Прекрасната ни държава ?!?!

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот Alpina » Пон Фев 25, 2008 1:13 pm

Виж, едно е закона, друго е реалноста, защото докато на линейките не им поникнат крила - не може да очакваш много от тях ако искаш изобщо да стигнат до теб, без да им се налага самите те да викат такава за себе си. ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот axelmax » Пон Фев 25, 2008 2:33 pm

за мен тая тема е изчерпена с постовете на Sharky™,PtD и Sve3,и съм напълно съгласен с тях по отношение за децата с колела

а за диспечарите в бърза помощ,не ми се говори,те са ми последни в списъка ако ми се случи нещо
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Alien » Вто Фев 26, 2008 12:07 am

Селска история.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bobiracing059 » Вто Фев 26, 2008 2:15 pm

Alien написа:Селска история.

А аз си мислех,че само в Плевен е селяния :dunno:
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Фев 26, 2008 3:36 pm

Тз.....
като изклюичм празниците, когато повечето "Софиянци" отиват по родния край
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Demo 9 » Вто Фев 26, 2008 9:43 pm

Sve3.. бате не е само до екипировката и спирачките... ЩО аз със спирачки за 800 лв + екипировка за още толко не летя на слалом между майките с количките надолу по Монцата.... мислене му е майката.
:idea:
Изображение
Аватар
Demo 9

Рейтинг: 1986

Мнениеот Antares » Сря Фев 27, 2008 12:23 am

Не можеш да очакваш трезви размисли от дестинагодишно хлапе...
На неговата възраст с подобно колело съм се пускал по надлеза над Асеновградско Шосе... Само че имаше кой да ми обясни по недвусмислен начин, че това никак не е добра идея (да не коментирам методите за обяснение :))
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Sve3 » Сря Фев 27, 2008 9:16 am

Demo 9 написа:Sve3.. бате не е само до екипировката и спирачките... ЩО аз със спирачки за 800 лв + екипировка за още толко не летя на слалом между майките с количките надолу по Монцата.... мислене му е майката.
:idea:

1: Защото не ти е интересно вече да гледаш реакции на паникьосани майки?!
2: Писнало ти е от истерични писъци с неясна цел?
3: Вече си голямо момче и трябва да се кара бавно...именно за да се види екипировката и колелото на обща стойност - бели и черни дробове, москвич 16так и далак + бъбреци! ;)

:deal:

...все още жокерът "Смяна на въпроса" не е ползван... :banana: :banana: :banana:

@Antares : Относно методът, с който а те убедили...случайно да се състоеше в : Бой, бой, бой с кормилото на колелото и отново бой...и всичко това с възпитателна цел разбира се... :agree: :popcorn:
Аватар
Sve3

Рейтинг: 1251

Мнениеот did » Сря Фев 27, 2008 11:06 am

Sve3 написа:@Antares : Относно методът, с който а те убедили...случайно да се състоеше в : Бой, бой, бой с кормилото на колелото и отново бой...и всичко това с възпитателна цел разбира се... :agree: :popcorn:

Може и да не е с кормило.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот airborneone » Сря Фев 27, 2008 11:26 am

HepBeH_XaMcTep написа:Тз.....
като изклюичм празниците, когато повечето "Софиянци" отиват по родния край

То това се отнася повече към отношението и поведението , отколкото към родното място.
Имам познати софиянци които са повчко от селяни,
имам познати почти не излизали от село, за които мога да кажа че са много възпитани хора.

п.п.
дискусията що я насочваме към децата и майките?
птд е прав, и ние като малки сме ги правили тия неща, са верно че като погледна някои хора (и тоя в огледалото :D ) се питам защо, аджеба не е имало каски, ама пах сме оцелели.

Antares написа: (да не коментирам методите за обяснение :))

типичен пример за вредата от боя? ;)

п.п.2
Като бях на 10, въпреки всичките неща дето сме ги правили,
спокойно мога да кажа , че си премислях действията.
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот jivkonik » Сря Фев 27, 2008 3:24 pm

Това с носенето на каски - не нужно ЗАКОН да го задължава!
Все по-често виждам в парковете малки деца с колелата им с помощни колеца, но екипирани с разни детски каски, наколенки, налакътници - ЕВАЛА на такива родители, така се възпитава дете!
Утре като порасне и стъпи с голямото си вече колело на пътя ще си носи каската, не е нужно някой да му я навира в ръцете по задължение... Ако разбира се не се събре преди това с НДК Рейсинг Тийм, Shady или други подобни същества и те не му покажат, че да кара с каска НЕ Е КУУУЛ, требе да е само с шапчица и размааани гащи та да е "Фиешън отсекъде"!!!

Пребиванията в парковете и в частност на това място ще продължат, цялата отговорност за превенцията на такива случки е в ръцете на родителите!

Бърза Помощ и другите институции НЕ МОГАТ да възпитават децата им!!! :nono:
Аватар
jivkonik

Мнениеот PtD » Сря Фев 27, 2008 4:49 pm

jivkonik написа:Все по-често виждам в парковете малки деца с колелата им с помощни колеца, но екипирани с разни детски каски, наколенки, налакътници - ЕВАЛА на такива родители, така се възпитава дете!

Аха. Чудя се как не са ги увили и в някое дюшече...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Чет Фев 28, 2008 12:07 am

PtD написа:Аха. Чудя се как не са ги увили и в някое дюшече...

Ще разбереш... :)

По темата - защо по дяволите се тюхкате против естествения подбор? Който не му стига мозъка да се пази сам, никой не може да го опази...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот HellBurn » Чет Фев 28, 2008 12:32 am

Между другото видях само един пост, в който така да се каже бяха обвинени родителите. Като се замисля, ако майката, или бащата са си гледали детето, шанса детето да се пребие е минимален. Факта че след като детето се е пребило, рукнала му е кръвта от главата, главата вече се е подула и майка му не е дошла..... За мен най-напред в случея са виновни родителите или там с когото е било детето в парка.
₣®ËÉŘĭĐę
Аватар
HellBurn

Рейтинг: 1141

Мнениеот MIRO A » Чет Фев 28, 2008 8:14 am

HellBurn написа:Между другото видях само един пост, в който така да се каже бяха обвинени родителите. Като се замисля, ако майката, или бащата са си гледали детето, шанса детето да се пребие е минимален. Факта че след като детето се е пребило, рукнала му е кръвта от главата, главата вече се е подула и майка му не е дошла..... За мен най-напред в случея са виновни родителите или там с когото е било детето в парка.

Абе човек, ако разсъждаваш така нали се сещаш, че децата масово ще остават без глави. Ти си този, който трябва да прецени ситуацията! Ае да не ставаме като шофьорите, защото колелата лесно ще се забранят ПРИМЕРНО! Заобикаляйте който както искате, но без да го удряте. Не секи може да се пази.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот Antares » Чет Фев 28, 2008 8:30 am

Относно боя с кормило... фантазиите ти ме плашат... или не са фантазии? През целия ми живот баща ми не ме е докоснал с пръст, а определено му имам респекта. Така че не е това разковничето. Нито пък майка ми ме е била заради тази постъпка. Просто между звеното родители и дете, в моя случай имаше една магия, едно вълшебство наречено комуникация. Да, можех (и все още мога) да споделя всичко с тях, те съумяваха в повечето случаи да ме разберат и на разбираем за детето (мен) език да ми обяснят някоя и друга истина... Доста трошене на глави ми е спестило това...
Една приятелка за кратко работи като детегледачка и разказваше, че майката изпадала в искрен ужас, когато й се налагало да остане сама със СОБСТВЕНОТО СИ дете.

Ти ще му сложиш каска на 'лапето, наколенки, детска броня, ще го увиеш в прототипната надуваема възглавница и... ще се получи като ефекта с пушенето - колкото повече се забранява - толкова по-привлекателно става. Ще поотрасне и ще реши напук на силово налаганите му протектори да се пуска по монцата свободно, без всичките тия задушаващи го гадости...

П.П. Относно пушенето ще дам още един пример, отново с моите родители (в това отношение определено съм бил късметлия):
Когато за пръв път поисках цигара от майка ми (бях на 9-10 години), тя първоначално се стъписа, но баща ми със загадъчна усмивка я убеди да ми даде. Когато си дръпнах за първи път ми стана толкова гадно, че ми държа влага до... 2004-та година, когато ги пропуших от любопитство...
да чукам на дърво - три месеца без цигари вече :)
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот PtD » Чет Фев 28, 2008 9:44 am

Тези, които обвиняват родителите, определено надценяват ефекта от възпитанието :)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот HellBurn » Чет Фев 28, 2008 11:23 am

MIRO A написа:
HellBurn написа:Между другото видях само един пост, в който така да се каже бяха обвинени родителите. Като се замисля, ако майката, или бащата са си гледали детето, шанса детето да се пребие е минимален. Факта че след като детето се е пребило, рукнала му е кръвта от главата, главата вече се е подула и майка му не е дошла..... За мен най-напред в случея са виновни родителите или там с когото е било детето в парка.

Абе човек, ако разсъждаваш така нали се сещаш, че децата масово ще остават без глави. Ти си този, който трябва да прецени ситуацията! Ае да не ставаме като шофьорите, защото колелата лесно ще се забранят ПРИМЕРНО! Заобикаляйте който както искате, но без да го удряте. Не секи може да се пази.

И значи искаш да ми кажеш, че е нормално майка му или баща му да не го видят толкова време.
Не може да очакваш едно малко дете да прецени какво ще стане. На него му е кеф да развива скорост. От прочетеното до тук разбрах, че детето не е нещо от сорта на 15 16 години. Миналото лято седяхме на монцата с приятели, и 3 момчета на около 16 години се светкаха много здраво надолу. Като тръгнат от бариерата горе, въртят като откачени без никаква протекция по себеси, със вибрейкове и колелата май бяха лидери и кросове, или нещо от сорта, и едвам спираха при стълбите долу. Я сега ми кажи какво ще очакваш от едно малко дете.
₣®ËÉŘĭĐę
Аватар
HellBurn

Рейтинг: 1141

Мнениеот bikerider » Чет Фев 28, 2008 12:53 pm

Децата не са глупави! Ама изобщо. Тия обобщения са изсмукани от едно място дето слънце не грее.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Re: Прекрасната ни държава ?!?!

Мнениеот cvb » Съб Мар 01, 2008 8:02 am

RAM-FR написа:Днес след обяд в южния парк някакво момченце си се кефи. Спуска си се по монцата 1,2,3-5-7 пъти на 8 мия започва да му играе цялото колело но го задържа, качва се отнова засилва се още повече, но уви този път нямаше късмет пада.... всички седят гледат отивам при него главата му сцепена .... тече кръв.. момчето стресирано тъгва да става и да ходи при майка си .... спрях го легна поседя главата му започна да се подува и да тече още повече кръв. А през това време протича разговори между Sve3 и бърза помощ
-Добър ден, едно момче падна в Южния парк и си сцепи главата изпратете линейка
Бърза помощ:Емиии това е парк не можем да изпратим линейка (трес телефона)
В същото време nikudini звъни на 112 там се започва "къде точно ", "а на колко години е момето ", " а как се казва" и още 1 куп подобни въпроси ... през това време от някъде се появи някакъв невро хихург или някакъв такъв хирург взе детето и го заведе към майка му. В каква държава живеем ?!?!?!
звънш на полицята бе....пожарна...
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Re: Прекрасната ни държава ?!?!

Мнениеот nikudini » Съб Мар 01, 2008 9:27 am

cvb написа:
RAM-FR написа:Днес след обяд в южния парк някакво момченце си се кефи. Спуска си се по монцата 1,2,3-5-7 пъти на 8 мия започва да му играе цялото колело но го задържа, качва се отнова засилва се още повече, но уви този път нямаше късмет пада.... всички седят гледат отивам при него главата му сцепена .... тече кръв.. момчето стресирано тъгва да става и да ходи при майка си .... спрях го легна поседя главата му започна да се подува и да тече още повече кръв. А през това време протича разговори между Sve3 и бърза помощ
-Добър ден, едно момче падна в Южния парк и си сцепи главата изпратете линейка
Бърза помощ:Емиии това е парк не можем да изпратим линейка (трес телефона)
В същото време nikudini звъни на 112 там се започва "къде точно ", "а на колко години е момето ", " а как се казва" и още 1 куп подобни въпроси ... през това време от някъде се появи някакъв невро хихург или някакъв такъв хирург взе детето и го заведе към майка му. В каква държава живеем ?!?!?!
звънш на полицята бе....пожарна...

Аз до колкото помня 112 е и за линейка и за пожарна и за полиция.
Аватар
nikudini

Рейтинг: 1629

Предишна

Назад към Други