Повече не купувам лепенки Weldtite

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Повече не купувам лепенки Weldtite

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Чет Фев 28, 2008 3:12 pm

Онзи ден бях с колелото из града и както се бях засилил реших да изкача едни стълби на ход. Уви, "пуф" и снейкбайт! Още на първото стъпало задната гума се спука и докато се спрях на площадката над стълбите гумата се беше накълцала на още 4-5 места - предполагам по едно на стъпало :bawling:

Последва епическо бутане към дома, минавайки покрай Тандем се оказа че нямали вътрешни 26x1.5, така че купих една кутийка Weldtite лепенки.

След като залепих всички пробойни напомпах гумата до 4 атм (на помпичката има манометърче) и я окачих обратно на колелото. След тези неволи реших да се освежа с един душ. И както си бях в банята откъм коридора дето беше колелото се чу едно могъщо "буффф" и кратко изсъскване. :bigeyes:

Викам си, брей, що стана? Размонтирах отново гумата и що да видя - едната от лепенките се беше разкъсала точно над мястото, което тя трябваше да залепи. Очевидно не е издържала на налягането, а това не бива да става. Изводът: повече няма да си купувам лепенки Weldtite!

Добре, че това стана докато не съм навън. В гората или сред полето ще е доста гадно да разбереш, че си с некачествени лепенки :(!:

Изображение
Цъфналата лепенка

Изображение
Злополучните лепенки на Weldtite
Кротко планинско колоездене :: Изображение
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Рейтинг: 2000

Мнениеот kpax » Чет Фев 28, 2008 3:26 pm

Аз лично не бих се пробвал да лепя snakebite, особено пък при налягане над 3 атм.
Аватар
kpax

Рейтинг: 1655

Мнениеот TeDo_BaPHa » Чет Фев 28, 2008 3:53 pm

Aми аз преди си купувах някакви, които представляваха 2 квадратчета 10х10, отдолу нали оранйежо, отгоре черното за здравина, и с лепило Zefal, съм лепил пръскана гума, "пукнатината"беше дълга 1-1.2-3 см. Изрязох си подходящата големина лепенка, отвсякъде да оставаше по 1 см от "пробойната", сложих лепило, изчаках 10 секунди, сложих, опитах да дръпна и :bigeyes: лепенката все едно 1 час е стояла, в последствие тази лепенка не ми е правила проблеми, дори още карам с нея вътрешна гума, има 13-15 лепенки, и нито 1 от тях не е изпуснала, съдя по това, че гумаа беше зазимена за 3 месеца, и още е корава като камък ;).
И какъв е извода:
Хубави лепени+хубаво лепило+хубаво залепяне=Безпроблемно каране ;)

Честно казано всяко едно лепило което съм използвал, не ми е създавало проблеми, одвен един път някакво черно, което нито имаше мирис, нито лепнеше ;).
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Re: Повече не купувам лепенки Weldtite

Мнениеот bikerider » Чет Фев 28, 2008 4:03 pm

vladimir.dzhuvinov написа:Очевидно не е издържала на налягането, а това не бива да става. Изводът: повече няма да си купувам лепенки Weldtite!

Правилния извод е, че някой не умее да лепи лепенки Weldtite.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот outfaced » Чет Фев 28, 2008 4:20 pm

и мен тия с оранжевкия пласт ми харесват
това оранжевото не е точно гума, а някаква еластична пластмаса, която се разтваря частично от лепилото и уплътнява и залепва по добре отколкото ако лепиш само гума с гума и посредата лепило някво

Правилния извод е, че някой не умее да лепи лепенки Weldtite.

или че производителя не е помислил, как да си направи продукта дуракоустойчив и интуитивен за употреба :nono:
Аватар
outfaced

Мнениеот bikerider » Чет Фев 28, 2008 4:26 pm

RTFM.

Edit: Аре пак старата песен на нов глас. Производителя некадърен. А какво стана с потребителската култура. Инж. Джувинов уж кадърен човек, грамотен и пак прескача каналния ред и бърза със заключенията.

Нещо рекламация на търговеца да направим ли, що ли. Аз ако бях убеден, че проблема е в лепенките така щях да направя.

реших да изкача едни стълби на ход.

След такова изказване ми е трудно да повярвам в лошото качество на лепенките Wedltite.
Аватар
bikerider

Мнениеот botroid » Чет Фев 28, 2008 4:58 pm

Аз пък се чудя как с 4 атм. гумата ще получи "змийско ухапване" още на първото стъпало! :)
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот тучо чучо » Чет Фев 28, 2008 5:07 pm

botroid написа:Аз пък се чудя как с 4 атм. гумата ще получи "змийско ухапване" още на първото стъпало! :)

Въпрос на некадърност!

