Доставки от чужбина

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот rarekin » Сря Фев 06, 2008 9:39 pm

:offtopic:

Nymphetamine написа: А алтернативи има на всички ситуации.

Любовницата ти (за която, жена ти естествено :^: не знае) ти е съобщила току що, че е бременна - след 12 тата седмица :) . Освен това е ревностна католичка :D . Кви са алтернативите?

:offtopic:
rarekin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Мъро » Чет Фев 07, 2008 12:34 am

Cradle of Filth - Suicide and other comforts :agree:
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот Nymphetamine » Чет Фев 07, 2008 1:36 am

Хах, хубав пример. Обикновено такива неща се обмислят и се търсят всевъзможни изходи. Колкото до първосигналната реакция, което явно искате от мен в момента (;)) - тя не е хубаво нещо и в повечето случаи не води до нищо добро, дори напротив.
Възможните алтернативи на моята ситуация са, например, намиране на някой роднина с подобен акаунт, човек, с когото мога да разговарям подробно и който ще ми гарантира сигурност (например с човек от форума - винаги мога да предам личната си кореспонденция с него на администрацията на сайта) с лични дании, да речем. Последното става, разбира се, ако той благоволи да ми направи услуга и е съгласен да разпоалгам с ЕГН-то му, например.
Също така, присъствието на познат в чужбина също е добър вариант... Така че решения много, нужното е, обаче да се обмисли и да се избере подходящия и възможно най-сигурния вариант след PayPal.
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот bikerider » Чет Фев 07, 2008 11:04 am

Nymphetamine написа:Възможните алтернативи на моята ситуация са, например, намиране на някой роднина с подобен акаунт, човек, с когото мога да разговарям подробно и който ще ми гарантира сигурност (например с човек от форума - винаги мога да предам личната си кореспонденция с него на администрацията на сайта) с лични дании, да речем. Последното става, разбира се, ако той благоволи да ми направи услуга и е съгласен да разпоалгам с ЕГН-то му, например.
Също така, присъствието на познат в чужбина също е добър вариант...

Умник си ми ти. Това не е ли посредник? :rofl:

Nymphetamine написа:Така че решения много, нужното е, обаче да се обмисли и да се избере подходящия и възможно най-сигурния вариант след PayPal.

:rofl:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Чет Фев 07, 2008 11:28 am

Nymphetamine написа:да се обмисли и да се избере подходящия и възможно най-сигурния вариант след PayPal.

Определение:

"Безисходица" е ситуация, естественият и логичен изход от която просто не ти харесва :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Nymphetamine » Чет Фев 07, 2008 11:50 am

bikerider написа:Умник си ми ти. Това не е ли посредник? :rofl:

На мен ли така ми се струва или с възрастта четенето те затруднява?!
Някъде да съм споменал липсата на посредник в алтернативните решения?.... Ами PayPal в цялата ситуация не се ли явява посредник?! Нали мога и аз да му преведа парите, директно на кредитната му карта, къв е проблема? Ма ебал ли съм го кво ше направи...
:crazy:
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот bikerider » Чет Фев 07, 2008 5:10 pm

Nymphetamine написа:На мен ли така ми се струва или с възрастта четенето те затруднява?!

you wish ;)

bikerider написа:@Nymphetamine: Няма безплатен обяд. Или си намираш работа с хубава официална заплата и си вадиш карта или ползваш посредници и трепериш за "гаранции". Средно положение не виждам.

bikerider написа:
Nymphetamine написа:А алтернативи има на всички ситуации.

Например? :popcorn:

Кому е нужно да ти плескам шамарчета пред форума ми кажи? :)
Вместо да се оплакваш, вземи си намери някоя дружка с кредитна карта и действайте заедно.
Аватар
bikerider

Мнениеот Nymphetamine » Чет Фев 07, 2008 5:48 pm

Ти наистина имаш проблем с четенето и асимилирането на изписаното...
Изобщо не се оплаквам, а споделям и търся решение на проблема, допитвайки се до хора, за които се предполага, че имат опит с подобни неща и ситуации. А допитвайки се, току виж съм намерил някой с кредитна карта или акаунт, който да ми помогне. До тоя момент питам какви са другите варианти и "цаки" за трансфер на пари, без да подлагам сумата си на риск.
И последно: ако нямаш какво да споделиш и с какво да помогнеш за решаването на проблема, по-добре не пиши в темата. Благодаря предварително.
Моля оттук нататък модераторите да трият всяко мнение на bikerider в темата, което не е свързано с нея. Благодаря.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот did » Чет Фев 07, 2008 6:16 pm

Nymphetamine написа:Ами PayPal в цялата ситуация не се ли явява посредник?! Нали мога и аз да му преведа парите, директно на кредитната му карта, къв е проблема?

