@ACID BURN 'www.mtb-bg.com' е показал между какви колела се колебае, така че мисля, че стилът му е ясен - май човекът си търси чист фитнес-туър велосипед.

Т.е. предполагам, че колелото няма да се натоварва с нещо повече от черен път. В такъв смисъл не мисля, че забележката ти да изясни какво търси е уместна, явно вече е свършил тази работа.
@www.mtb-bg.com Ако ти е възможно, погледни двете колела на живо, покарай ги, виж кое ти е по-удобно като рамка. Тъй като и двата производителя не дават информация за теглото, отчети и точи фактор, било то и само на усещане (предвид типа на велосипедите, предполагам, че теглото е от значение). Иначе само на пръв поглед, аз бих избрал Cross-а, защото вилката му е Suntour, а не Zoom, скоростите са Alivio срещу Acera на Sprint-ът, курбелите на Sprint-ът изглеждат някакви съвсем никакви, а на Cross са поне Tourney. Както и колелата на Cross-а са със 36 спици срещу 24 на Sprint. Дори и с тази ексцентрична плетка, смятам, че в ниския клас повечето спици са по-доброто и безпроблемно решение, особено ако си по-тежичък. Единственото, с което Sprint-ът превъзхожда Cross-а е, че спирачките му са Shimano срещу Promax. Когато оглеждаш колелата, виж дали задните венци са на шлици или на резба (ако не знаеш как да ги различиш, погледни статиите за тяхното демонтиране в сайта, там ще ти стане ясно. Ако не - питай.) Ако някое от колелата се окаже на шлици, а другото - не, то това с венци на шлици получава голямо предимство. От снимките ми се струва, че Cross-ът е на шлици, за Sprint-а не мога да определя.
Успех с избора.