.
Интерсува ме също така и проблема с митата и заяждането на митницата. Пешо (Нервния хамстер) ме посъветва да кажа на изпращача да декларира пратката като втора употреба за 100 долара. Има ли и разни други тънкости, които мога да приложа?
Мерси.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот stroker » Сря Фев 06, 2008 12:58 am

Nymphetamine написа:Значи пак да пиша по същия повод - пазар чрез нетЪт от други страни. Става въпрос за вилка, която е на стойност от 550 канадски долара + 35 доставка.
Ясно е, че най-удачния вариант за плащане е чрез PayPal. Но когато нямам такъв акаунт и кредитната карта, с която да си направя, какъв би бил следващия най-сигурен начин за разплащане?
Също така, някой би ли бил съгласен да помогне, като ми позволи да платя през неговия акаунт - виждаме се, осущестяваме плащането, кредитната му карта олеква със гореописаната сума, а аз му давам наръка парите... или нещо от сорта. Но първо ми се ще да намеря алтернативи на плащане от мен самия, различни от PayPal и възможно най-сигурни.
Интерсува ме също така и проблема с митата и заяждането на митницата. Пешо (Нервния хамстер) ме посъветва да кажа на изпращача да декларира пратката като втора употреба за 100 долара. Има ли и разни други тънкости, които мога да приложа?
Мерси.

Принципно е супер елеменарно да се регистрираш в paypal(и за това е писано,но накратко-вадиш си дебитна карта VISA ELECTRON, регистрираш я в пейпал,те ти дърпат 1.50 евро и виждаш някакъв код от тази транзакция които го въвеждаш в твоя пайпал акаунт и те така :) ),но ако искаш можем да измислим нещо и от моя,само трибва да посочим твоя адрес ,за да можеш ти да си се оправяш по митниците.
пс.При се такава несигурна покупка мисля че е най-добре чрез пейпал,все пак ако се пре'бе нещо можеш да потърсиш съдеиствие от пейпал!
stroker

Рейтинг: 1842

Мнениеот Nymphetamine » Сря Фев 06, 2008 2:16 am

Мхм... ами кредитна карта не знам дали мога да си изкарам, защото не'ам доходи отникъде. :) Говорим за материални осигуровки в смисъла на думата - работа, трудов договор, трудова книжка и т.н.
А не съм сигурен дали мога да си извадя без да имам декларирани държавно доходи.
Иначе за ползването на твоя акаунт - с адреса проблеми няма, аз ще си обясня всичко на продавача. Необходимо ми е само да платя.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот EmZo » Сря Фев 06, 2008 6:36 am

Кредитна карта не можеш да си извадиш, без документи за доход трудов договор и тн. Човека ти говори, за дебитна карта от типа Visa Electron. Такава можеш да си извадиш без никакъв проблем, само с лична карта. И ако, както казва stroker, PayPal работи с дебитна карта от типа Виза Електрон. Просто вкарваш в нея необходимата сума и от тук нататък, работиш с Пей Пал.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Droze » Сря Фев 06, 2008 11:24 am

Не искам да обърквам колегата Nymphetamine, но доколкото си спомням карта Visa Electron не ставаше. Трябва му или MasterCard или Visa (класическата, не Еlectron), а имаше и други възможности, но просто ми излязоха от главата. Това, което мога да му предложа като вариант е да посети следния адрес
http://madcowtuning.bg/
Момчето там предлагат собствен акаунт в PayPal. Процедурата е следната: вкарваш пари в банковата му сметка и му даваш номера на сметката, на която трябва да се преведат парите, а той го извършва. Трябва сам да си прецениш дали би рискувал по този начин. Аз лично съм използвала услугите му и никога не са ме е прекарал. Точен човек. Той разбира се си взима комисиона, но това всичко си го пише в сайта. Има си скайп и най-добре би било да поговориш с него.
Все пак аз бих предпочела да си извадя дебитна карта на мое име и да си извърша всичко сама. Преди това те съветвам добре да прочетеш сайта, за да не става объркване. Успех :):agree:
Аватар
Droze

Рейтинг: 1499

Мнениеот Nymphetamine » Сря Фев 06, 2008 11:44 am

Еmzo, да, чак сега видях. :) Но мисля, че не таботят с такива дебитни карти.
Droze, предпочитам всичко да стане по най-безопасния начин. Сумата е близо 1к - риска е прекалено голям за мен. Ако разплащането и т.н. стане пред очите ми, тоест да видя как му изсмукват сумата от кредитната карта, ще съм далеч по-сигурен и спокоен.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот bikerider » Сря Фев 06, 2008 12:00 pm

Nymphetamine написа:Еmzo, да, чак сега видях. :) Но мисля, че не таботят с такива дебитни карти.
Droze, предпочитам всичко да стане по най-безопасния начин. Сумата е близо 1к - риска е прекалено голям за мен. Ако разплащането и т.н. стане пред очите ми, тоест да видя как му изсмукват сумата от кредитната карта, ще съм далеч по-сигурен и спокоен.