Проблемът е, че като платиш през PayPal, реално има свидетел на сделката и при неизпълнение на задълженията от отсрещната страна имаш с една възможност в повече да си търсиш правата. При директно плащане, посредници няма, следователно и никой не може да ти помогне в случай на евентуален проблем. Плащането през PayPal е МНОГО по-сигурно от директно картово разплащане, ако не си сигурен в коректността на отсрещната страна.

От написаното от теб личи, че идея си нямаш от тия неща, в което няма нищо лошо. Лошото е, че не слушаш какво ти се говори.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Nymphetamine » Чет Фев 07, 2008 6:57 pm

Наясно съм с предимствата на PayPal и недостатъците на другите методи за разплащане, преди да пиша тук поразгледах сайтовете на тази система, както и фирмите за трансфер на пари и се запознах със стандартните чалъми. Точно за това попитах за разни трикове в това отношение.
Що се отнася до това дали слушам какво ми се говори - bikerider не ми даде особено различен съвет, от това, което е в главата ми (или рискувам или намирам някой, който има акаунт в PayPal и на кого бих имал повече доверие); съветите да си изкарам кредитна карта и да отворя свой акаунт също не са приемливи за мен, защото декларирани доходи нямам.
В случая единствено stroker, чрез личната ни кореспонденция и Droze успяха да ми помогнат да си изясня нещата по някакъв начин.
Изобщо пределно ясно ми е каква сигурност дава PayPal и възможността да търся правата си всеки път когато не съм доволен от пратката. Наясно съм и, че всичко останало е доста по-рисковано. Различно от това не съм казал и знам, че какъвто и чалъм да измисля, ще е по-несигурен от PayPal. Но се опитвам да избера по-малкото зло, така че хем вълка да е сит, хем агнето цяло.
А за конкретно зададените от мен въпроси, освен тях, никой друг не успя да каже нещо различно от това, което вече ми е ясно.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот V8 » Пет Фев 08, 2008 11:35 am

И в крайна сметка как реши да действаш? Щото ако имаш познати тука няма ли да ти е по-лесно да им пратиш парите по банков път, те плащат на канадеца, той праща вилката до тях, те я преопаковат (щото канадеца 100% не знае френските летищни служители как мятат пакетите с щампа FRAGILE сякаш някой лайнбекър ще ги сакне в следващите секунди), и ти я пращат на желания от теб адрес с желаната от теб скорост на доставка... Та тъй, нещо сестра, братчед, студентска дружка да имаш на място?
Sometimes it's entirely appropriate
Изображение
to kill a fly with a sledge-hammer!
Аватар
V8

Рейтинг: 1800

Мнениеот jivkonik » Пет Фев 08, 2008 12:44 pm

Nymphetamine написа:Наясно съм с предимствата на PayPal и недостатъците на другите методи за разплащане, преди да пиша тук поразгледах сайтовете на тази система, както и фирмите за трансфер на пари и се запознах със стандартните чалъми. Точно за това попитах за разни трикове в това отношение.
Що се отнася до това дали слушам какво ми се говори - bikerider не ми даде особено различен съвет, от това, което е в главата ми (или рискувам или намирам някой, който има акаунт в PayPal и на кого бих имал повече доверие); съветите да си изкарам кредитна карта и да отворя свой акаунт също не са приемливи за мен, защото декларирани доходи нямам.
В случая единствено stroker, чрез личната ни кореспонденция и Droze успяха да ми помогнат да си изясня нещата по някакъв начин.
Изобщо пределно ясно ми е каква сигурност дава PayPal и възможността да търся правата си всеки път когато не съм доволен от пратката. Наясно съм и, че всичко останало е доста по-рисковано. Различно от това не съм казал и знам, че какъвто и чалъм да измисля, ще е по-несигурен от PayPal. Но се опитвам да избера по-малкото зло, така че хем вълка да е сит, хем агнето цяло.
А за конкретно зададените от мен въпроси, освен тях, никой друг не успя да каже нещо различно от това, което вече ми е ясно.

:wavey: :wavey: :wavey: Ехооо има ДЕБИТНИ КАРТИ в тази ДЪРЖАВА, изваждането им става за няколко дни НЕ СА ТИ НУЖНИ ДЕКЛАРИРАНИ ДОХОДИ - най-вроятно има условия за НЕСНИЖАЕМА СУМА в сметката по картата в размер на 3 до 5 лв. Внасяш си парите кеш в клон на банката по сметката на картата, за което допълнителни пари не плащаш (щото си в твойта си банка), регистираш си картата в PayPAl и си пащаш САМ като голямо МОМЧЕ без да хленчиш излишно и да опищаваш форума!!!
РАЗБИРА СЕ ще има дребна такса за теглене на пари от картата (то и на банкомат да теглиш си взима стинките), може да има и годишна или месечна такса "поддръжка на незнам кво си" (за кредитните карти със сигурност има, тия Банки трябва да живея и те), ще има разбира се и малка и нищожна лихвица в твоя полза ако закотвиш някоя сума в сметката повечко време!
Това са "нормалните начини" за плащане в съвременния свят, вече трудно може да си намериш сериозен работодател, който да не ти завре зорлем дебитната карта в ръцете и да ти плаща заплатата само и единствено по нея! (НА сестра ми дебитната ВИЗА ЕЛЕКТРОН я изкараха от Университета да и превеждат стипендията по нея!!!)
Още нещо неясно има ли?! :dunno:
Аватар
jivkonik

Мнениеот did » Пет Фев 08, 2008 12:47 pm

jivkonik написа:Още нещо неясно има ли?! :dunno:

Има. Като толкова знаеш, кога ще му извадиш ТИ карта и ще му я регистрираш в PayPal?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Пет Фев 08, 2008 12:55 pm

<offtopic>

V8 написа:Щото ако имаш познати тука няма ли да ти е по-лесно да им пратиш парите по банков път

Сакън! Това е рисковано начинание!

@Nymphetamine: щеше да си жалък, ако не беше смешен.
@did: пропусна момента с доставката :D

</offtopic>
Аватар
bikerider

Мнениеот Nymphetamine » Пет Фев 08, 2008 1:16 pm

bikerider, помолих те да не пишеш тук, ако нямаш какво смислено да кажеш.
jivkonik, до колкото знам (от това, което прочетох като информация за системата), PayPal може да даде проблеми с работа с Visa Electron.
И като цяло, няма ли разлика между дебитна и кредитна карта?
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот jivkonik » Пет Фев 08, 2008 1:35 pm

Nymphetamine написа:bikerider, помолих те да не пишеш тук, ако нямаш какво смислено да кажеш.
jivkonik, до колкото знам (от това, което прочетох като информация за системата), PayPal може да даде проблеми с работа с Visa Electron.
И като цяло, няма ли разлика между дебитна и кредитна карта?

Ти не следиш ТЕМАТА СИ, което лично на мен ми звучи обидно, като участник в нея!!! :(!:
Няколко поста по-напред писах, че ВИЗА ЕЛЕКТРОН от ПИБ се приема то ПЕйПал и от АМАЗОН (сестрата вече сама си плаща дребни неща по нета с нея и не ме тормози мен!!!)!!!!
РАЗЛИКАТА между КРЕДИТНА и ДЕБИТНА е доста съществена.
1. Кредитна - Банката ти отпуска КРЕДИТЕН ЛИМИТ (пари, които можеш да харчиш, БЕЗ ДА СИ ГИ ВНЕСЪЛ първоначално в картата). Банката иска да декларираш доходи на базата на които определя колко голям лимит да ти отпусне (да си прецени риска, защото все пак тези пари трябва да ги връщаш, и е хубаво да го правиш в срок!!!). Всеки месец има падеж и трябва да внесеш МИНИМАЛНА месечна вноска (която е процент от общо дължимата от теб сума, ако си харчил нещо по картата, ако не си пипал лимита си - няма какво и да внасяш). ЗА сумата, която си похарчил от лимита си и още не си върнал банката ти начислява лихва (СВИРЕПА - 16 - 18 % годишна!!!). Имаш годишна такса (30 - 50 лв) за поддръжка на картата, както и евентуални такси като процент от всяка покупка (тези такси варират доста при отделните банки).
2. Дебитна - Банката ти позволява да ХАРЧИШ до толкова пари, доколкото си ВНЕСЪЛ в сметката си предварително. Има и опции за дебитни карти с Овърдрафт по сметката (кредитиране от банката, можеш да похарчиш някаква сума НАД твоите пари, които си внесъл по сметката си - разбира се парите изхарчени В ПОВЕЧЕ от тези, които са твои се олихвяват СВИРЕПО!!!), но за да ползваш Овръдрафт по дебитната си карта вече трябва да представиш документ за някакви доходи. Иначе за Дебина без овърдрафт Банката доходи не иска - тя не се набутва с нейни пари в този случай и няма какво да рискува! Взима си комисионните за всяка твоя транзакция и ти плаща мизерна лихвица за парите, които са в сметката и не си изхарчил. И там вече може да има разни такси поддръжки, неснижаем лимит на сметката и т.н., но те са индивидуални за всяка банка.