@vladimir.dzhuvinov: А външната гума здрава ли е? Защото обикновено така става - ако има дупка, от високото налягане се образува балонче и лепенката не издържа.
Аватар
тучо чучо

Мнениеот TeDo_BaPHa » Чет Фев 28, 2008 5:15 pm

1-во не се знае колко са били напомпани при изкачването
2-ро лепенката е изгърмяла У ТЯХ, или се бъркам ;)?
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот ilinkolov » Чет Фев 28, 2008 5:37 pm

Абе тия от Weldtite кой им е казал че могат да правят лепенки! :dunno:
от всичко по нещо и от нищо достатъчно
Аватар
ilinkolov

Рейтинг: 1251

Re: Повече не купувам лепенки Weldtite

Мнениеот van4o » Чет Фев 28, 2008 5:42 pm

vladimir.dzhuvinov написа:Онзи ден бях с колелото из града и както се бях засилил реших да изкача едни стълби на ход. Още на първото стъпало задната гума се спука Изводът: повече няма да си купувам лепенки Weldtite!

По-важния извод е , че трябва да се научиш да правиш olie , или вече никога да не се опитваш да се качваш така джалатската .......
Аватар
van4o

Рейтинг: 1955

Мнениеот outfaced » Чет Фев 28, 2008 5:59 pm

Аре пак старата песен на нов глас. Производителя некадърен.

аз да си се оплача на общо основание :D ... понеже мен ми скъсват д-то да се съобразявам с това, че продуктите които произвеждам трябва да могат да се ползват и от възможно най гоелмия дебил и при това да му служат и да не са опасни за сямия него.
И понеже ми се налага да мисля за какво ли не по цял ден, особенно ме радва, когато някой друг е помислил вместо мен и нещата просто стават.

Иначе за рекламация за едни лепенки :dunno: ... не си струва. Просто следващия път си взимаш други. На пазара е пълно с неща които откровенно не стават ... и да се оплакваш и да не се оплакваш, всичко от хора се прави и продава. Толкова могат, толкова искат. Хубаво е само да споменеш на продавача, просто да знае и той ако си държи на реномето, да не зарежда кофти неща.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот bikerider » Чет Фев 28, 2008 6:03 pm

outfaced написа:понеже мен ми скъсват д-то да се съобразявам с това, че продуктите които произвеждам трябва да могат да се ползват и от възможно най гоелмия дебил и при това да му служат и да не са опасни за сямия него.

А скъсват ли ти д-то да ги направиш такива продуктите, че да си вършат работата при неправилна употреба? ;)

Разбирам да говорим за някоя гаражна фирма без утвърдена практика, но Weldtite е все пак производител от глобално ниво и някакси не вярвам, че продуктите им не са минали през QA.

Неведнъж ми се е случвал същия инцидент с всякакви лепенки. Причината? Бързане и неизчакване на лепилото/лепенката да стегне/залепи добре.
Аватар
bikerider

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Чет Фев 28, 2008 6:14 pm

Предисторията - това точно как е спукана гумата - чудя се това какво значение има за здравината на лепенките :popcorn:

Но ще си кажа, въпросните стълби съм ги минавал и преди, но точно преди злополучния снейк байт бях на бирена почерпка и изглежда преценката за скоростта и уменията ми за каране (за каквито всъщност тук не претендирам) са ми били замъглени от алкохолни пари в слънчевия и топъл ден :beer:

Имаше и няколко закачливи коментара относно това дали съм чел подробно инструкциите и дали продуктът е достатъчно дуракоустойчив. На тях няма да отговоря, тъй като техните автори изглежда вече си бяха изготвили предварителен отговор :popcorn:

Но ще допълня: към продукта нямаше никакво обяснение на български как се използва той! А нямаше ли някъде изискване продукти продавани в България да имат поне едно стикерче с обяснение на български? :popcorn:

Колкото до въпроса за външната гума - тя е достатъчно здрава и е разчетена за налягане от 3 до 5.5 атм. :D
Кротко планинско колоездене :: Изображение
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот outfaced » Чет Фев 28, 2008 6:32 pm

А скъсват ли ти д-то да ги направиш такива продуктите, че да си вършат работата при неправилна употреба?

зора е да се направят така, че никой и да не му мине през ума, да ги използва по някъв неправилен начин :)

ама то хората са творчески личности ... все ще се намери някой да те изненада с нещо ... :D

иначе по темата - не ме съмнява че адаша знае как да лепи лепенки
До колкото се вижда на снимката, лепенката е сцепена псредата. Т.е. не става дума за кофти залепване, а май по скоро за дефект. :dunno: Случва се и на най добрите. Уви, все по често.

Ама то па е баси темата дет стана за една лепенка .... те хората за илядо лева вилки не им работят, ние за 20 стинки лепенка на въпрос го правим :D
Аватар
outfaced

Мнениеот axelmax » Чет Фев 28, 2008 7:07 pm

каква е тая тема,бре?
ако искаш купувай ,аз пък ще ги изкупя всичките :beer:

да си вадиш извода от една дефектирала лепенка е .....ст.....ранн....о..

с какви боклуци съм лепил гумите си ,и издържаха 4 атмосфери ,та дори карах с две гуми всяка с над 15 лепенки(идиотско,ама факт)и не бутах;)

айде и не се глези
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот bikerider » Чет Фев 28, 2008 7:25 pm

outfaced написа:До колкото се вижда на снимката, лепенката е сцепена псредата. Т.е. не става дума за кофти залепване

Би ли обяснил кое те води до такъв извод? Ако по една снимка си способен да разпознаеш дефектна лепенка би трябвало да работиш за някой голям производител :)
Аз имам и други теории - например незалепена като хората по средата лепенка (може би в следствие на употреба на алкохол и слънце). Докажи ми, че греша :)

outfaced написа:Ама то па е баси темата дет стана за една лепенка .... те хората за илядо лева вилки не им работят, ние за 20 стинки лепенка на въпрос го правим :D

Не съм видял инж. Джувинов да се оплаква от 20-те стотинки разход - недоволен е от липсата на инструкции и ако е така, значи има право. Все пак лепенките са сложна материя и трябва да има инструкция за употреба на български - такъв е закона.
Само дето все не успявам да видя връзката между липсата на инструкция на български и предполагаемата калпавост на лепенките на Weldtite.

outfaced написа:Ама то па е баси темата дет стана за една лепенка... Случва се и на най добрите. Уви, все по често.

Да и аз се чудя на коментари и изводи като тези. Чудно ми е защо идват само от Пловдив. Сигурно е случайно съвпадение :idea:
Аватар
bikerider

Мнениеот Antares » Чет Фев 28, 2008 7:41 pm

Айде много моля - спестете си коментарите за Пловдив. Не търсете проблема там, където такъв няма.
Независимо, дали са лепенки или моторна резачка - според законодателството на България, за да се продава продукта - трябва да има опътване на български! Не всеки е задължен да знае как работи всяко нещо - bikerider, тук просто се заяждаш, не ти подхожда.
Да, съгласен съм, че е неправилно от гледна точка на статистиката от един ескперимент да се вади извод, но и не съм съгласен, че трябва да се стига до обиди, били те и индиректни. Оставете това на тоягата...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bikerider » Чет Фев 28, 2008 7:44 pm

Както казах, сигурно е случайно съвпадение. Има и още случайни съвпадения, но тях си ги запазвам за мен.

Edit: Който и да е бил, благодаря за минуса :)

Edit2:
@Antares: Изобщо не се заяждам с никого. Коментирам поредната тема-изцепка, както и коментирам последвалите смешни опити да се замаже гафа с твърдението, че лепенките на Weldtite били калпави щото нямало ръководство на български. Пловдив си е Пловдив и е прекрасен град с много прекрасни хора в него. И кафенета, и магазини, и заводи си има и всичко.
Последна промяна bikerider на Чет Фев 28, 2008 7:54 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот bobeca » Чет Фев 28, 2008 7:50 pm

Може да не си сложил добре/достатъчно лепило по средата!Случвало ми се е да не сложа достатъчно лепило по средата и още при помпането да гръмне!Виж при цепката дали лепенката се е хваната с гумата!
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот bikerider » Чет Фев 28, 2008 7:56 pm

bobeca написа:Може да не си сложил добре/достатъчно лепило по средата!

Ето малко здрава логика :agree:

Случвало ми се е и с излишно лепило, събрало се в средата на лепенката, защото мажа по спирала.
Аватар
bikerider

Мнениеот ddevil » Чет Фев 28, 2008 7:58 pm

@bikerider - Сега пък благодари за плюса :D

Иначе по темата - като цяло лепенето на лепенка(докато бях с вътр. гуми) протичаше по следният начин - вземам най-нормални лепенки от магазин и съвсем обикновено лепило за лепенки от веломагазин. Намирам дупката на гумата, с не много едра шкурка се минава мястото, като преди това е и почистено що горе добре от мръсотията. Нанасям един слой лепило -> изчаквам да изсъхне малко за 3-4 мин -> след това втори слой, като чак тогава слагам и лепенката отгоре. След това между две плоски равнини притискам лепенката за гумата колкото мога повече, без това да доведе до прищипване и нова дупка, разбира се :D При възможност и търпение след има няма 10-на мин. "стискане" лепенката е достатъчно залепната в почти всички случаи. След това преди да я монтирам си слагам достатъчно количество талк(може да се намери в аптеките) на мястото, където е лепенката, а и по останалата част от гумата. Помага страшно много срещу прищипвания! Досега прецакана лепенка съм нямал, а нито съм ползвал маркови лепенки, нито лепило.
Това е моят начин, не казвам, че правиш грешка, но съдейки по фактите досега проблеми с лепенки съм нямал :)
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Мнениеот Alpina » Чет Фев 28, 2008 8:01 pm

@kpax
Аз съм лепил snakebite със най-обикновенните лепенки, сещате се кои...
Та виждам, че ми е останала само една за щастие от най-големите - процедурата мина успещно и даже заради факта, че гумата има вече 3-то лепене исках просто да издържи докато се прибера - по-малко от километър. Хубаво ама не се сещам да погледна и от другата страна - оказа се естествено, че и там има за лепене, ама какво да правя - не ми се бута в тази жега и не съм на мого подходящо за целта място - "Надлез Надежда" обадих се на бтар ми да докара баничарката - бил заминал някъде с нея.
:dunno: Нали не ми пукаше - с мъка отлепих от току що залепената пеленка една част и с пръсти я разкъсах, че нямах и ножче под ръка... използвах я отново, като пак не чаках даже и 4 мин ами си сглобих всичко. Не знам дали ми е правилна логиката, ама надух гумата колкото можах с цел да са по-прилепнали към външната и да не се разлепят...
От тогава 400км на около 3 атмосфери, даже 3.5
Така че snakebite си се лепи та...

Знам че е било глупава постъпка от моя страна, да отлепям лепенката и пак да я слагам, ама ко да се прави :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Ozzie » Чет Фев 28, 2008 8:03 pm

Ебаси драмите (ще извинявате за вулгарния език) заради една лепенка!
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Фев 28, 2008 8:18 pm

Ozzie написа:Ебаси драмите (ще извинявате за вулгарния език) заради една лепенка!

Мда!
Не веднъж ми се е случвало да правя/видя Snakebite вурху лепенка!
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот outfaced » Чет Фев 28, 2008 8:19 pm

Коментирам поредната тема-изцепка

:offtopic: адаша си сподели просто неговото виждане по въпроса ... мисля всеки има право на такова.
Ако тябва да сме точни, съм чувал значително по крайни и отчайващо смешни аргументи при купуването или некупуването на доста по серизони неща от една лепенка.

Ти си тоя дет взима нещата на сериозно ... останалите само си чешем езиците (то извинявай в една тема за лепенки в общ форум какво повече търсиш ... ). Та айде по спокойно.

и пак
:offtopic:
Тия минуси на някой хора вече ви станаха вече параноя ... бе нямате ли си истински проблеми се чудя :dunno:
айде, цъкайте на воля ... :crazy:

едит: мерси :rofl: :D ...
Аватар
outfaced

Мнениеот bikerider » Чет Фев 28, 2008 9:17 pm

Забавляват се хората, не им обръщай внимание :)

За темата си прав - несериозна е и не бива да се взима насериозно. А в Weldtite сигурно вече плачат от отчаяние... :)

@ddevil: мерси :):agree:
@Ozzie: :thumb:
Аватар
bikerider

Мнениеот hlebarka » Чет Фев 28, 2008 9:43 pm

Ozzie написа:Ебаси драмите (ще извинявате за вулгарния език) заради една лепенка!

:boring:

vladimir.dzhuvinov написа:
В гората или сред полето ще е доста гадно да разбереш, че си с некачествени лепенки

В такъв случай, най-добре не карай с лепени гуми в гората. Според мен или лепенката е била некачествeна, или си я залепил некадърно. :dunno:
Аватар
hlebarka

Мнениеот Ozzie » Чет Фев 28, 2008 9:49 pm

А всъщност е много интересно и забавно да се кара без вътрешни гуми...
Няма шкурки, няма лепила, няма лепенки...
:evil:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот ddevil » Чет Фев 28, 2008 9:53 pm

;) :agree:
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Следваща

Назад към Общ форум