тези псета ще ме изядът жив

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

тези псета ще ме изядът жив

Мнениеот photographer » Нед Мар 09, 2008 6:07 pm

Не мога да разбера как някои хора които имат наглоста да се нарекът разумни си оставят бясните псета не заварзани. Недай си Боже минеш от там си жив изяден. (добре че е баир надолу) Минах днес с колелото от там и ме подгони цяла глутница пак аз от там трябва да мина иначе много заобикалям. Дайте идея как да ги вразумим тези хора защото днес се разминах без травми но утре тоа може и да е различно.
You need a girlfriend who's name doesn't end in .JPG
Аватар
photographer

Рейтинг: 1103

Мнениеот Мъро » Нед Мар 09, 2008 6:11 pm

Не можеш да ги вразумиш. Животните са си животни :)

Кучетата няма да те захапят най-вероятно, донт уори.
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот SpoileR » Нед Мар 09, 2008 6:24 pm

Купи си кучегон. :)
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Рейтинг: 2000

Мнениеот magic1 » Нед Мар 09, 2008 6:34 pm

Най - много да ги замеряш с тоя кучегон. Вразумяването на кучетата винаги приключва фатално за тях. Просто си избери. Бавното е с карфици. Бързото е с това дето слагаш на плъховете само че черно на цвят. Е най-бързо е с флоберка.
Аватар
magic1

Рейтинг: 1160

Мнениеот bdz43r » Нед Мар 09, 2008 6:34 pm

И мен ме гонят ама не им обръщам внимание, обикновено след малко се отказват.
Забелязал съм и че като спра, моментално загубват всякакъв интерес.
Аватар
bdz43r

Мнениеот hitar_potter » Нед Мар 09, 2008 6:37 pm

bdz43r написа:И мен ме гонят ама не им обръщам внимание, обикновено след малко се отказват.
Забелязал съм и че като спра, моментално загубват всякакъв интерес.
Така си е... При по-тежки случаи почвам да бутам докато вземат да се откажат :) И после вече няма проблеми
Аватар
hitar_potter

Мнениеот TeDo_BaPHa » Нед Мар 09, 2008 6:47 pm

A aз съм забелязъл, че ако те лаят наведеш ли се все едно да вземеш камък и побягват ;), дори когато си на чист бордюр ;), всичко е на основа инстинк, било то придобит или вроден ;)

Aми до сега не съм имал проблеми, в интерес на истината всичко зависи от това как са се отнасяли с кучетата ;), на едно място където живях съм виждал как на 1 метър от мен едно момче бръкна в устата на едно куче, защото му се беше заклещил кокал, а кучетата вече са свикнали с децата и нищо не им правят, хранят ги, грижат се за тях, а тези тук примерно всичките са някакви наплашени, и само да тропнеш леко с крак, или по метода от горе ^ и веднага са избягали.
Просто има много променливи, не можем да слагаме всички кучета под общ знаменател. ;)
Последна промяна TeDo_BaPHa на Нед Мар 09, 2008 7:41 pm, променена общо 1 път
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот Alpina » Нед Мар 09, 2008 7:22 pm

TeDo_BaPHa, глупости, само ще си докараш разкъсване :nono:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот taurus13 » Нед Мар 09, 2008 7:48 pm

Аз пък веднъж, като попаднах на едно селско куче - усети ме мамка му от 4 километра - чувах го как ме лае на отсрещния хълм и си викам - нека си лае, делеч е....да ама не... онова 10 мин тича през гората, после през полето и хето ти го зад гъза ми. И като слезна от колелото нищо, ама не ми дава да е кача. Брей бутам аз бутам, сприятелявам се нещо с него и си викам - то ще се откаже, ще му омръзне....да бе да - то такова разнообразие като велосипедист скоро няма да види сред тия овци и хич не ме оставя. Мисля че към 3-4 км не можах да се кача на колелото.
Аватар
taurus13

Мнениеот MIRO A » Нед Мар 09, 2008 8:06 pm

Мен като ме подгони куче винаги набирам скорост и накрая се уморяват и се махат.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот ra6ko » Нед Мар 09, 2008 8:20 pm

Мен са ме хапали два пъти кучета, като бях малък и оттогава не съм им голям фен.Сега, когато ме залае куче докато карам, просто тръгвам към него.Ако пък ако тича след мен спирам и като обърна към него то бяга.Има само един доста големичък самбернар на околовръстното, който ме лае като се прибирам от Витоша, и не смея да му излизам насреща. :) По мое мнение просто не трябва да им се плашиш на кучетата.
P.S: Само да кажа, за да не бъда разбран погрешно, че не съм кучемразец и не бих ударил куче освен ако не ме нападне.
ra6ko