Абе в средното образование не се ли учат вече някакви наченки на Икономика?! ДА си студент (макар и по медицина) и да питаш за разликата между двете фундаментални икономически операции като Дебит и Кредит е малко .... странно.... :dunno: :bigeyes:
Последна промяна jivkonik на Пет Фев 08, 2008 2:23 pm, променена общо 1 път
Аватар
jivkonik

Мнениеот bikerider » Пет Фев 08, 2008 2:10 pm

@Nymphetamine: Колко по-смислено искаш? Да те хвана за ръчичка и да отидем в банката да ти направят дебитна карта ли? Колко по-смислено искаш? jivkonik да изпише петнайсе пъти това, което ти написа?

@jivkonik: момченцето иска хем някой друг да му свърши работата, хем да няма риск, хем ако може и да не си мръдне задника. Излишно се опитваш да му помогнеш, ще му се някой наготово и безплатно да му свърши работа. Остави го, просто е малък и не знае какво иска.
Аватар
bikerider

Мнениеот Nymphetamine » Пет Фев 08, 2008 2:23 pm

jivkonik написа:...

Темата я следя, спокойно.
Не ми се е налагало да се занимавам с дебитни и кредитни карти, не съм се интересувал и не знам. Сега вече ми е ясно.
В статията за PayPal (http://slackpack.net/?q=node/652) пише, че могат да се използват само кредитни карти... Ясно вече, че Visa Electron е дебитна. Но също така, там пише, че много хора имат проблеми точно с тая карта... ту сработва, то не...
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот did » Пет Фев 08, 2008 2:26 pm

Nymphetamine написа:Ясно вече, че Visa Electron е дебитна. Но също така, там пише, че много хора имат проблеми точно с тая карта... ту сработва, то не...

ТИ ЧЕТЕШ ЛИ КАКВО Е НАПИСАНО???

Някой някъде в темата да е твърдял, че ВСИЧКИ КАРТИ ВИЗА ЕЛЕКТРОН се приемат от PayPal???

Живко ти каза, че КОНКРЕТНА КАРТА от КОНКРЕТНА БАНКА се приема от PayPal.

нямам думи...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот jivkonik » Пет Фев 08, 2008 2:28 pm

Nymphetamine написа:
jivkonik написа:...

Темата я следя, спокойно.
Не ми се е налагало да се занимавам с дебитни и кредитни карти, не съм се интересувал и не знам. Сега вече ми е ясно.
В статията за PayPal (http://slackpack.net/?q=node/652) пише, че могат да се използват само кредитни карти... Ясно вече, че Visa Electron е дебитна. Но също така, там пише, че много хора имат проблеми точно с тая карта... ту сработва, то не...

Има го проблема с някои банки (явно зависи до къде банката си е "платила" и договорила със световния оператор VISA относно картите VISA Electron, които емитира и възможностите да се плаща с тях в чужбина). Картата на ПИБ явно е от "разрешения вид" (тоест банката се е договорила), сигурно има и такива карти от други банки, които СЪС СИГУРНОСТ стават. Моля който има такава ВИЗА ЕЛЕКТРОН от друга банка и я е регистрирал и плащал с нея през ПейПал да сподели, тъкмо ще е полезно и на други!!!!

