Проблем при настройка на скорости

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем при настройка на скорости

Мнениеот lancerpor » Вто Фев 26, 2008 4:21 pm

Реших да си сменя оригиналните машинки на скоростите с комбинирани (скорости + лостче за спирачка). Извадих си жилото от старта машинка и го прекарах през новата и си го свързах отзаде с машинката (дерейльор май му се казваше :D ) и като излязох да ги тествам, :dunno: цък няма никой ни на горе ни на долу. Усетих че жилото е по-хлабаво от обикновенно и дрънах с клещи жилото в долния край (край дерейльора) и се опъна както си беше и преди. И от 5-ти венец се качи на 2-ри и не мърда от там. Правих някакви опити да отпускам и опъвам жилото ама неуспях да променя положението. Кажете какво да правя. Дерейльора си е оригинален ако това има значение и съм със 6 венеца отзаде а комбинираните машинки са за 7 скорости :dunno:
Аватар
lancerpor

Рейтинг: 1200

Re: Проблем при настройка на скорости

Мнениеот did » Вто Фев 26, 2008 4:25 pm

lancerpor написа: дрънах с клещи жилото в долния край (край дерейльора) и се опъна както си беше и преди.

пробвай малко по-прецизни начини на настройка.

абе хора, к'во става днес - във втора тема се говори за зъбчати блокове шестица. 2008 година ли е и това форум за МТБ ли е, или аз се бъркам нещо с календара и с браузъра?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот TeDo_BaPHa » Вто Фев 26, 2008 4:30 pm

Всичко става с финна настройка и регулиране, с клещи и чук няма да постигнеш нищо друго освен да си вазбиеш чарковете по колелото, ако искаш и аз съм от Варна ще видим как мога да ти помогна, я кажи къде живееш? ;)

Едит1

Добре, отиди при Нико, той ще ти помогне със сигурност, по-добре ако искаш няма да ти струва много пари му кажи да ти го регулира, като гледаш какво прави и се стремиш да запомниш, така, че за в бъдеще да можеш сам да се справяш с подобни проблеми ;)

едит2
did кой ти цъка минусчета гледам от 1-2 дена :(

едит3
да се надяваме, че ще ги прочетеш ;)
Последна промяна TeDo_BaPHa на Вто Фев 26, 2008 4:41 pm, променена общо 3 пъти
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот lancerpor » Вто Фев 26, 2008 4:34 pm

Аз съм от Кайсиева градина, обаче утре ще ходя при Нико в магазина да ми сменя среното движение и викам да не го занимвам излишно да се пробвам сам да си ги сменя ама стана батака :D Както и да е сега ще пробвам финна настойка ;)
Аватар
lancerpor

Мнениеот Antares » Вто Фев 26, 2008 4:36 pm

Разгледай тази статия.
Този раздел също може да съдържа полезна информация по други проблеми, които те сърбят ръцете да разрешиш с чук и клещи...

did, бюджетните окомплектовки все още съдържат задни касети. Аз също си пазя една такава, която мисля да сложа на стария твърдак, когато се стигне до реставрирането му :)

Редакция: did, не може толкова бързо да си изчел и отговорил! 16:36 - 16:36...
did написа:@Antares: Наистина ли си вярваш, че ще го накараш да рови и чете?
Надявам се да го накарам да прочете поне тази статия...
Последна промяна Antares на Вто Фев 26, 2008 4:41 pm, променена общо 1 път
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот did » Вто Фев 26, 2008 4:36 pm

lancerpor написа:Както и да е сега ще пробвам финна настойка ;)

ще ти трябват по-финни клещи, да знаеш! ако нямаш подходящи инструменти, може и с на майка ти пинцетите за скубане на вежди.

@Antares: Наистина ли си вярваш, че ще го накараш да рови и чете?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот lancerpor » Вто Фев 26, 2008 4:40 pm

Antares написа:Разгледай тази статия.
Този раздел също може да съдържа полезна информация по други проблеми, които те сърбят ръцете да разрешиш с чук и клещи...

did, бюджетните окомплектовки все още съдържат задни касети. Аз също си пазя една такава, която мисля да сложа на стария твърдак, когато се стигне до реставрирането му :)

:bowdown: мерси много ей това ми трябваше ;)
Аватар
lancerpor

Мнениеот did » Вто Фев 26, 2008 4:46 pm

lancerpor написа: мерси много ей това ми трябваше ;)

следващият път, вместо да търсиш в google или да ровиш из сайта, направо пиши един ПМ на Antares, той знае наизуст всички линкове.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Antares » Вто Фев 26, 2008 4:53 pm

'Зе минуса за т'ва изказване!

Пепел ти на езика - хората се връзват!
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот lancerpor » Вто Фев 26, 2008 6:12 pm

тъкмо се върнах от тест драйв и искам да благодаря отново на Antares за помоща. След като прочетох статията за настройките, работата после ми отне точно 5 минутки :) в началото като тествах се качваха много добре скоростите но при свалянето имах проблем. Оказа се че самата машинка не искаше да връща жилото до край но лепнах малко грес и заспа ;)
Аватар
lancerpor

Мнениеот did » Вто Фев 26, 2008 6:17 pm

:usclap:

браво!

и от мен да запомниш:

Изображение

работи сто пъти по-добре от

Изображение
Q. b. f. f. f. s.
Аватар