Рейтинг: 1200

Мнениеот Antares » Нед Мар 09, 2008 8:37 pm

Кучетата усещат страха ви. На мен не ми пука. Ако ми влезнат в обсега на крака - хвърлям един къч и ако уцеля - често почват още по-ожесточено да лаят, но извън обсега ми :)
Метода на Тедо е повече от ефикасен. Посегнеш ли да вземеш въображаем камък - обикновено е достатъчно. Ако не - имитираш хвърляне на камък. Това в 99% от случаите е достатъчно за да увеличиш доста дистанцията.
Но обикновено на мен не ми се налага. Просто продължавам да си карам спокойно, не им обръщам внимание, не се шашкам и скоро се отказват.

А за вразумяване - два дни, след като бяха "изяли" англичанката (доста медиен шум се вдигна тогава) и когато би трябвало да са малко по-стреснати на тема кучета органите на реда, се обадих, за да се оплача от кучетата в един авто-салон до работата ми, които освен, че ме лаеха - излизаха извън пределите на автосалона и ме гонеха на доста голямо разстояние (което е дразнещо, като стане ежедневие). Преди това два пъти бях предупредил пазача на автосалона, че ще извикам полиция, без видим резултат.
Крайния резултат след обаждането, петнайсетминутното обяснение къде точно е този автосалон, след като си издиктувах личните данни до кръвна група (едва ли не) - видимия резултат беше почти нулев.
Просто след време кучетата свикнаха с мен, свикнаха, че съм точен с камъни (и снежни топки) и че имам силен къч - просто спряха да излизат от салона, продължавайки ожесточено да ме лаят...

Редакция: Виж, домашни кучета никога не са ме нападали. Може би, защото при тях ми е по-лесно да им направя психологически профил - от 17-18 години покрай мен винаги е имало куче, в ръцете са ми се родили дванайсет и поназнайвам от кучешка психология. Та при домашните ми е по-лесно да преценя как да подходя. Адаш, предполагам ти просто се вцепеняваш и това ги провокира...
Последна промяна Antares на Нед Мар 09, 2008 8:55 pm, променена общо 1 път
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Нед Мар 09, 2008 8:50 pm

Не хапят? Не ти обръщат внимание?!?!?
Глупости... :crazy:

Един ротвайлер реши, че трябва да си играе със задното ми колело, докато минавах покрай него.... освен че паднах, като захапа... имам продупчен двустенен максис, както и дълбоки следи от зъби по една стара шина.....

Ако спреш няма да ти нарпавят нищо и губят интерес?

Да бе! Верно ли?!?!?
Последния път като направих така, ходих да ми бият тетанус(не съм сигурен дали точно така се пише).
Първия път - продупчен панталон 2 - броя(зима беше :) ) и одраскана наколенка.
Разминаването със зъбите ства по 3 начина:
1. висока скорост
2. шутове, когато се приближи твърде много...
3. 2-те гореспоменати...
Извинявам се на всички любители/защицнити на кучетата... и аз ги обичам(имам 2), но между "тях" и "себеси" избирам номер 2.

Мнозинството кучета, които са правили опити да ме хапят, докато карам, са"домашни".....
Много се кефя на коментари от рода на "Ей, що ми риташ кучето бе!?!?".... и физиономиите като получат отговор "Теб ли да ритам, кат ме ухапе?????"....
Както и да е.... днес за пореден път се опита да ме ухапе "питомно" куче....
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот outfaced » Нед Мар 09, 2008 8:53 pm

Мъро написа:Не можеш да ги вразумиш. Животните са си животни :)

Кучетата няма да те захапят най-вероятно, донт уори.

бе аз на една маратонка още имам дупки от кучещки зъби ... така че гледам да си карам бявно и да не ги предизвиквам ... може и да са от тия дет с камък се гонят, ама може и да е кат оня пес дет ми заръфа маратонката (просто скочи и се опита да ми умери крака най вероятно, ама нали въртя педалите и не умери съвсем). Така че внимателно ... айде в града общо взето имат страха на хората и предимно лаят и гонят, ама по разни села и паланки хитч не знаеш на какъв дзвер може да налетиш.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот TeDo_BaPHa » Нед Мар 09, 2008 8:57 pm

До колкото знам когато човек е под стрес, той отделя специфичен хормон през кожата, не се сещам точното наименование на хормона, но ще потърся и ще пиша как се казва, та когато кучетата го осетят те се обестрашават така да се каже, повдигат си "съмочувствието" и приемат "владетелски" нрав, те смятат човека за по-ниш от тях
И какво излиза, за всичко сме си виновни ние, и най-вече как размишляваме, и как възприемаме нещата ;).Лично аз като видя куче и най-важното е да не се страхувам, вече съм свикнал с тях и просто им се усмихвам(понякога озъбвам) и ме оставят на мира ;)

А ако и това не помогне маратонката->шита->и след това палиш гумите ( и аз имам домашни любимци, така, че това е краен случай ;))
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот Alpina » Нед Мар 09, 2008 9:27 pm

Приказвате пълни глупости!!!

1. Когато минавате покрай куче, за което мислите, че може да ви подгини - не въртете педалите. Това е едно от нещата, които ги дразнят и ако сте забелязали все там гледат да хапят

2. Ако все пак ви погне и е само едно
2.1 Тича към вас, от предната страна - тръгнете към него - ще се подплаши
2.2 Тича зад вас
2.2.1 Спрете с контра, плашат се
2.2.2 Спрете, слезте от колелото и се обърнете към него но не говорете, ако ви види зъбите е знак, че искате да го нападнете. Викането само влошава ситуацията. Ако сте с лице към него - ще се откаже
2.2.3 Продължете по инерция, без да въртите.
2.2.4 Контра и 180 градуса ги плашат

3. Ако все пак ви погне и ме е само едно - същото като 2.2.2 и 2.2.3
Всякакви изпълнения от сорта да го подплашите, да викате за помощ и т.н. ще накарат и останалите да се включат, а тогава няма как да ги изплашите, освен ако не убиете някое

Абсолютно безумие е да тръгнете да плашите куче с пръчка - за него това не е опастност, понеже ще държите пручката и дори да го ударите, ще е достатъчно близо до вас, за да атакува.
Ако ще се навеждате да взимате нещо - само камък или близко по форма - догава ставате далекообхватен и се отказват. Да се наведете и да не вземете нищо е голяма грешка - ставате по-малък и по-лесна мишена в очите им.
Ако кучето не се отказва - разперете ръце и се направете на по-голям - лоша мишена сте, ако сте много по-голям от тях.

Ако въпреки всичко се стигне до това да ви нападне куче, което за мен значи да ви захапе и да продължава атаката - ритник в носа. Това е единственото, което може да спре и питбул. Обаче гледайте да оцелите и наистина да е силно, защото ако не успеете - лошо ви се пише. При питбулите забравете да го удържи и собственика, ако го ударите. Повечето останали кучета почват да квичат и се отказват.
Ако все пак се стигне до това да ви хапе едно или повече - дайте си по-слабата ръка, така че да ви захапе за нея, сложете другата над врата му и вдигнете първата притискайки я едновременно това към тялото му. Ще му счипите врата и е достатъчно да откажете другите, ако не - по същия начин и с тях.
Трябва да знаете, че това е единствения начин да го убиете, ако нямате други подръчни средства, които понякога не се намират, а ако те хапе в този момент няма как да търсиш.
Ясно е, че така ръката ти ще пострада, но по-добре да имаш разкъсване само по нея, от колкото да те обезобрази и в крайна сметка да имаш много повече рани.

Пак повтарям: викане, говорене, зъбене, взимане на пръчка, бягане с гръб са само решения с които ще си навлечете повече проблеми. Еденичен успешен резултат с някоя от тези "техники" е случайност.

Просто стойте с лице към него, не се зъбете и не правете резки движения.

Чадърите вършат чудото, защито нещо малко изведнъж става голямо, тогава идея си нямат дали и вие няма да станете 20 пъти по-голям.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Нед Мар 09, 2008 10:30 pm

Почти вярно, с малка корекция - пръчките помагат, стига да са достатъчно големи. :D

Това, което на мен ми върши работа, може да се опише с две думи: berserker mode. :D
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Antares » Нед Мар 09, 2008 10:52 pm

Подкрепям написаното от Alpina на сто процента с една малка уговорка - аз имам доста по-ефикасни методи. Но аз съм си аз, вие сте си вие. Това, което правя - няма да проработи при повечето от вас, без да искам да се изкарам някаква нинджа или супермен. Просто съм изучил кучешките нрав и психика до такава степен, че да знам как да им въздействам.

Иначе има и друг начин за убиване на куче, но изисква повече умения - хващаш го за врата и опашката, вдигаш го високо и го стоварваш върху коляното при свит и здраво стъпил на земята крак - трошиш гръбнак. Ако го тряснеш със сила направо на земята му изкарваш въздуха и го зашеметяваш за доста дълго време, освен немалкия шанс също да му счупиш гръбнака.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Alpina » Нед Мар 09, 2008 10:55 pm

PtD написа:Това, което на мен ми върши работа, може да се опише с две думи: berserker mode. :D

Лошото е, че така и не се научих да използвам правилно това състояние, и гледам да го избягвам :D :agree:

Antares написа:Иначе има и друг начин за убиване на куче, но изисква повече умения

Те начини много, въпроса е не до уменията, а до запазване на самообладание, след като се сдобих със сравнително голямо куче - вече никакви размери улични не ме притесняват :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот THEZOGGO » Нед Мар 09, 2008 11:32 pm

До сега не ме е хапало куче на улицата било то домашно или безпризорно, факт е че безпризорните кучета те гонят, така и не съм се сблъсквал с проблема на Нервния хамстер за домашни кучета. Но каквото и да си говорим съм бил свидетел на различни подходи срещу уличните кучета дори и на човек да одуши куче със голи ръце - тва е дълга история няма смисъл да се впускам в подробности. Аз нямам нищо против животните като цяло да речем и срещу кучетата, но стане ли въпрос за моята безопасност или тази на близките ми хора, спрямо кучетата съм безмилостен, това става по следния начин - изкача изневиделица от някъде куче не се набирам на педалите напротив ако съм с голяма скорост намалявам така че да може да ме настигне, повечето кучета са глупави и бягат обикновено от дясната ти страна - отпред или се опитват да те захапят по крака. След като кучето се приближи достатачно му вкарваш един боц, за последно ми се случи вчера, вкарах на един помияр шут ама директно в зъбите и просто се чу как му изклопа долната челюст. Иначе мой стар и изпитан метод - подгонваш ги ти кучетата, до сега съм прегазил собственоръчно 3 кучета които живеят на улицата зад БАН. Първия път се случи нещо като на онази сниммка с катерицата между ротора и вилката само че кучето ми попадна под предните обороти, има някакъв ефект защото тези три кучета през които съм минавал не ме гонят когато другите ме гонят, абе те там са си цяла глутница и съм изключително изкущен да си купя газов пистолет . Който минава зад БАН знае за какви и колко на брой кучета иде реч. Както и да е въпроса е да запазиш спокойствие и тва дали усещат че те е страх или не незнам колко е вярно въпроса е че във всички случай жертвата не трябва да е колоездача а кучето. А иначе както е случая с автора на темата, пич направо утре като минаваш пак покрай това място откъдето минаваш, вземи си да речем три камъка в джоба не много големи но не и много малки за да можеш да ги хвърлиш със скорост, точност и сила по кучетата тоест джиткай си надолу там по баира, като видиш че те нападат намаляваш спираш и действаш, въпроса е да уцелиш едно, ама точно и силно и ефекта ще е налице, сега друг въпрос е колко ще е краткотраен в смисъл може и в други ден да ти се случи да те нападнат. Аз лично не бих се поколебал да хвърля каквото и да било дори и срещу домашно куче, и ако евентуално собстевеника ми се развика нещо със сигурност ще му се развикам и аз, и ако се стигне до бой няма да се поколебая да му скоча.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

:D

Мнениеот rado_super » Нед Мар 09, 2008 11:54 pm

вдигни,ти един камак на някво по масивно куче,та да видиш,а пък ние ли сме им виновни,че застрашват околните хора от охапване или група кучета да те наранят лошо,от друга страна могат да причинят на по-малките деца травма която не уздравява като материалните рани....според мен най-добрия избор е да ги натровиш после,какво ще ти кажат те ще оставят злобни кучета пуснати.....а до колкото това,че те уставяли,не бъдете толкова уверени,все пак някои от тука казаха правилно"това са животни"не знаеш дали ще те нападне......за това е най-добре да си нащрек
rado_super

Рейтинг: 972

Мнениеот danislav_qmghp » Пон Мар 10, 2008 1:00 am

осем месеца съм карал по едни чукаци в турция.......представи си там сигурно и за ел.енергия не са чували....постоянно имах проблем с гадните турски рязани мъстии, озверени,изгладнели..... 3 варианта: или си хапват малко от помпата(мойта е дълга), или си вземат малко от шпайковете, или си правиш една отсечка,ако не ти се занимава(и те доволни че те няма, и ти доволен от лекия спринт) ;) . иначе само шамари вършат работа!
имам нужда от плюсоже !!

скайп danislav_qmghp
danislav_qmghp

Рейтинг: 991

Мнениеот codename47 » Пон Мар 10, 2008 1:08 am

Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот stroker » Пон Мар 10, 2008 1:45 am

Принципно май имаше тема в ЧЗВ за кучетата...но тази е по-актуална
Да чукна на дърво не съм имал найстина по сериозен проблем с помярите(хапане),но е изключително неприятно сутрин щастлив карайки си любимото колело слушаики радио и залисан и усмихнат некаф нещастен помяр да ми изкарва акъла.Да найстина в 90% от случаите рязкото спиране и посягане към предмет действа,но тъпото е че винаги така се случва че съм между коли когато ме подгонят и ако хвърля камък по тях и вероятноста да уцеля някоя кола е много,ама много голяма,което автоматично ме спира да го фрасна с некои объл камък.Все се точа да си взема един въздушен пистолет да ги целя,но проблема с колите остава а и честно казано в момента на гонитбата съм агресивен и не ми пука,но принципно адски много обичам животните и мразя насилието над тях.Ма крайна сметка съм им ебал мамичката ако некое се отвори повече.
Виж за домашните кучета директно трябва да се бие собственика,кучето не е виновно
stroker

Рейтинг: 1842

Мнениеот SpoileR » Пон Мар 10, 2008 2:47 am

На мен веднъж ми се случи куче да ми захапе веригата и познайте какво се случи като долната му челюст достигна курбела.........

Чак ми стана жал, но в крайна сметка...то си е виновно...по късно дали е оцеляло или е умряло не знам...поседях малко втрещен и си тръгнах...

Подкрепям Ptd че пръчките помагат... помагат и още как.

А честно казано опитвал съм се да ритна куче не веднъж и хич не е толкова лесно... ако си някой по-тромав ще го ритнеш ама у шестък...

Мен като ме подгони куче попринцип, щом се доближи достатъчно до краката ми се навеждам рязко и го поглеждам така :gnasher: и почти винаги се отказва...ако пък съм с каска и очила ефекта е още по добър. :D
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот taurus13 » Пон Мар 10, 2008 9:36 am

Едно куче веднъж толкова взе да ми се вре в краката, че накрая някак се оказа между предната и задната гума и аз минах през него - егати глупавото псе. Е, и аз малко се пречуках де! А веднъж реших да надбягвам едно по стръмен селски път...и то хубаво, таман го отказах да ме гони и пред мен един остър завой с шипки и река зад тях...малиии, като наковах кучките, явно съм натиснал повечко предната и колелото ми се вдигна на предна гума и така прелетях поне 10 м във пълно вцепенение и очакване всеки момент да излетя през кормилото , ама не - паднах си обратно на задната гума и с леки прескачания на колело и храсти се спрях.
Аватар
taurus13

Мнениеот Alpina » Пон Мар 10, 2008 9:53 am

"И един мърмот завива шоколад в станиол"
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот nikitoMTB » Пон Мар 10, 2008 10:56 am

Alpina написа:"И един мърмот завива шоколад в станиол"

че как иначе.... :agree:
Аватар
nikitoMTB

Рейтинг: 1804

Мнениеот Вилката » Пон Мар 10, 2008 10:59 am

Повечето изписани неща тук работят при бездомни помияри и домашни глезльовци. По местата, където карам, има едни песове, които са обучени да озверяват повече при действията, които описвате - камъни, тояги... За шутове и борба с ръце няма да говоря, че това само ще ви вкара в голяма беля. Говоря за овчарски кучета. Имам вече схема, която не изневерява.
1. Намаляваш скоростта. Не гледаш към кучето. В повечето случаи ти не ги интересуваш.
2. Ако тръгнат към теб - слизаш от колелото (бавно без паника) и почваш да буташ. Колелото да е от страната на кучетата. Спокойно се подготвяш за тактика номер 3, а тя е...
3. Палиш серия пиратки и ги замерваш с тях. Най-добри са тия, дето отскачат и гърмят по 3-4 пъти.

П.П. Има кучета, обучени с-у хора, вълци, мечки... но такива с-у взрив не съм виждал
Аватар
Вилката

Мнениеот otka4al4o » Пон Мар 10, 2008 11:28 am

Вилката написа:3. Палиш серия пиратки и ги замерваш с тях. Най-добри са тия, дето отскачат и гърмят по 3-4 пъти

Защото съм сигурен че всеки си носи доволно количество пиратки като кара :crazy:
maxvolume написа:Ей "did".. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
Аватар
otka4al4o

Рейтинг: 1874

Следваща

Назад към Общ форум