MAESTRO не съм чул да се поддържа от ПейПАл обаче.... А може пък и тя вече да е достъпна. :dunno:

Имай в предвид, че дори използвайки Пей Пал за превод той ГАРАНТИРА връщане на ЧАСТ от сумата при сигнал за злоупотреба от платеца срещу получателя и не пращане на стока или пращане на скапана такава! И тази гаранция се дава ако не се лъжа САМО за сделки минали през E-Bay - там на всеки търговец се слага един маркер "до колко пари гарантира ПЕйПал за него" - това зависи от това дали е Power Seller, какъв му ре рейтинга и т.н.. Границите са до $ 200 и до $2000. Първия праг е за дребни частни търговци с малък оборот (от такъв си купих рамката, НЕ МЕ ПИТАЙ колко мислих преди да платя $ 650!!!).
Прецени си добре рисковете!!! :nono:
ЗА плащане на стока извън E-Bay чрез ПЕйПал - просто ей така, превел си на някой няква сума, не знам дали ПЕйПал гарантира нещо!!!! :bigeyes: :dunno:
Последна промяна jivkonik на Пет Фев 08, 2008 2:47 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
jivkonik

Мнениеот Nymphetamine » Пет Фев 08, 2008 2:40 pm

Еми ок, проблема е решен, тва исках да знам. АКо бяхте подходили малко по-спокойно, щяхме да я изчерпим по-бързо и без излишния offtopic. Днеска имам свободно време, ще ида до Първа инвестиционна банка и ще изкарам. Преди това мога да мина през ДСК и всичко, което ми е по път да поразпитам и там, за всеки случай.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот bikerider » Пет Фев 08, 2008 2:41 pm

Nymphetamine написа:АКо бяхте подходили малко по-спокойно

НАГЪЛ СИ!!!
Аватар
bikerider

Мнениеот jivkonik » Пет Фев 08, 2008 2:45 pm

Nymphetamine написа:Еми ок, проблема е решен, тва исках да знам. АКо бяхте подходили малко по-спокойно, щяхме да я изчерпим по-бързо и без излишния offtopic. Днеска имам свободно време, ще ида до Първа инвестиционна банка и ще изкарам. Преди това мога да мина през ДСК и всичко, което ми е по път да поразпитам и там, за всеки случай.

Абе ти всяка банка като я питаш ще ти каже - Нашата ВИЗА ЕЛЕКТРОН е за международни плащания!!!! Но в договора няма клауза "да им я треснеш у главата, ако у ПЕйПал не може са плаща с нея!!!" :D

Следи темата тук ако напише още някой за СИГУРНА банка, с чиято ВИза ЕЛЕКТРОН карта е плащал в ПЕйПАл.

И в ПИБ виж да не би да имат НЯКОЛКО ВИДА ВИЗА ЕЛЕКТРОН, че тогава ще се видиш в приключение точно кой е от "разрешения" тип - трябва ти модела с "Международни плащания" най-вероятно! ;)
Аватар
jivkonik

Мнениеот PtD » Пет Фев 08, 2008 3:46 pm

Универсалните решения, които важат (виртуално) навсякъде са две:
1. Visa
2. MasterCard

При другите (Visa Electron, Maestro, дъра-бъра) винаги има риск някъде да не ги приемат.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Nymphetamine » Съб Фев 09, 2008 5:55 pm

Visa Electron от Първа инвестиционна банка.
"This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department."
Кво пра'им, а?
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот did » Съб Фев 09, 2008 6:01 pm

да не би преди 1-2 дни да си взел картата и ВЕДНАГА да пробваш да я регистрираш в PayPal?

Едва ли ще стане. Даже за кредитната ми карта от Германия трябваха няколко дни, преди да започне да се разпознава в интернет.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Мъро » Съб Фев 09, 2008 6:12 pm

Внесъл ли си някаква сума по картовата сметка?
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот Nymphetamine » Съб Фев 09, 2008 6:18 pm

Картата не е моя, а на колега, с когото решихме да регистрираме акаунт. Пробвахме, не става. Изкарана е преди месец. От информацията в сайта на ПИБ (доста подробна) стана ясно, че има само един вид Виза Електрон ("VISA Electron на ПИБ е международна дебитна карта. Всяка операция с VISA Electron приключва само след електронна авторизация, независимо дали плащате на ПОС устройство или теглите от банкомат."), такава, каквато jivkonik я описа. Сума в нея има, на човека техните му превеждат месечни в тая карта. Пазарувано е онлайн с нея.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот did » Съб Фев 09, 2008 6:21 pm

значи не става :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Shady™ » Съб Фев 09, 2008 6:24 pm

:bowdown: :rofl: :crazy:
Ебаси темата ебаси отговорите ебаси майката...
:popcorn:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

ПредишнаСледваща

Назад към Други