Полезна информация относно "Еконт Експрес"

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Полезна информация относно "Еконт Експрес"

Мнениеот ShadowBoy » Пет Фев 08, 2008 12:58 pm

Понеже напоследък има доста недоразомения относно получаване на продукт(пратка),който е в лошо състояние,а подателят не ви е съобщил.
Та искам да кажа,че има нова система(на 1 месец някъде),която позволява получателят да отвори праткада и да я разгледа,а след това да плати.
Изисква се само подателят да постави едно тикче в квадратче,което се намира на листа,който се получава,когато пращате/получавате пратка.
Най-отдоло се намира това квадратче и на него пише:
разрешавам пратката да се прегледа от получателя и да плати наложения платеж само ако приеме стоката ми
Така според мен е почти невъзможно да има недоразомения.
Надявам се да съм бил полезен,защото наскоро ми се случи случка,която не ми хареса никак.Може повечето да знаете за тази система,но много хора са писали в темата,която е за оплакване от некоректни участници в пазара,което означава,че явно не са знаели за тази процедура :agree:
Ами това е и не съм сигорен дали това е правилното място,където трябваше да постна темата,но ако не е да се премести :) .
Скъпото винаги излиза ефтино!
Аватар
ShadowBoy

Рейтинг: 1065

Мнениеот FallAngel » Пет Фев 08, 2008 1:06 pm

Много полезно инфо, ако всеки се възползва от това, драстично ще намалеят набутаните хора. :agree:
Аватар
FallAngel

Рейтинг: 1215

Мнениеот van4o » Пет Фев 08, 2008 1:23 pm

Ахам това е хубаво , но не ми е ясно кво сава ако човека се откаже , кой поема разходите по транспорта на отиване и връщане ?
Аватар
van4o

Рейтинг: 1955

Мнениеот did » Пет Фев 08, 2008 1:32 pm

FallAngel написа:драстично ще намалеят набутаните хора. :agree:

ще намалеят набутаните купувачи и ще нарасне броят на набутаните продавачи.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот ShadowBoy » Пет Фев 08, 2008 1:33 pm

Ами,ако той откаже евентуално от офиса при вас се звъни във офиса на еконт от където е пратена пратката.И от там трябва да се осъществи връзка с подателя,за да се сложе тикчето,а ако не пратката се връща(или разибрасе,ако вие искате да я получите и сте сигорни,че на продукта му няма нищо може и да си я вземете).Ами това е :)
Но,ако подателя откаже да сложи това тикче,вероятно ще има някакъв дефект на продукта,който ви праща :agree:
Аватар
ShadowBoy

Мнениеот Alpina » Пет Фев 08, 2008 1:36 pm

did :agree:
Както момента, че количеството интелект на планетата е константа, а населението расте, така и рецакани винаги ще има, по един или друг начин едни или други
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот FallAngel » Пет Фев 08, 2008 1:49 pm

did написа:
FallAngel написа:драстично ще намалеят набутаните хора. :agree:

ще намалеят набутаните купувачи и ще нарасне броят на набутаните продавачи.

Прав си, ще има доста хора дето ще отказват пратките ей тъй за кеф

и както казва Alpina
прецакани винаги ще има, по един или друг начин едни или други

Аз предпочитам да знам какво купувам,отколкото да ми пробутват разни калпави части.Защото вече ми се е случвало да взима работи който не са стока. Ама като нямаше как да се корегира си трая.
Последна промяна FallAngel на Пет Фев 08, 2008 1:54 pm, променена общо 1 път
Аватар
FallAngel

Рейтинг: 1215

Мнениеот ShadowBoy » Пет Фев 08, 2008 1:50 pm

Да,така е.
Но,няма да е толкова фатално,ако например получателят върне пратката на подателят.Подателят ще плати парите за доставката(ако евентуално пратката бъде върната),която няма да е например 50-60(или колкто и да е) лева,ако например подателят прецака получателят с продукт в лошо състояние.
@bikerider да така е определено съм към групата на купувачите повечко
:) .Но просто и така мисля,че ще смъдне повече,ако те овъртят с някъква по-голяма сума и лош продукт.
Последна промяна ShadowBoy на Пет Фев 08, 2008 1:58 pm, променена общо 1 път
Аватар
ShadowBoy

Мнениеот bikerider » Пет Фев 08, 2008 1:55 pm

Типично за купувач разсъждение.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот van4o » Пет Фев 08, 2008 2:18 pm

Варианта е : всеки като продава нещо , казва всичките му кусури и дефекти и праща снимки на продукта. Ако куповача се съгласи OK , то значи няма да има неприятни изненади , като отвори пратката a aкo продавача е прикрил нещо , няма да има на кого да се сърди ако плати за връщането на продукта си . ;)
P.S. Такива дето са готови да направят мръсно винаги ще има и от двете страни . :uzi:
Аватар
van4o

Рейтинг: 1955

Мнениеот jivkonik » Пет Фев 08, 2008 2:42 pm

НЕ всичко е Външен вид на този свят!!! :nono:
:nono: :nono:
Особено в комплексни механични компоненти като вилки, амортисьори, команди, главини и т.н.....
Аватар
jivkonik

Мнениеот PtD » Пет Фев 08, 2008 3:38 pm

Така като чета и си мисля, че на някои от вас не им харесва тази услуга. Ами не я ползвайте бе! :popcorn:

Горките продавачи, все са се набутали.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот EmZo » Пет Фев 08, 2008 3:45 pm

Интересни хора сте вие. Естествено, че това е полезно. Да не забравяме, че това се свежда до уговорка, продавач - купувач. Продавача сам решава дали поема този риск. Не виждам логиката при която, с тази нова услуга, ще се прецакат повече продавачи. Ако купувача Х иска да прецака продавача У, или просто се размисли в последния момент, никой не може да го задължи да си вземе пратката.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Admin » Пет Фев 08, 2008 5:16 pm

Не съм обърнал внимание на тази опция, но с удоволствие бих я използвал - както и в други случаи, така и тук ако самият продавач предложи или се съгласи да направи тази отметка, това показва, че е достатъчно коректен в описанието на това, което продава и няма притеснения, че другата страна може да открие нещо изненадващо.
Риск от прецакване винаги има, но с оглед изложените аргументи ми се струва, че наистина за продавача рискът е по-малък, при положение че не договаря с някакъв откровен идиот, разбира се.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Пет Фев 08, 2008 5:23 pm

EmZo написа:Интересни хора сте вие. Естествено, че това е полезно.

Че кой твърди обратното?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Пет Фев 08, 2008 9:21 pm

Струва ми се добро като опция.Просто продавача и копувача още в началото трябва да се договорят че ще се направи сделката по този начин.Ако продавача е коректен,то няма от какво да се притеснява.Аз лично за спирачки АВИД предна и задна, платих 11лв куриерски.На фона на цената от 420лв това е 2.5процента, което е нищо.Ако продаваната стока е със стойност под 30лв, то на продавача не му излиза тотото от никъде. Разбира се има го и момента със обема и теглото на стоката, което променя и цената за услугата.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Назад към Общ форум