За какъв риск става дума, че не зацепвам? :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Nymphetamine » Сря Фев 06, 2008 1:29 pm

Измами и т.н... От къде да го знам какво ще направи с тези пари? Никой никаква гаранция не ми дава...
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот Droze » Сря Фев 06, 2008 1:45 pm

Nymphetamine, много добре те разбирам. И аз имах същите притеснения, когато използвах тази услуга, макар че човека ми беше похвален от мой приятел като лоялен. Има възможност да вкараш парите директно в сметката му т.е. да не ги даваш на ръка и от банката ти издават лист със сумата на вложението. Не, че е някаква кой знае каква гаранция, но поне имаш документ, че си извършил това плащане.
Каквото и да говорим най-добри би било без посредници. Не може да е толкова трудно. В скоро време замислям и аз да си направя тдебитна карта. Би ли споделил към коя банка си се насочил?
Аватар
Droze

Мнениеот PtD » Сря Фев 06, 2008 2:28 pm

Е вие сте ебаси и хората, честно. Банките се напъват да пробутат кредитни карти, вие се чудите как да използвате посредник :crazy:
Аватар
PtD

Мнениеот Droze » Сря Фев 06, 2008 2:56 pm

Стремя се да плащам на повече хора само, защото е благородно. Не, че са ми притрябвали услугите им! Някой мисли ли как те изхранват децата си? :rofl: :rofl: Това за банките си е вярно, но също е вярно, че каквото и да правиш пак ще те одерат по някакъв начин. Затова питам по-сведущите от мен към коя банка да се насоча. Вече имам дебитна карта на ДСК, но там ти дърпат по 1.20лв на месец. Води се такса за обработка на сметката или нещо подобно. С две думи голяма тъпотия. Смятам да я закрия тази и да си отворя нова, с която, като си плащам за бог знае какво, поне да мога да пазарувам в онлайн магазини. И така сега съм на кръстопът с множество цветни табелки. Въпросът е дали всички те сачот в една посока?
Аватар
Droze

Мнениеот jivkonik » Сря Фев 06, 2008 3:34 pm

Дебитна ВИЗА Електрон на Първа Инвестиционна се приема от ПЕйПал, както и от АМАЗОН - Проверено! :)
Аватар
jivkonik

Мнениеот bikerider » Сря Фев 06, 2008 3:55 pm

@Droze: ти какво очакваш - безплатна кредитна карта без лимит? Естествено че има такси. Аз преди работех с ИНГ, но за съжаление ме "продадоха" на Пиреус, от които изобщо не съм доволен. Но кредитната ми карта върши работа. Ся ако проблема са 1.20лв на месец, не зная накъде да те насоча :)

@Nymphetamine: Няма безплатен обяд. Или си намираш работа с хубава официална заплата и си вадиш карта или ползваш посредници и трепериш за "гаранции". Средно положение не виждам.
Аватар
bikerider

Мнениеот Мъро » Сря Фев 06, 2008 4:26 pm

@bikerider, 1.20лв. на месец за поддръжка на картова сметка наистина си е кожодерство като се има предвид пазара по принцип :nono:
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот PtD » Сря Фев 06, 2008 4:27 pm

Аз съм доволен клиент на Alianz :)

П.П. Също работи с PayPal.

П.П.П. @Мъро, ако не те глобяват на месец, тогава пък ще те дерат на теглене... Тяхното си го взимат винаги.
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Сря Фев 06, 2008 4:54 pm

Мъро написа:@bikerider, 1.20лв. на месец за поддръжка на картова сметка наистина си е кожодерство като се има предвид пазара по принцип :nono:

Защо, аз имам 2 на RFB и не плащам месечна такса ;)
На който както му изнася...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Droze » Сря Фев 06, 2008 5:26 pm

Мъро написа:@bikerider, 1.20лв. на месец за поддръжка на картова сметка наистина си е кожодерство като се има предвид пазара по принцип :nono:

И аз така чух и се възмутих :D Не, че 1.20лв въобще са някакви пари...

@Alpina, би ли споделил какви карти имаш?
Аватар
Droze

Мнениеот bikerider » Сря Фев 06, 2008 6:20 pm

Еее айде сега и вие - кожодери, та кожодери. Има и други банки - сами го казахте :)
Аватар
bikerider

Мнениеот DuroLux » Сря Фев 06, 2008 6:31 pm

bikerider написа:Еее айде сега и вие - кожодери, та кожодери. Има и други банки - сами го казахте :)

:agree: Пощенска Банка :hbang2:

EditЪ: Не се занимавай с Райфайзен Банк (Повярвай ми!)
Аватар
DuroLux

Рейтинг: 967

Мнениеот Nymphetamine » Сря Фев 06, 2008 8:13 pm

Bikerider, постоянна работа с моето следване не мога да си намеря. А алтернативи има на всички ситуации.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот bikerider » Сря Фев 06, 2008 9:31 pm

Nymphetamine написа:А алтернативи има на всички ситуации.

Например? :popcorn:
Аватар
bikerider

Следваща

Назад към Други