did написа::D искам си Накатаааааа!
Не знаеш кфо искаш. Щи земе здравето.
Мда, сигурно вали ...
did написа::D искам си Накатаааааа!
Вилката написа: натоварваща спирачките на максимум
zero knowledge написа:Мда, сигурно вали ...
Вилката написа:bikerider написа:@Вилката: дефинирай моля "сериозно спускане" с точни и ясни понятия.
Бърза загуба на височина натоварваща спирачките на максимум (да речем). Другото го поописах вече...
bikerider написа:Вилката написа:bikerider написа:@Вилката: дефинирай моля "сериозно спускане" с точни и ясни понятия.
Бърза загуба на височина натоварваща спирачките на максимум (да речем). Другото го поописах вече...
Опиши терена и дефинирай "бърза".
Вилката написа:bikerider написа:Вилката написа:bikerider написа:@Вилката: дефинирай моля "сериозно спускане" с точни и ясни понятия.
Опиши терена и дефинирай "бърза".
Ей, като в полицейскот управление съм![]()
Теренът - примерно част от писта "Томба" над Банско, скипът, 4-5 км асфалт. Наклоните варират м-у 60 и 10 %, скоковете са до 30 см височина.
Бързо - до 70 км/ч на асфалт, над 50 на места по скипътя. Загуба на височина - 950 м за около 25 минути
CECO написа:метър - "Единицата за дължина е дължината на пътя, изминат от светлината във вакуум за интервал от време 1/299792458 от секундата "
CECO написа:did - Айде идвай си вече, че ни домъчня![]()
Вилката написа:Ей, като в полицейскот управление съм
did написа:CECO написа:...изминат от светлината във вакуум за...
сега остава да се уточни какво е "вакуум", защо е "светлина" и кой е наврял тая светлина във вакуума....
bikerider написа:Вилката написа:Ей, като в полицейскот управление съм
Я документите моля...:rofl:
Ясно - разбрах. АМ стила е летене с 50-70км/ч по равен терен с наклон и голяма скорост. Само дето това не е яко спускане
bikerider написа:Така е, спускането по хасфалт е яка работа...
bikerider написа:Аз така и не разбрах какво е точно АМ стил...
ACID BURN написа:...Миналия сезон изкарах един от яките си сезони, щото правих точно това, което дид каза планинско колоездене, ама в непознати район и беше мн добро.
Silvestroff Gabrovo написа:Нека се кефим,нека си живеем и да си практикуваме така наречения АМ, със желание.
bikerider написа:Моля, не се поддавайте на провокациите на did, Alpina и сие. Физиката няма нищо общо с тази чисто класификационна проблематика.
Лично за мен има колелата се делят според предназначението им, т.е. според терена. Най-елементарно обобщено (пак според мен), терена има три характеристики - наклон, пресеченост и проходимост. Проходимостта (тип настилка, сцепление, съпротивление) я изключвам, щото касае всички стилове.
Та според наклона - uphill, downhill
Според пресечеността (големина на амортисьорите) - XC, enduro/trail, FRDH. В тоя ред на мисли FR се явява каране през необлагороден терен - например надолу по дерето, както и преодоляване на особено трудни или големи препятствия надолу.
Та по тая класификация веднага изключвам FRDH+uphill. Също и FRDH+downhill. Нито едно от двете не може да бъде наречено AM.
Значи:
1. AM = XC*(uphill+downhill). Има доста такива хора - яко нагоре и после лежерно и внимателно надолу.
2. Да, ама от друга страна AM = enduro*(uphill+downhill). По-умерено катерене, но по-дълготрайно каране надалеч и по-агресивно спускане - т.е. по възможност не возене по равен асфалт, но и това се счита, има и такива хора
3. Да, ама AM = FR*(uphill+downhill). По-бавно катерене/придвижване и ръчка надолу през камъни, скали, дропове, и.т.н.
Понеже при всички типове според пресечеността АМ би могло да важи като название, всъщност АМ = R*(uphill+downhill), където R e произволна пресеченост на терена. T.e. АМ всъщност е uphill+downhill. Което значи всички поне известни на мен стилове планинско колоездене. Което значи, че АМ=MTB. Което значи, че макар и обхващащ цялото MTB, все пак стил AM има....
Ясно. Значи вече като ме питат "Какво спортуваш", ще казвам "ол-маунтин байкър". По-вървежно е:rofl::rofl:
Silvestroff Gabrovo написа:Нека се кефим,нека си живеем и да си практикуваме така наречения АМ, със желание.
Оле. Да живее новия стил

:rofl::rofl::rofl::rofl:Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта