RAM AM за DH

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

RAM AM за DH

Мнениеот omega_90 » Вто Фев 19, 2008 4:13 pm

Искам да попитам някои от форума карал ли е с РАМ АМ екстремно дх /на снимки от състезанието в СОПОТ видях един жълт РАМ АМ/
Какви са ви впечетленията, основно ме притеснява, това че при спиране задното окачване се разгъва много , а и средното е висико /според една статия в форума/ и другото здрава ли е рамката като сериино я продават с 160ход отпред.
Ако има такава друга тема се извинявам, аз не намерих. :)
Благодаря предварително.
MTB не е просто хоби ,то е начин на живот.
Аватар
omega_90

Рейтинг: 1240

Мнениеот URNEST » Вто Фев 19, 2008 4:20 pm

Няма да коментирам рамката, само ще кажа че за малко повече пари можеш да вземеш нещо с DH насоченост, проектирано да се кара главно надолу.
Аватар
URNEST

Рейтинг: 2000

Мнениеот Zink » Вто Фев 19, 2008 4:45 pm

Принципно става, но няма да си толкова бърз като с DH колело. И рано или късно ще се счупи при сериозни натоварвания и големи скокове.
True Riders Team
Zink

Мнениеот spinsession » Вто Фев 19, 2008 4:46 pm

А може би основно трябва да те притеснява здравината на рамката-това е една много хубава рамка,но не е проектирана за натоварването при екстремно спускане. Ако си по-лек може да няма проблем в това отношение,но просто това не е колело за тази дисциплина. Другото за което трябва да се замислиш е и геометрията,която е далеч от тази на колело за спускане...
Вслушай се в съвета на Ърнест и потърси нещо което да отговаря на изискванията ти-за тези пари няма да е трудно...
****LEKSUTAN PO DEFAULT****
Аватар
spinsession

Мнениеот omega_90 » Вто Фев 19, 2008 4:56 pm

Благодаря за отговорите на всички. :agree:
MTB не е просто хоби ,то е начин на живот.
Аватар
omega_90

Рейтинг: 1240

Мнениеот dhman » Вто Фев 19, 2008 6:09 pm

Така....
Аз карам въпросната рамка вече 2 години главно спускайки се.Без да претендирам за технически познания мога да ти кажа, че рамчицата може да понесе тормоз.За трасета като това на Сопот, и други подобни, е изключено да се замисляш да караш с нея, освен ако не искаш да я събираш от камъните. За пътеките на Витоша и такива със средна техническа трудност Ам-чето ще те задоволява напълно. Разбира се няма да хвърчиш като по филмите, но за начало на спускаческия си живот, ще имаш чувството че си на мекото вълшебно килимче.Отнасяй се към нея с уважение и любов, без да я отделяш на повече от 1м(мах) от земята и мисля, че ще те слуша подобащо.Като понатрупаш опит и пари и чувстваш, че искаш да се движиш по-бързичко се насочи към нещо по-здраво.Аз в момента съм точно на тоя етап.
В общи линий това е. Надявам се да съм бил полезен.
Всеки, който е карал колело знае и ще ти каже, че колкото по-бързо се движиш, толкова е по-трудно да паднеш!
dhman

Рейтинг: 1275

Мнениеот Мъро » Вто Фев 19, 2008 7:51 pm

dhman написа: Разбира се няма да хвърчиш като по филмите, но за начало на спускаческия си живот, ще имаш чувството че си на мекото вълшебно килимче.

Аааа! Фитнес тур стайл!
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот dh--zone » Вто Фев 19, 2008 8:05 pm

Zink написа:Принципно става, но няма да си толкова бърз като с DH колело. И рано или късно ще се счупи при сериозни натоварвания и големи скокове.

хехехе - ами защо?????
ДХ рамките да нямат допълнителен двигател? :)

Точно обратното - колкото по добри умения имаш толкова по малко байка играе значение....
dh--zone

Рейтинг: 1214

Мнениеот otka4al4o » Вто Фев 19, 2008 11:31 pm

dh--zone написа:Точно обратното - колкото по добри умения имаш толкова по малко байка играе значение....

Я излез покарай малко и помисли пак. С уменията ти растат и изискванията към байка. Много голямо значение играе колелото независимо какви умения имаш
maxvolume написа:Ей "did".. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
Аватар
otka4al4o

Рейтинг: 1874

Мнениеот TheUndertaker » Сря Фев 20, 2008 8:43 am

dh--zone написа:
Zink написа:Принципно става, но няма да си толкова бърз като с DH колело. И рано или късно ще се счупи при сериозни натоварвания и големи скокове.

хехехе - ами защо?????
ДХ рамките да нямат допълнителен двигател? :)

Точно обратното - колкото по добри умения имаш толкова по малко байка играе значение....

Адаш недей така ... понякога ми се случва да се кача на хубаво окачване и по леко ДХ колело повярвай ми с него се правят други неща и поведението е коренно различно ... така че не всичко е до умения. Не сме всички профита с топ модели колела :)

По темата абсолютно идиотско ми се вижда да се кара с рам Ам спускане ако говорим за състезания и тнт. Колелото не е пренадзначено за това
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот dh--zone » Сря Фев 20, 2008 9:31 am

Жоре,

съгласен съм с тебе, просто исхах да кажа, че колелото не прави всичко.

Не може да се разчита на това, че като си купиш един Железен Кон ще почнеш да караш като Сам:)

Наистина - може би понякога по добро колело с по добре работещо окачване може да ти "прости" някои грешки, но не можеш само на това разчиташ..

Поздрави за всички от Пловдив
dh--zone

Мнениеот bikerider » Сря Фев 20, 2008 9:37 am

@dh--zone: Не ставаше ли просто въпрос, че с ДХ колело се кара по-бързо (надолу) отколкото с АМ колело? Аз така разбрах Zink и съм съгласен, не разбрах обаче с какво не си съгласен ти? ;)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот MIRO A » Сря Фев 20, 2008 9:38 am

Като си земеш колело е хубаво да видиш колко може, а след това като знаеш - пребиванията стават от несъобразяване на терена и искане на неща минаващи границите на колелото.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот dh--zone » Сря Фев 20, 2008 10:00 am

bikerider написа:@dh--zone: Не ставаше ли просто въпрос, че с ДХ колело се кара по-бързо (надолу) отколкото с АМ колело? Аз така разбрах Zink и съм съгласен, не разбрах обаче с какво не си съгласен ти? ;)

КАРА СЕ НЕСЪМНЕНО ПО-БЪРЗО!!! ;)

В отпуска съм и се чудя къде в кой форум какво да напиша :)))))

Поздрави
Жоро
dh--zone

Мнениеот kotka12 » Сря Фев 20, 2008 10:01 am

MIRO A написа:... искане на неща минаващи границите на колелото...

аз пък винаги съм мислил
че основното са границите на умението на ездача
/вкл. и това да преценява терена/
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот bikezilla » Чет Фев 21, 2008 1:14 pm

dh--zone написа:
В отпуска съм и се чудя къде в кой форум какво да напиша :)))))

Поздрави
Жоро

В отпуска значи... да пишем ли в дневника на тепето незивинено отъствие, или ще дойдеш да караме ;)
Аватар
bikezilla

Мнениеот dh--zone » Чет Фев 21, 2008 2:24 pm

bikezilla написа:В отпуска значи... да пишем ли в дневника на тепето незивинено отъствие, или ще дойдеш да караме ;)

в полша съм сега за съжаление, тука вали от 2 месеца:) - в неделя имаме малко локално състезание, ама на тепето с голямо удоволствие бих покарал:))
dh--zone

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд